تهدید نتانیاهو به حمله پیشدستانه علیه ایران، واکنش تند مقامات امارات و بحرین به اظهارات وزیر دفاع قطر، جلسه مشترک ۳۳ سفیر خارجی در عراق در سفارت انگلیس و تاکید لاوروف بر ایجاد سیستم امنیت جمعی در خلیج فارس، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به افشای دیدار تازه بنسلمان با هیات اسرائیلی در دریای سرخ نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ یک حساب کاربری معروف در توییتر که از سوی افسر اطلاعات امارات اداره میشود، فاش کرد، ولیعهد سعودی به تازگی روی عرشه کشتی خود در دریای سرخ با هیات اسرائیلی دیدار کرده است.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، حساب کاربری "بدون سایه" دوشنبه نوشت: محمد بن سلمان ولیعهد سعودی، دو روز پیش محرمانه روی عرشه کشتی به همراه رئیس سازمان اطلاعات عربستان با هیات اسرائیلی ملاقات کرده بود و این دلیل اتهام زنیهای سعودیها درباره بازداشت تروریستهایی منتسب به ایران است.
روز دوشنبه مقامات سعودی مدعی شدند، یک گروه تروریستی متشکل از ده تن منتسب به ایران را باداشت کردهاند.
حساب کاربری بدون سایه، پیش از این، بندهای محرمانه توافقنامه عادی سازی بین ابوظبی و تلآویو را فاش کرده بود که از جمله آنها نظارت اسرائیل بر بنادر دریایی، مراکز هوایی و شبکههای مخابراتی و شبکههای اجتماعی و به اضافه حسابهای بانکی است.
تهدید نتانیاهو به حمله پیشدستانه علیه ایران
«بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی، روز سهشنبه جمهوری اسلامی ایران را به تلاش برای استقرار در مرزهای شمالی فلسطین اشغالی متهم کرد.
نتانیاهو طی سخنرانی در مراسم صهیونیستهای تلفشده در جنگ «یوم کیپور»، گفت: «اگر ایران بخواهد خودش را در مرزهای شمالی ما مستقر کند و البته به ما هم حملهای نکند، ما نمیتوانیم به آنها اجازه دهیم در آنجا مستقر شوند».
وی در صفحه توئیتر خود نوشت: «پس ما مانع تجمع نیروهای آن در شمال فلسطین اشغالی میشویم و با آنها مبارزه میکنیم؛ این درسی است که از جنگ یوم کیپور یاد گرفتهایم».
خبرگزاری «اسپوتنیک» نیز نوشت: نخستوزیر رژیم صهیونیستی با تهدید ایران به انجام حمله پیشدستانه گفت: این کاری دشوار است، ولی اسرائیل آماده است در صورت نیاز، آن را انجام دهد.
واکنش تند مقامات امارات و بحرین به اظهارات وزیر دفاع قطر
انور قرقاش وزیر مشاور در امور خارجه امارات به موضع گیری وزیر دفاع قطر درباره قصد چهار کشور تحریم کننده دوحه برای حمله به این کشور واکنش نشان داد.
وی اعلام کرد: آنچه خالد العطیه، وزیر دفاع قطر گفته، هذیان گویی است که ارزش پاسخ ندارد.
همچنی خالد بن احمد آل خلیفه، مشاور پادشاه بحرین هم از دبیر کل شورای همکاری خلیج فارس خواست، این دروغگویی و هذیان گویی قطر را متوقف کند.
روز گذشته، وزیر دفاع قطر از تصمیم عربستان به همراه مصر، امارات و بحرین برای حمله به این کشور و اشغال آن خبر داد.
«خالد العطیه» که با برنامه «المسافه صفر» در شبکه الجزیره گفتگو میکرد، اظهار داشت: کشورهای مذکور پیش از محاصره دوحه، طرحی را برای حمله به قطر تدارک دیده بودند.
وی همچنین افزود، این طرح محدود به ایده نبوده و کشورهای تحریم کننده قطر با پیش رفتن تا مرحله برنامه ریزی طرح حمله به قطر در دو بخش را آماده کرده بودند.
خالد العطیه از محاصره و فشار به مردم قطر و سپس حمله نظامی به عنوان این دو مرحله یاد کرد.
وزیر دفاع قطر گفت: تعدادی از مقامات و رهبران سیاسی کشورها از جمله رئیس جمهور آمریکا در دیدار با همتای رومانی، وزیر خارجه سابق آلمان و امیر کویت در دیدار با رئیس جمهور آمریکا نیت چهار کشور برای حمله به قطر را مستند و همه آنان تأکید کردند که چهار کشور عربی مذکور قصد حمله به قطر را داشتند.
گفتنی است، عربستان به همراه امارات، مصر و بحرین چندین سال است با متهم کردن قطر به حمایت از تروریسم روابط دیپلماتیک با دوحه را قطع کردهاند و تلاشها برای حل اختلاف بین آنها نتیجهای نداشته است.
جلسه مشترک ۳۳ سفیر خارجی در عراق در سفارت انگلیس
منابع آگاه از نشست روز سهشنبه شماری از سفرای کشورهای خارجی در مقر سفارت انگلیس در بغداد خبر دادند.
