به گزارش «تابناک»؛ آنچه خواندید، چکیده هشدارهایی است که این روزها به شدت باب شده و پای امثال پلیس را هم به ماجرا باز کرده است؛ ماجرایی به نام «چالش مومو» که بر اساس روایات، اکانتی در پیام رسان واتساپ است که کودکان را به انجام اقدامات خشونت آمیز تشویق میکند.
بر اساس این داستان ها، مومو نام عروسک دختری با خندهای عجیب و ژوکر مانند است که تصویرش بر پروفایل آن اکانت نصب شده و در اصل تصویری از یک عروسک به نمایش درآمده در نمایشگاهی در توکیو در ژاپن است که البته تغییراتی روی آن صورت گرفته تا به کمکش «چالش مومو» خلق شود!
شاید برای بیان این مطلب یعنی ساختگی بودن ماجرا کمی عجله کرده باشیم و توقع داشتید که بعد از بیان برخی استدلال ها، این چالش را هیچ و پوچ بخوانیم؛ اما اگر اهل گشت و گذار در شبکههای اجتماعی و صفحات «حوادث» رسانهها باشید، حتما به یاد خواهید آورید که پیشتر بارها و بارها چنین مطالبی منتشر شده که همه پوچ و دروغین بوده و شباهتهای غیرقابل انکاری با مومو داشته اند.
به عنوان مثال میشود به بازی نهنگ آبی اشاره کرد که چیزی بیش از چند عکس و روایتی هراس آور نبود که به سرعت در کشورهای مختلف تکثیر میشد و نگرانی والدین نوجوانان را در پی داشت. هراسی پوچ و دروغین که شاید جالب باشد بدانید با چالش مومو هم زمان است و قرابت بسیاری دارد، چون نخستین بار مومو هم در سال ۲۰۱۸ میلادی روایت شده است.
داستانی خیالی که یکی از پرشمار قصههای دروغین و افسانهای دنیای مجازی است که دست بر قضا شناسنامه دار هم هست، تا جایی که میدانیم شروعش در یک روزنامه در اندونزی بوده و بعد از آنکه پلیس ایرلند شمالی درباره اش در صفحه رسمی اش در فیسبوک هشدار داده، به سرعت در سراسر جزیره انگلستان تکثیر شده و به برکت برخی سلبریتی ها، به کشورهای دیگر راه یافته و بیم و هراس آفریده است.
پروندهای که حالا با تاخیر فراوان در کشورمان گشوده شده و دست بر قضا، گشایش آن با آغاز سال تحصیلی کرونایی و استفاده وسیع دانش آموزان از امثال واتس اپ همراه بوده است. در زمانی که گوشها و ذهنهای بیشتری آماده دریافت این نگرانی و تکثیر آن در ابعاد وسیع هستند و نتیجه آن هم، انتشار سلسله اخباری در این خصوص در هفته اخیر در کشورمان بوده که از بروز این نگرانی خبر میدهند و به شرح و بسط آن مشغولند.
البته واکنش پلیس کشورمان به ماجرا بسیار هوشمندانه و عاقلانه بوده است؛ «برخی کاربران واتس اپ از حسابهای کاربری با شماره ایرانی و بعضا خارجی پیامهایی را به زبان فارسی دریافت کرده بودند که از آنها خواسته شده بود در چالش مومو شرکت کنند؛ بررسیهای گسترده پلیس فتا نشان داد عمده این پیامها با انگیزه ایجاد مزاحمت ارسال شده است.»
اینها را رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا ناجا گفته و افزوده: «موج جدید مزاحمتهای مومو ناشی از افزایش حضور دانش آموزان در بستر اینترنت است»؛ حضوری که نگرانیهای زیادی به دنبال داشته و دارد که بر خلاف امثال مومو، بسیار جدی هستند و لازم است درباره شان با دانش آموزان صحبت شده و به ایشان آموزش داده شود.