درگیری تظاهرکنندگان عراقی با نیروهای امنیتی در مقابل حرم حسینی، امضای توافقنامه همکاری تجاری بین ابوظبی و اسرائیل، رایزنی دو مقام آمریکایی با نخست وزیر عراق و اعلام نتایج نظرسنجی در کشورهای عربی پیرامون سیاستهای منطقهای آمریکا، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط یا خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به اتهام زنی جدید دولت ترامپ مبنی بر دخالت ایران در انتخابات آمریکا نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ وزارت امنیت داخلی آمریکا در گزارشی جدید، بار دیگر ایران، روسیه و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا متهم کرد.
وزارت امنیت داخلی آمریکا در این گزارش که در آن ارزیابی این وزارتخانه از تهدیدهای داخلی پیش روی آمریکا ارائه شده ادعا شده، برخی دولت-ملتها به تلاش برای تضعیف انتخابات آمریکا ادامه خواهند داد.
در این گزارش آمده است: «دولت-ملتهایی مانند چین روسیه و ایران تلاش خواهند کرد از توانمندیهای سایبری یا نفوذ خارجی، برای ایجاد اخلال در زیرساختهای مربوط به انتخابات ریاستجمهوری آمریکا، تشدید تنشهای اجتماعی و نژادی، تضعیف اعتماد به مقامهای آمریکا و انتقاد از مقامهای منتخب ما استفاده کنند.»
وزارت امنیت داخلی آمریکا گفته لازم است آمریکاییها این تهدیدها را درک کرده و خودشان را به اطلاعات مورد نیاز برای جلوگیری از «افتادن به دام آنها» مجهز کنند.
این گزارش در شرایطی منتشر شده که حدود دو ماه پیش یک نهاد رسمی آمریکا در بیانیهای رسماً ایران، روسیه و چین را به تلاش برای دخالت در انتخابات ریاستجمهوری این کشور متهم کرده بود.
در بیانیهای که «ویلیام ایوانیا»، مدیر «مرکز ملی امنیت و ضداطلاعات»، از نهادهای زیرمجموعه «مدیر اطلاعات ملی» آمریکا منتشر کرده آمده بود: «کشورهای خارجی از تدابیر اثرگذار در رسانههای اجتماعی و سنتی برای اثرگذاری بر دیدگاهها و ترجیحات رأیدهندگان آمریکایی، ایجاد تغییر در سیاستهای آمریکا، دامن زدن به تفرقهها و تضعیف اعتماد به روند دموکراتیک ما استفاده میکنند.»
در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: «در حال حاضر، نگرانی ما در وهله اول از چین، روسیه و ایران است؛ هرچند بقیه دولتها و بازیگران غیردولتی هم میتوانند به روند انتخاباتی ما ضربه بزنند.
با این حال، بسیاری از نمایندههای کنگره آمریکا تلاش دستگاههای اطلاعاتی دولت این کشور برای اشاره به نام چین و ایران در کنار روسیه برای دخالت در انتخابات آمریکا را رد کردهاند.
قانونگذاران آمریکایی میگویند، اشاره به نامهای چین و ایران احتمالاً برای کمرنگ کردن نقش احتمالی روسیه در انتخابات آمریکا صورت گرفته است. دولت «دونالد ترامپ» از مدتها پیش به تلاش برای تضعیف دستگاههای اطلاعاتی و سیاسی کردن اطلاعات متهم شده است.
درگیری تظاهرکنندگان عراقی با نیروهای امنیتی در مقابل حرم حسینی
نیروهای امنیتی مسئول تامین امنیت مراسم اربعین در عراق روز سه شنبه برخی از تظاهرکنندگان عراقی را که از استانهای مختلف عراق به کربلا آمده بودند و در مقابل حرم حسینی شروع به شعار دادن و برهم ریختن امنیت و فضای برگزاری مراسم اربعین کردند، متفرق کردند.
پیش از این و در روز گذشته شماری از تظاهرکنندگان از استان های مختلف به استان کربلا وارد شدند.
این تنش در حالی روی داد که تنها دو روز به برگزاری مراسم اربعین حسینی باقی مانده و دلدادگان اهل بیت سعی میکنند برای عرض ارادت، خود را به کربلای معلی برسانند.
