به گزارش تابناک به نقل از فارس، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در جلسه ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران که به میزبانی وزارت کشور برگزار شد، گفت: این جلسه باید بصورت فصلی برگزار شود تا آمادگی مبارزه با بحران را داشته باشیم.
وی با اشاره به قانون مدیریت بحران اظهار داشت: سازمان مدیریت بحران اقدامات خوبی انجام داده است. پایش بهنگام مخاطرات جوی و اعلام به موقع به ذی نفعان مانند کشاورزان و دامداران از اقدامات مهم است. اطلاعات بارش باید به موقع در اختیار ستاد مدیریت بحران قرار گیرد که حداقل ظرف یک هفته پیش از بارش و سرما پیش بینی آن به ستاد اعلام شود.
وزیر کشور خاطرنشان کرد: بر اساس سوابق و تجربیات نقاط پر ریسک را از نظر تامین امکانات را در اولویت بگذاریم. باید پلهای کم ارتفاع به صورت دورهای بازدید شود که در زمان وقوع سیل میتوانند این پلها باعث هدایت سیل به سمت مناطق مسکونی و کشاورزی میشود که با یک برنامه ریزی، این پلها حذف شود.
رحمانی فضلی با تاکید بر اینکه برف گیلان همه ما را غافلگیر کرد، خاطر نشان کرد: هر چه شدت بحران زیادتر باشد آزمونی برای ما خواهد بود.
وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات ما روز اول در زمینه ناهماهنگی است، تصریح کرد: این ناهماهنگیها بسیاری از انرژی ما را میگیرد. در مناطق روستایی و شهری را در زمان بحران یک نهاد را مسئول توزیع امکانات کنیم فلذا آقای نجار با یک برنامه ریزی باید این مشکل را حل کنند.
وزیر کشور بیان داشت: نیروهای انتظامی و نظامی در حوادث از دستگاههایی بودند که به محض وقوع بحران در محل حضور دارند. بسیج در تمام بحرانها پای کار است، اما باید آموزش دیده و سازماندهی شده پای کار بیایند که باید جزوی از وظایف آنها باشد هرچند طبق قانون هم حضور در نقاط بحرانی بخشی از وظایف بسیج است.
رحمانی فضلی اظهار داشت: خسارت عظیم، بخصوص جانی که که در سیل و زلزله باشد قابل ارزیابی هزینهای نیست.
وی با تاکید بر اینکه گزارش هلال احمر از انبارهای خود در این جلسه قابل قبول نیست، گفت: اینطور نباشد که در زمان بحران بگویید به ما نگفتید، باید گزارش دقیقی از نیازها ارایه شود.
رحمانی فضلی آموزش مردم را در طول سال برای حضور در زمان بحران مهم دانست و گفت: استفاده از ظرفیت بخش خصوصی بسیار مهم است که باید برای آن مکانیزمی دیده شود. ما یک پروتکل جدی در این زمینه نداریم.
وزیر کشور تصریح کرد: در موضوع سیل خوزستان شاهد بودیم که لولههای قطر بزرگ در این استان نبود، با آقای زنگنه تماس گرفتیم که ایشان هم بسیار کمک کردند. ساخت پلهای بزرگ هم در دستور کار ارتش و سپاه باشد.
وی افزود: در همه شهرها لایروبی رودخانهها انجام شود. در استانهای لرستان و گلستان به سرعت پس از باران آب رودخانهها به خیابانها میآید.
وزیر کشور تاکید کرد وزارت نیرو باید از رودخانهها صیانت کند. بیش از ۷۰ درصد منازل که در سیل خراب میشود خانههای ساخته شده در حریم رودخانهها است. نباید دیگر اجازه داد که در حریم رودها سازه ایجاد شود.
رحمانی فضلی گفت: برخی سازهها قدرت لازم را ندارند. برخی پلها و بیمارستان با اینکه تازه ساز هستند در سیل و زلزله به سرعت تخریب میشوند، باید در این زمینه هم اقداماتی انجام شود.
وی با اشاره به اینکه عشایر در زمان بحرانها دیده نمیشوند گفت: باید مکان قشلاق و ییلاق عشایر مشخص شود تا در زمان بحران رسیدگی به آنها راحتتر شود.
رحمانی فضلی خاطر نشان کرد: بهیاریها کمکهای لازم را باید در زمان بحران انجام دهند. بیمه مسأله مهمی است. در سیل گلستان بسیاری از خانهها را گفتند که بیمه است و نیاز به کمک نیست، تحقیق کردیم و دیدیم چیزی که بیمه میدهد نیمی از کمک دولت است لذا باید بیمه با جدیت وارد شود و خسارت پرداختی نیز با بحران خسارت منطقی داده شود.
وزیر کشور اظهار داشت: بحث آبخیزداری باید مردمی و توسط گروههای جهادی و بسیج باشد که حتما در نگهداری و ایجاد آن بهتر عمل میکنند. یکی از مشکلات ما در زمان بحران مسایل امنیتی است که نیروی انتظامی در این زمان به کمک بسیج حضور مییابد. عکسهای هوایی و ماهوارهای در بحران بسیار مهم است و ما از آنها کمتر استفاده کرده ایم و نمیدانم چرا بیشتر از این عکسها استفاده نمیشود. مدیریت بحران را باید به سمت ابزارهای نوین ببریم.