به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک، به گفته برایان مککئون که از سال ۱۹۸۵ در حال همکاری نزدیک با جو بایدن است، اگر نشست بین کیم و بایدن- با وجود آنکه نخست باید زمینه لازم فراهم شود- به عنوان تسهیلگر خلع سلاح هستهای کشور کمونیستی کره شمالی تلقی شود، این نشست برگزار خواهد شد.
این مشاور گفت: قبل از هر نشستی و به جای صرف برگزار کردن یک نشست بین دو رهبر، برخی کارهای جدی دیپلماتیک باید در سطح پایینتر انجام گیرد؛ زیرا همانطور که میدانید هرگونه مذاکره پیچیدهای در مورد چالشی مانند مسئله هستهای کره شمالی، انتظار نمیرود که در عرض یک نشست یکی دو ساعته توسط دو رهبر ارشد انجام گیرد.
مککئون که در حال حاضر به عنوان مدیر ارشد در مرکز دیپلماسی و تعامل جهانی "پن بایدن" در مرخصی به سر میبرد، تأکید کرد که رویکرد معاون رئیس جمهور سابق آمریکا (جو بایدن) در قبال کره شمالی، با رویکرد دونالد ترامپ، رئیس جمهوری کنونی آمریکا در قبال این کشور متفاوت است.
در مصاحبه اختصاصی مککئون با یونهاپ به نقل از او آمده است: مطمئناً فکر میکنم رویکرد بایدن متفاوت با رویکرد دولت ترامپ باشد. جو بایدن متوجه است که مسئله کره شمالی بسیار پیچیده است و نمیتوان آن را از طریق چند دیدار رهبر-با-رهبر، حل و فصل کرد.
مککئون تأکید کرد: رویکرد به مسئله کره شمالی، به ارزیابی آتی از شرایط کنونی بستگی خواهد داشت و احتمالاً با رویکرد دولت باراک اوباما که در آن بایدن به عنوان معاون رئیس جمهوری خدمت میکرد هم متفاوت خواهد بود.
وی گفت: جو بایدن، رئیس جمهور اوباما نیست و جهان چهار سال آینده هم الان متفاوت است چرا که برنامه هستهای کره شمالی تا آن زمان پیش رفته و ما باید شرایطی را که او وارث آن است، ارزیابی کنیم و بعد استراتژی را توسعه دهیم؛ و میدانیم که نمیتوانیم به ژانویه ۲۰۱۷ برگردیم.
به گفته این مشاور، نشست بین جو بایدن و کیم جونگ اون فقط در صورتی امکانپذیر است که نشانههای معتبری مبنی بر پیشرفت احتمالی وجود داشته باشد.
وی افزود: گمان میکنم بایدن در صورتی که دیدار با کیم بخشی از استراتژی واقعی باشد که ما را در راستای هدف خلع سلاح هستهای پیش ببرد، مایل به ملاقات با او باشد.
مککئون از دونالد ترامپ به خاطر انجام "نشست رهبران" بدون طرحریزی یک استراتژی "برای رسیدن به اهداف آمریکا" انتقاد کرد. دونالد ترامپ اغلب بر "رابطه عالی" خود با رهبر کره شمالی تأکید کرده، در حالی که منافع اقتصادی خلع سلاح برای این کشور را نیز جار زده است.
مککئون که از سال ۱۹۸۸ تا ۱۹۹۵ به عنوان مشاور سیاست خارجی معاون رئیس جمهوری سابق فعالیت میکرد و در همان حال سناتور آمریکا نیز بود، اظهار کرد: یک رویکرد اصولی در رابطه با چالش کره شمالی از سوی دولت تحت رهبری جو بایدن اتخاذ خواهد شد. ما در یک کمپین هماهنگ شده نزدیک با متحدان پیمانمان در ژاپن و کره، و نیز با جمهوری خلق چین در راستای آنچه که گمان میکنیم هدف مشترکی متعلق به همه است- یعنی کره شمالی خلع سلاح شده و تضمین صلح و کامیابی در منطقه- همکاری میکنیم.