همچنین خبر میرسد، برخی افراد برخی مقرهای حزبی را در شهر ناصریه مرکز استان ذیقار آتش زدند. یک منبع امنیتی به سومریه نیوز گفت: در پی این آتش زدنها خساراتی به این مقرها وارد شد، ولی تلفاتی گزارش نشده است.
امضای توافقنامه همکاری تجاری بین ابوظبی و اسرائیل
دفتر سرمایهگذاری ابوظبی، روز سهشنبه توافقنامه تقویت همکاری تجاری را با مرکز صادرات رژیم صهیونیستی امضا کرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از سایت شبکه روسیا الیوم، دفتر سرمایهگذاری ابوظبی هدف از این توافقنامه را تقویت فرصتهای تجاری دو جانبه میان امارت ابوظبی و رژیم صهیونیستی دانست.
دفتر اطلاعرسانی این مرکز افزود، امضای توافقنامه تحت نظارت طارق بن هندی، مدیرکل دفتر سرمایهگذاری ابوظبی و ادیو باروخ، رئیس مرکز صادرات رژیم صهیونیستی انجام گرفت. این توافقنامه سنگ بنای اصول مستحکم تبادل تجاری بین دو طرف از طریق ایجاد فرصتهای سرمایهگذاری و تسهیل ارتباطات بین شرکتهای سرمایهگذاری دو بازار است.
رایزنی دو مقام آمریکایی با نخست وزیر عراق
مصطفی الکاظمی، نخست وزیر عراق روز سه شنبه در دفتر خود میزبان «ماتیو تولر» سفیر آمریکا در عراق به همراه «ژنرال پل کالورت» فرمانده نیروهای ائتلاف ضد تروریسم در عراق بود.
در این دیدار درباره روابط میان آمریکا و عراق در زمینه امنیتی بحث و تبادل نظر شد.
همچنین طرفین درباره تعقیب عناصر باقی مانده گروه تروریستی داعش گفتوگو کردند.
در این دیدار همچنین پیرامون پرونده های مربوط به اجرای خروجی های گفتوگوی راهبردی میان عراق و آمریکا بحث و تبادل نظر شد.
اعلام نتایج نظرسنجی در کشورهای عربی پیرامون سیاستهای منطقهای آمریکا
یک نظرسنجی به عنوان بخشی از یک برنامه جامع برای سنجش افکار عمومی شهروندان کشورهای عربی نشان داد که درصد قابل توجهی از شهروندان برخی کشورها بر این باورند که سیاستهای رژیم صهیونیستی و آمریکا تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه است.
در مورد به رسمیت شناختن رژیم صهیونیستی و عادیسازی با آن هم نتایج این نظرسنجی نشان داد که ۸۸ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی با به رسمیت شناختن این رژیم مخالفند.
بر اساس گزارش روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، این نظرسنجی توسط مرکز مطالعات و تحقیقات سیاستهای عربی در دوحه، در سیزده کشور عربی شامل موریتانی، مغرب، الجزائر، تونس، مصر، سودان، فلسطین، لبنان، اردن، عراق، عربستان، کویت و قطر انجام شده است.
این مرکز در یک کنفرانس مطبوعاتی از مقر خود در دوحه نتایج نظرسنجی مذکور را اعلام کرد. این نظرسنجی معمولا به شکل دورهای توسط مرکز مذکور از سال ۲۰۱۱ انجام میشود.
۲۸۰۰۰ شهروند زن و مرد از کشورهای عربی فوقالذکر در این نظرسنجی که با مصاحبه حضوری انجام شده شرکت کردهاند. ۹۰۰ کارشناس زن و مرد مسئول انجام این نظرسنجی بودهاند.
نتایج این نظرسنجی نشان داده است که ۸۹ درصد از شهروندان کشورهای عربی معتقدند، سیاستهای رژیم صهیونیستی تهدیدی برای امنیت منطقه عربی و ثبات آن است. ۸۱ درصد از شرکتکنندگان در این نظرسنجی سیاستهای آمریکا را تهدیدی برای امنیت و ثبات منطقه میدانند.
بخش اعظم شرکت کنندگان در نظرسنجی همچنین نظر مثبتی نسبت به اعتراضات و انقلابهای سال ۲۰۱۱ کشورهای عربی داشتند.