رییس جمهور گفت: همین که فردا در خانههای خود زیارت اربعین را میخوانیم و رهبری ما که آموزگار ما در این دوران است به تنهایی در حسینیه مینشیند و به زیارت گوش میدهد، به ما نشان میدهد که چطور عشق و عقل را ترکیب کنیم.
به گزارش «تابناک»؛ حجتالاسلام و المسلمین حسن روحانی طی سخنانی در جلسه هیات دولت با اشاره به در پیشرو بودن ایام اربعین اظهار کرد: مردم ما در سالهای گذشته با عشق و اشتیاق از ماهها پیش، خود را آماده راهپیمایی اربعین میکردند و امسال هم دوست داشتند که بروند، اما امسال باید عشق و عقل را ترکیب کنند و این برای ما قابل جمع است. همین که فردا در خانههای خود زیارت اربعین را میخوانیم و رهبری ما که آموزگار ما در این دوران است، به تنهایی در حسینیه مینشیند و به زیارت گوش میدهد، به ما نشان میدهد که چطور عشق و عقل را ترکیب کنیم.
وی اظهار داشت: اربعین به ما نشان داد که در کنار فداکاری و شهادت، میتوان پیام این کار بزرگ را برای همیشه جاودانه کرد.
رئیس جمهور افزود: در حادثه کربلا و در چهل روز بعد از حماسه بزرگ دهم محرم الحرام و روز عاشورا عدهای که به خاندان امام حسین(ع) تاخته بودند با لحن غرور و افتخار صحبت میکردند، گویی کار مهم و درستی را انجام داده بودند.
وی تصریح کرد: شروع روز عاشورا با فریاد فرمانده سپاه نفاق بود که سربازان خود را سربازان خدا نام میبرد و به آنها برای کشتن عزیزترین انسانها در روی زمین فرمان میداد.
روحانی اظهار کرد: وقتی امام حسین(ع) را به شهادت رساندند و به کوفه رسیدند، میگفتند که جایزه بزرگی به ما بدهید، زیرا ما بهترین انسان روی زمین را از لحاظ حسب و نسب کشتیم اما خیلی طول نکشید که لحنها و افکارعمومی عوض شد زیرا زینب کبری(س) و بنتالحسین(س) و امام سجاد(ع) با سخنان روشنگرانه حکومت و حاکم مستبد آن زمان را رسوا کرده و شرایط را تغییر دادند.
وی تصریح کرد: بیان زینب کبری (س) که در مجلس یزید گفت، زن و بچه و کنیز خود را پشت پرده بردی و به زنان و فرزندان و دختران امام حسین(ع) و یارانش تاختید که خارج از عدالت است، توانست شرایط را تغییر دهد و از همان لحظات یا لثارت الحسین(ع) شعار مردم عراق و حجاز شد.
وی گفت: این حادثه آنقدر مهم است که خداوند همانطور که خواسته حادثه عاشورا برای همیشه زنده بماند، حادثه اربعین هم اهمیت فوقالعادهای پیدا کرد، زیرا زیارت امام حسین(ع) در روز اربعین از علائم مؤمن و ایمان شناخته شده است.
وی افزود: در روز اربعین هدف امام حسین(ع) با توجه به آنچه در زیارت اربعین میخوانیم و میبینیم آن است که تمام این قیام و فداکاری و ریختن خون امام حسین(ع) و فرزندانش برای بیداری و هشیاری مردم بود تا آنها از جهالت عبور کرده و از ضلالتها دور شوند تا مسیر نجات را پیدا کنند و به همین دلیل، خدا خواسته روز اربعین روز زنده در تاریخ باشد.
روحانی در بخش دیگری از سخنانش با یادآوری افتتاح پروژههای اشتغال و عمران در روستاها اظهار کرد: ما نشان دادیم که در شرایط تحریم، دغدغه ما همه کشور است. از شهر گرفته تا روستا و این برای ما خیلی مهم و بسیار افتخارآمیز است.
رییس جمهور ادامه داد: وقتی دیدم که نزدیک به ۲۱ هزار میلیارد تومان پول گندم کشاورزان از سوی سازمان برنامه و بودجه پرداخت شده بسیار خوشحال شدم که ما هنوز در مهرماه قرار داریم؛ اما این مبلغ به کشاورزان پرداخت شده و نشان از حمایت دولت از کشاورزان و تولیدکنندگان دارد.
روحانی با یادآوری انجام طرح بیمه تأمین برای روستاییان، گفت: در برقرسانی و گازرسانی در این دولت کار بزرگی انجام شده است و امروز گازرسانی به روستاها در این دولت نسبت به تمامی دولتهای قبلی نزدیک دو برابر شده است. ما امروز در برق روستایی با ده خانوار به بالا نداریم که برق نداشته باشد و میزان برقرسانی در روستاهای ما به ۹۹ درصد و ۹۹ صدمدرصد رسیده است.
وی گفت: علت تکرار این آمارهای افتخارآمیز از سوی من این است که جدای از کار رسانهها و صداوسیما، پژوهشگران و اقتصاددانان ما بیایند و واقعاً این آمارها را مقایسه کرده و درباره آن توضیح ارائه کنند.
رییس جمهور تصریح کرد: همه ما که در این کشور هستیم و سرنوشت مشترک داریم، بیاییم و واقعیات را به مردم بگوییم. حالا آن رسانههای خارجی فارسیزبان که خارج از مرزها قرار دارند و تبلیغات منفی خود را میکنند کنار بگذاریم.
