اتهام وزیر اماراتی به آزار جنسی یک زن انگلیسی، وعده ترامپ در مورد عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل، واکنش روسیه به توافق عادی سازی روابط با اسرائیل و آغاز مذاکرات حریری برای تشکیل دولت لبنان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گشته بوده اند. در این میان، باید به حمله پهپادی یمنیها به دو فرودگاه و یک پایگاه سعودی نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نیروهای مسلح دولت نجات ملی یمن از انجام عملیات پهپادی دقیق علیه فرودگاههای عربستان سعودی در جنوب غرب این کشور خبر داد.
سرتیپ یحیی سریع، سخنگوی نیروهای مسلح این دولت عصر شنبه در حساب توییتری خود نوشت که «به لطف خداوند، یگان پهپادی سه حمله با سه پهپاد از نوع "قاصف ۲ کی" در خاک عربستان سعودی انجام داده است».
او گفت، در این عملیات، فرودگاههای «جیزان» و «اَبها» و پایگاه هوایی «خَمیس مشیط» هدف حملات پهپادهای انتحاری یمن قرار گرفته اند.
سرتیپ یحیی سریع عملیات پهپادی ارتش یمن در جنوب غرب عربستان سعودی را در پاسخ و واکنش به جنایتهای ائتلاف ضد یمن به رهبری عربستان سعودی و تداوم محاصره مردم یمن دانست و گفت که عملیات «دقیق» بوده است.
ائتلاف متجاوز به یمن طی هفته گذشته دهها حمله هوایی به مناطق مختلف این کشور انجام داده که بر اثر آن بیش از ۲۰ نفر غیر نظامی کشته یا زخمی شدهاند.
اتهام وزیر اماراتی به آزار جنسی یک زن انگلیسی
روزنامه «ساندی تایمز» خبر داد که یک زن انگلیسی پس از طرح شکایت از شاهزاده اماراتی به اتهام حمله جنسی به وی در یک ویلای خصوصی در یک جزیره در امارات، با بازرسان پلیس «اسکاتلند یارد» در لندن دیدار کرده است.
بر اساس این گزارش، یک زن ۳۲ ساله انگلیسی به نام «کیتلین مک نامارا» ادعا میکند که وی قربانی یک حمله جدی جنسی توسط «نهیان بن مبارک آل نهیان» ۶۹ ساله، وزیر «تسامح» امارات و یکی از شاهزادگان این کشور است.
این زن ادعا میکند که هنگام کار در جشنواره بین المللی «هی» (Hay) که امسال توسط دولت امارت برگزار شد، مورد آزار جنسی شاهزاده نهیان قرار گرفته است.
مک نامارا گفته این تلاش شاهزاده اماراتی برای تعرض به او، در روز ولنتاین در یک ویلا در یک جزیره خصوصی دور افتاده رخ داده است؛ وقتی که او برای بحث در مورد مقدمات افتتاحیه جشنواره هی در ابوظبی به جلسهای در این ویلا دعوت شده بود.
این زن انگلیسی گفته وقتی تماسی از وزیر اماراتی دریافت کرده، او را به شام در ویلای خود دعوت و او گمان کرده که در این دعوت، مقامات دیگر نیز حضور دارند اما هنگام حضور با یک هدیه ساعتی گرانقیمت (۴۵۰۰ دلار) و تلاشهای بعدی وزیر اماراتی برای لمس او مواجه شده و سرانجام تلاش کرده که در اتاقی به او تعرض کند اما سرانجام با فراخواندن راننده خود، خود را نجات داده و در کنسولگری انگلیس واقعه را گزارش کرده است.
به گفته روزنامه ساندی تایمز، وزیر اماراتی ارتکاب هرگونه تخلف را انکار کرده و گفته است که از این اتهامات «متعجب و ناراحت» شده است.
با این حال «کارولین میشل» رئیس شورای اداری جشنواره های این حمله ادعایی را تخلفی وحشتناک و سوءاستفاده زشت از اعتماد توصیف کرد.
