انتصاب رسمی نخستین سفیر از کشورهای عربی خلیج فارس در سوریه، درخواست وزیر جنگ اسرائیل برای تشکیل جبهه یکپارچهای علیه ایران، هشدار درباره کودتای نظامی در عراق و تشدید رقابت بر سر انتخاب ولیعهد کویت، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اصابت دو راکت به نزدیکی فرودگاه بین المللی بغداد نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ یک منبع امنیتی در ساعات پایانی یکشنبه شب، از اصابت دو فروند راکت به اطراف فرودگاه بین المللی بغداد خبر داد.
بر اساس این گزارش، این منبع اظهار داشت، دو فروند راکت به نزدیکی فرودگاه بغداد اصابت کرده است؛ وی در عین حال به جزئیات بیشتری در این خصوص اشاره نکرد.
این در حالی است که سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق، یکشنبه شب از دستیابی به سرنخهای مهمی درباره حملات راکتی به منطقه سبز بغداد خبر داد.
بر اساس این گزارش، سرتیپ یحیی رسول اعلام کرد که نیروهای امنیتی عراق به سرنخهای مهمی در باره عاملان شلیک راکت به منطقه امنیتی سبز بغداد دست یافته اند.
سخنگوی فرمانده کل نیروهای مسلح عراق همچنین از دستور «مصطفی الکاظمی» برای تشکیل کمیتههای تحقیقی به منظور شناسایی و معرفی عاملان شلیک موشک به سوی منطقه سبز امنیتی بغداد و شهروندان غیرنظامی خبر داد.
یحیی رسول همچنین اظهار داشت که عملیات اجرای قانون، اعمال اقتدار دولت و کنترل سلاح بی ضابطه ادامه دارد و تا زمان پایان درگیریهای عشایری و با هماهنگی عشایر اصیل عراقی تداوم خواهد داشت.
وی افزود: اکنون زمان تأمین امنیت مراسم اربعین امام حسین (ع) است و بخشهای مختلف نیروهای امنیتی باید امنیت مسیرهای پیاده روی زائران را تأمین کنند.
انتصاب رسمی اولین سفیر از کشورهای عربی خلیج فارس در سوریه
«ترکی محمود البوسعیدی» که به عنوان سفیر فوقالعاده و تامالاختیار عُمان در سوریه تعیین شده با «ولید المعلم» وزیر خارجه سوریه، دیدار و رونوشت استوارنامه خود را رسما تقدیم وی کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رسمی سوریه «سانا»، در این دیدار، دو طرف درباره روابط دوجانبه و راههای تقویت آن در زمینههای مختلف بحث و تبادلنظر کردند.
بدین ترتیب، عمان اولین کشور از کشورهای حوزه خلیج فارس است که از سال ۲۰۱۱ تا کنون رسما در سوریه سفیر تعیین میکند.
امارات و بحرین در سال ۲۰۱۸ از گشایش سفارت خود در سوریه خبر دادند اما سفیری در این کشور تعیین نکردند و کاردار امور سفارتخانههای مذکور را اداره میکند.
از زمان آغاز جنگ سوریه در سال ۲۰۱۱، کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس، فعالیت سفارتخانههای خود در این کشور را به حالت تعلیق درآورد بودند.
درخواست وزیر جنگ اسرائیل برای تشکیل جبهه یکپارچهای علیه ایران
«بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی، روز یکشنبه با اشاره به توافق سازش با برخی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس مدعی شد که این توافقها، مقابله با ایران را تقویت میکند.
وی که با خبرنگاران اماراتی و سعودی صحبت میکرد، افزود: «ما در مقابله با اقدامات خصمانه ایران مشارکت داریم و جبهه واحدی علیه این کشور تشکیل خواهیم داد.»
چند روز پیش بود که امارات و بحرین با وساطت «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا عادیسازی کامل روابط خود با رژیم صهیونیستی را اعلام کردند.
در همین خصوص، روزنامه معاریو نیز مدعی شده که به احتمال زیاد به زودی عمان و سودان نیز به جمع این کشورها بپیوندند و عادیسازی روابط خود با تلآویو را اعلام کنند.
از سوی دیگر روزنامه صهیونیستی معاریو، شامگاه روز جمعه، در گزارشی از نقش محوری عربستان سعودی در توافق سازش ابوظبی و منامه با تلآویو پرده برداشت.