پایگاه خبری شبکه «دجله» عراق به نقل از منابع آگاه نوشت که اکنون، سفارت انگلیس در بغداد میزبان ۳۳ سفیر از کشورهای مختلف از جمله «متیو تولر» سفیر آمریکا و سفرای کشورهای عضو اتحادیه اروپا و کشورهای عربی است.
بنا بر این گزارش در این نشست بر ضرورت درخواست از دولت عراق برای حمایت از سفارتخانهها و هیأتهای دیپلماتیک و تعقیب و پیگرد گروههای مسلحی که منطقه سبز بغداد را هدف قرار میدهند، تمرکز میشود.
برخی رسانههای عربی، دیروز از نشست امروز در سفارت بریتانیا در بغداد با حضور پانزده دیپلمات خبر داده بودند.
این نشست همزمان با فشارهای جدید واشنگتن بر بغداد برای مقابله با گروههای مقاومت و الحشد الشعبی و تهدید واشنگتن به بستن سفارت آمریکا در بغداد و هدف قرار دادن نیروهای مقاومت برگزار میشود. با اینکه گروههای مختلف مقاومت اعلام میکنند که هدف قرار دادن سفارت آمریکا در بغداد در شرایط کنونی به نفع عراق نیست و هیچ رابطهای با این حملات مشکوک ندارند، طرف آمریکایی همچنان نیروهای مقاومت را متهم میکند.
گروههای مقاومت عراقی تایید میکنند که واشنگتن سفارت خود در بغداد را به یک پایگاه نظامی و لانه جاسوسی تبدیل کرده، ولی در شرایط کنونی عراق، هدف قرار دادن این سفارتخانه به منافع ملی عراق آسیب میزند. برای همین از این اقدام پرهیز میکنند؛ برای نمونه، «اکرم الکعبی» دبیرکل جنبش النجباء عراق، اتهامهای آمریکا علیه گروههای مقاومت عراق مبنی بر حمله سفارتخانهها را حربه واشنگتن برای شورانیدن افکار عمومی علیه مقاومت دانست و گفت که آمر این حملات، آمریکاییها هستند.
وی با بیان اینکه النجباء و گروههای مقاومت معتقدند حمایت از مراکز دیپلماسی ـ که به دنبال تقویت روابط عراق با دنیا هستند ـ حائز اهمیت است، گفت: کسانی که در عراق، بر عدم حمله به مراکز دیپلماتیک تأکید و تصریح دارند، منظورشان سفارت شر آمریکا نبوده بلکه منظور آنها مراکز دیپلماسی واقعی است.
چند روز پیش، برخی منابع رسانهای اعلام کردند که «برهم صالح» رئیس جمهور عراق در نشست با نخستوزیر و رئیس پارلمان عراق گفته که «مایک پامپئو» وزیرخارجه آمریکا اخیرا درباره تداوم حمله به سفارت آمریکا، مراکز دیپلماتیک و کاروان های نظامی آمریکا و ائتلاف ضد داعش به او هشدار داده و تهدید کرده که در صورت تداوم حملات، سفارت آمریکا بسته خواهد شد.
به گفته صالح، وزیر خارجه آمریکا همچنین به او گفت که شاید ترامپ تصمیمی اتخاذ و عملیات نابودی تمامی کسانی را آغاز کند که در حمله به نیروهای ما دست دارند.
تاکید لاوروف بر ایجاد سیستم امنیت جمعی در خلیج فارس
وزارت امورخارجه روسیه سه شنبه شب در بیانیهای اعلام کرد: لاوروف در گفتوگو با وزیران امور خارجه امارات، بحرین، عربستان سعودی، عمان، کویت، قطر و دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس، در خصوص مسائل کلیدی منطقه خاورمیانه، از جمله اوضاع سوریه، لیبی و مناقشه اعراب و اسرائیل تبادل نظر کرد.
در این بیانیه آمده است: طرفهای شرکت کننده در این گفتوگوی وبیناری، بر ضرورت حل مسائل و مناقشهها و اوضاع بحرانی در خاورمیانه از راههای سیاسی-دیپلماتیک با توجه به منافع قانونی و نگرانیهای همه طرفهای درگیر و با رعایت معیارهای بینالمللی و منشور سازمان ملل متحد تأکید کردند.
در این گفتوگو، دورنمای تثبیت اوضاع منطقه خلیج فارس با مشارکت جمعی و ایجاد ساز و کارهای مشترک برای مقابله با چالشها و خطرات نیز بررسی شد.
لاوروف در این پیوند به اهمیت طرح پیشنهادی روسیه برای ایجاد سیستم امنیت جمعی در منطقه خلیج فارس و نیز پیشنهاد ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری این کشور برای برگزاری اجلاس وبیناری سران پنج کشور عضو دائمی شورای امنیت و ایران و آلمان اشاره کرد.
رئیس جمهور روسیه روز ۲۴ مرداد ماه پیشنهاد کنفرانس ویدئویی اضطراری بین پنج قدرت هستهای (اعضای دائمی شورای امنیت) به همراه ایران و آلمان را داد تا از رویارویی و افزایش تنش در شورای امنیت سازمان ملل بر سر تمدید تحریم تسلیحاتی ایران جلوگیری شود.
وی و وزیران خارجه کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در خصوص توسعه همکاریهای دوجانبه مسکو با کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، از جمله امکان برگزاری اجلاس گفتوگوهای راهبردی روسیه و کشورهای خلیج فارس تبادل نظر کردند.