در شرایطی که مرداد ماه سال گذشته قطار تهران-آنکارا بر اساس توافقات صورت گرفته بین ایران و ترکیه راهاندازی شد و قرار بود قطار تهران-استانبول نیز راهاندازی شود، کرونا سفر ریلی به آنکارا را هم لغو کرد و هنوز با توجه به شرایط سفر ۶۰ ساعته ریلی به ترکیه، نبود تقاضا و ... وضعیت آن مشخص نیست.
به گزارش ایسنا، از ۱۶ مرداد سال گذشته بر اساس توافقات صورت گرفته بین ایران و ترکیه قطار تهران-آنکارا راهاندازی شد و هر هفته چهارشنبهها مردم میتوانستند با تهیه بلیت قطار به این کشور سفر کنند و قرار بود سفر ریلی تهران-استانبول نیز پس از طی مذاکرات دو جانبه راهاندازی شود اما این اتفاقات دستخوش شیوع ویروس کرونا لغو شد.
قطار تهران-آنکارا هر چهارشنبه ۲۵۰ مسافر را با ۴۳ یورو به مقصد میرساند که شامل سفر ۶۰ ساعته مشترک با قطار و کشتی بود و با توجه به اینکه خط ریلی تهران-وان نیز فعال شده بود، مسئولان شرکت راهآهن بارها از مذاکره برای راهاندازی خط ریلی تهران-استانبول در اواخر سال گذشته خبر داده بودند اما شیوع ویروس کرونا همه معادلات در این زمینه را به هم زد. چرا که نتنها قطار تهران-استانبول راه نیافتاد بلکه دیگر قطارهای فعال بین ایران و ترکیه نیز متوقف شدند و سفر به این کشور لغو شد.
این قیمتها حتی با نرخ یورو ۳۵ هزار تومانی عددی حدود یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میشود که اگر شرایط و پروتکلهای بهداشتی اجازه دهد بسیار به صرفهتر از بلیت هواپیمای چند ده میلیون تومانی ایرلاینهای داخلی و خارجی است.
اما با این حال و پس از گذشت حدود هشت ماه از شیوع ویروس کرونا در کشور، تکلیف سفرهای ریلی به ترکیه با وجود از سر گیری سفرهای هوایی به این کشور همسایه مشخص نیست و بر اساس اطلاعات به دست آمده خبرنگار ایسنا، هنوز پروتکلها برای انجام این سفر طولانی مشخص نشده و به نظر میرسد مردم نیز چندان تمایلی به از سر گیری سفر با قطار به ترکیه در این شرایط کرونایی ندارند.
از سوی دیگر شرکتهای حمل و نقل ریلی نیز درخواستی برای مذاکره با ترکیه برای راهاندازی این سفرها با رعایت پروتکلهای بهداشتی نداشتهاند و راهآهن جمهوری اسلامی ایران اگر درخواستی باشد میتواند مذاکرات آن را با ترکها برای تدوین پروتکلهای مشترک بهداشتی آغاز کند.