این روزنامه صهیونیستی فاش کرد که برقراری روابط دو کشور عربی امارات و بحرین با تلآویو با «رایزنیهای تنگاتنگ» و «موافقت» عربستان سعودی صورت گرفته است.
هشدار درباره کودتای نظامی در عراق
باقر الزبیدی، وزیر کشور اسبق عراق روز یکشنبه نسبت به "طرح کودتای نظامی" حزب منحل شده بعث به رهبری عزت الدوری معاون صدام با کمک شخصیتهای نظامی هشدار داد.
به گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، باقر الزبیدی در مقالهای با نام "کودتای نظامی آینده در عراق" نوشت: کنفرانسهای برخی شخصیتهای سیاسی که بعد از سال ۲۰۰۳ برگزار میکنند، با تصمیم فعال سازی شاخه نظامی بعث بعد از شکست طرح سیاسی حزب منحل شده بعث خاتمه یافتهاند. برخی از بعثیها از عراق گریختهاند و برخی مقیم شمال کشور و کشورهای غربی هستند.
الزبیدی که در سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۰۸ وزیر کشور بود، تاکید کرد، آموزشهای متعددی از سوی شاخه نظامی بعث در شمال دیالی و مثلث مرگ (مکحول، خانوکه و رشته کوههای حمرین) با یک هدف در حال انجام هستند؛ یعنی حمایت از طرح کودتای نظامی جدید.
او میافزاید، افسران سابق در سیستمهای سرکوبگر طراحان این کودتا با کمک شخصیتهای نظامی دیگر و جنگجویان وابسته به طریقه نقشبندیه تحت نظارت عزت الدوری هستند.
تشدید رقابت بر سر انتخاب ولیعهد کویت
القدس العربی در گزارشی درباره کویت آورده است: پس از اینکه شیخ نواف الاحمد الجابر الصباح به عنوان امیر جدید به جای امیر فقید شیخ صباح الاحمد الصباح بر مسند قدرت در امیرنشین کویت، نشست، رقابت میان نامزدها بر سر پست ولیعهدی این کشور، تشدید شده است.
با وجود اینکه قانون اساسی کویت به امیر ۸۳ ساله جدید کویت یک سال برای انتخاب ولیعهد خود فرصت می دهد، انتظار می رود، در هفته های آتی ولیعهد کویت معرفی و به رقابت میان نامزدها پایان داده شود، به ویژه که معمولا در کویت تاخیری در انتخاب ولیعهد رخ نمی دهد.
از مهمترین افراد در این زمینه، شیخ مشعل الاحمد الجابر معاون رئیس گارد ملی، شیخ ناصر صباح الاحمد که قبلا وزیر دفاع بوده است؛ شیخ ناصر المحمد، نخست وزیر سابق و شیخ محمد صباح السالم که قبلا وزیر خارجه بوده و از خاندان السالم و با نفوذ کمتر است.
منابع کویتی بر این باورند، شیخ مشعل که از نظر سنی از بقیه بزرگتر است به نظر می رسد، بیشترین شانش را برای تصاحب مقام ولیعهدی داشته باشد. شیخ مشعل ۸۰ ساله برادر ناتنی امیر جدید و معروف به شخصیتی قاطع است که همواره در رکاب امیر فقید در سفرهای درمانی او بوده است؛ از جمله آخرین سفر درمانی شیخ صباح به آمریکا.
شیخ مشعل در سال ۱۹۴۰ متولد شده و از سال ۲۰۰۴ پست معاونت گارد ملی در درجه وزیر و همچنین ریاست دستگاه امنیت کویت و نیز در وزارت کشور فعالیت داشته است. وی از نفوذی قوی در داخل گارد ملی کویت برخوردار است و این نهادی نظامی مستقل از ارتش و پلیس است.
وی فارغ التحصیل از انگلیس در سال ۱۹۶۰ و یکی از مردان مهم امنیتی کویت است و در فاصله سال های ۱۹۶۷ تا ۱۹۸۰ رئیس اداره تحقیقات عمومی بوده که آن را به اداره امنیت کویت ارتقا داده و همچنان در کویت به این نام معروف است. با تشدید کرونا در کویت، گارد ملی تحت مدیریت وی فعال شد و به کمک نیروهای پلیس و ارتش برای حفظ امنیت و اعمال مقررات منع آمد و شد و مهار بحران ناشی از کرونا شتافت.
شیخ مشعل فردی است که در رسانه ها کمتر ظاهر شده است.