وی با اشاره به جنگ ارمنستان و آذربایجان و لزوم تامین امنیت منطقه اظهار کرد: راهحل هیچ مسالهای آتش و جنگ و خون نیست. ما از این مناقشه بسیار متاسفیم و اینکه اصابت گلولههای توپ و خمپاره و کاتیوشا به مرز خود را به هیچ عنوان نمیتوانیم بپذیریم. همچنین نمیتوانیم اجازه دهیم که بار دیگر سایه تروریسم به بهانه این درگیری بر منطقه دیده شود. تروریسمی که شهید سلیمانی آن را در منطقه شکست داد.
رئیسجمهور با تاکید بر اینکه اجازه نمیدهیم دولتها تروریستها را نزدیک مرزهای ایران بیاورند، تصریح کرد: امنیت کشور برای ما در اولویت است؛ در این سالها در کنار مردم سوریه، لبنان و عراق ایستادیم تا تروریستها را همانجا نگه داریم، پس اجازه نمیدهیم دولتها به بهانههای مختلف، تروریستها را به نزدیکی مرزهای ایران بیاورند.
روحانی تصریح کرد: این جنگ بدل به یک جنگ منطقهای نشود. باید حواسمان باشد، کسانی که در این طرف و آن طرف بر آتش این جنگ بنزین میریزند، به نفع هیچکس عمل نمیکنند. جنگ راه رسیدن به حل مساله نیست. راههای سیاسی و صلحآمیز را میتوان دنبال کرد تا ثبات به منطقه بازگردد که این منطقه بسیار حساس است.
رییس جمهور با بیان اینکه امروز ما در جنگ اقتصادی هستیم و باید مانند زمان جنگ هشت ساله همه کنار هم باشیم، گفت: یک عده گویا کلا مسئولیت خود را نقد کردن میبینند. انگار که خداوند آنان را خلق کرده که نقد کنند. البته نقد کردن خوب است منتها فقط نقد کردن؟ هیچ کاری دیگری نمیشود کرد؟ هیچ کمکی نمیشود انجام داد؟ لااقل در کنار نقد بگویند که اول خودشان چه کردهاند؟ همحزبیها و همفکران خودش چه کردهاند؟ این را هم بگویند.
وی افزود: میگویند ارزش پول ملی کم شده است. بانک مرکزی چه کند؟ شما بگویید که جز برنامههای فعلی چه کاری از دست بانک مرکزی برمیآید؟ در کنار نقدهایشان برنامهای هم ارائه دهند.
روحانی تصریح کرد: البته کسانی که نقد میکنند خودشان میدانند که وضعیت ما چطور است و میدانند که دشمن دربرابر ما چطور همه قول و قرارهای خود را زیر پا گذاشته است.
رییس جمهور گفت: اما دولتمردان و مسئولان ما باید درباره کارهایی که میکنند، به مردم توضیح دهند. حالا بخشی از مسائل هست که برای مصلحت نمیتوانیم بگوییم، چون دشمنان ممکن است از آن سوءاستفاده کنند؛ اما آنچه صورت گرفته و کارهایی که انجام شده را باید به اطلاع مردم برسانیم.
وی تأکید کرد: خدمت ملت عزیز و بزرگوار ایران عرض میکنم که یک ساعت هم یک مسئول دولتی در این شرایط دست روی دست نگذاشته است. من دارم این را میبینم. شرایط، جنگی است. همه دارند کار میکنند که وضعیت بهتر شود. از صبح کار که خود را آغاز میکنند به دنبال بهبود شرایط هستند.
روحانی تصریح کرد: من از همه خواهش میکنم که سیاهنمایی و تخریب دولت را لااقل تا پایان کرونا تعطیل کنیم. حالا که کرونا و تحریم را باهم داریم، لااقل تا پایان کرونا سیاهنمایی را کنار بگذاریم. والله، بالله هرچه اختلاف ما بیشتر شود، دشمن بیشتر استفاده میکند. این همه «رحما بینهم» را از قرآن شنیدیم، پس با خودمان مهربان باشیم و «اشدا علی الکفار» شویم، یعنی فریاد خود را به سر آمریکا بکشیم.
وی تأکید کرد: بیاییم و دوستی را بین خودمان برقرار کنیم، چرا هر چیزی را به دعوا و جدایی و فاصله بدل میکنیم؟ بیاییم و دوستی را افزایش دهیم این به نفع ماست. اختلاف به نفع دشمن است.
رییس جمهور همچنین با اشاره به لزوم رعایت پروتکلهای بهداشتی از سوی همه افراد اظهار کرد: همه مردم و همه مسئولان بدون استثنا باید پروتکلهای بهداشتی را مراعات کنند. اگر این را زیر پا بگذاریم و به آن اهمیت ندهیم - که عقل و شرع و قانون هم به ما این را میگوید - آسیب میبینیم.
روحانی افزود: اگر رشد فرهنگی و اجتماعی پایین آید و به قانون و مقررات بیتوجهی کنیم، آن وقت به مشکل میخوریم و گرفتار میشویم. من هرجا که شک داشتم و نمیدانستم چگونه عمل کنم از ستاد مقابله با کرونا پرسیدم که فلان جلسه را بگذاریم یا نه؟ این کار را انجام دهم یا نه؟ این را پرسیدم و هرچه پاسخ دادند را عمل کردم. این وظیفه شرعی، قانونی و عقلانی ماست.
وی در پایان اظهار کرد: ما چارهای نداریم جز این که مقررات را تشدید کنیم، میدانیم که تعطیل برخی کسبوکارها به مردم لطمه میزند؛ اما در حال حاضر چارهای جز این نداریم. ما در پی این هستیم که در گام نخست، طرح استفاده از ماسک را «از خانه تا خانه» اجرا کنیم که این طرح از شنبه در تهران بزرگ آغاز میشود و بعد اگر لازم بود در سایر نقاط کشور هم این طرح را انجام میدهیم تا از شرایط فعلی شیوع کرونا خارج شویم و فاصله بگیریم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.