وعده ترامپ در مورد عادیسازی روابط عربستان و اسرائیل
رئیس جمهور آمریکا در پی اعلام عادی سازی روابط میان سودان با رژیم صهیونیستی گفت، ریاض هم به زودی با تلآویو روابط علنی برقرار می کند.
به گزارش رویترز، دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا این خبر را پس از اعلام عادیسازی روابط میان تلآویو و خارطوم طی روز جمعه اعلام کرد.
وی مدعی شد: حداقل پنج کشور عربی دیگر خواهان پیوستن به صف عادیسازی روابط با اسرائیل هستند.
این اظهارات رئیس جمهور آمریکا در حالی ایراد شده که منابع صهیونیستی مدعی شدند، کشور بعدی در صف عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی قطر است.
پیش از سودان، امارات و بحرین توافق های عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی را امضا کردند.
واکنش روسیه به توافق عادی سازی روابط با اسرائیل
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرد، توافق عادیسازی روابط بین رژیم صهیونیستی با کشورهای عربی، بر پایبندی به ادامه تلاشها جهت دستیابی به راهکار عادلانه، فراگیر و همیشگی برای درگیری میان فلسطینیان و اسرائیلیها تاکید دارد و ضروری است اینگونه نیتها و تصمیمات را با اقدامات عملی تقویت کرد و این امر بدون شک منجر به بهبود اوضاع منطقه خاورمیانه میشود.
وی در ادامه افزود، مسأله فلسطین همواره مسأله فوری و ضروری است که حل آن به ایجاد مکانیسم یکپارچه بر اساس احترام متقابل بین کشورهای دارای حاکمیت و عدم دخالت در امور کشورهای دیگر کمک خواهد کرد.
زاخارووا همچنین تصریح کرد: ما خواهان ایجاد این گونه روابط بین تمامی کشورهای خاورمیانه هستیم.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه، خواستار انجام مذاکرات میان فلسطینیان و اسرائیلیها به صورت فوری تحت نظارت سازمان ملل به خاطر دستیابی به راهکار مورد پذیرش دو طرف و تحقق سازش عادلانه و فراگیر شد.
آغاز مذاکرات حریری برای تشکیل دولت لبنان
سعد حریری، نخستوزیر مکلف لبنان طی جلسه مذاکرات پارلمانی به ۶۵ رأی موافق از مجموع ۱۱۸ رأی دست یافت، در حالی که ۵۳ نماینده شخصیت دیگری را برای تشکیل دولت مکلف کردند و دو نماینده نیز غایب بودند.
در سایه شرایط سیاسی و اقتصادی کشور، تمام احتمالات به ویژه از حیث میزان توانایی حریری برای موفقیت در این مأموریت و حل بحرانها وارد است. علاوه بر این، مانع سختتر باقی میماند و آن حل کشمکشها میان طرفهای سیاسی است به ویژه اینکه هر تیمی برای تضمین سهم خود از دولت تلاش میکند.
تحلیلگران میگویند، مساله تشکیل دولت با ریاست حریری آسان نیست، به ویژه اینکه همزمان هم با موانع داخلی و هم خارجی مواجه است.
حریری در کنفرانس مطبوعاتی در بیروت بعد از مکلف شدنش به تشکیل دولت گفت، دولتی متخصص و غیر حزبی در نزدیکترین زمان ممکن تشکیل خواهد داد.
تونی ابی نجم، نویسنده و تحلیلگر سیاسی لبنان گفت: مشکل کنونی در تشکیل دولت راضی کردن حزبالله و جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی لبنان است. اگر حریری بتواند آنها را راضی کند، هرگز نمیتواند کمکها به لبنان را تأمین کند. معادله پیچیده است. اگر دولت با پشتیبانی حزبالله تشکیل شود، دیگر هیچ گونه کمکی وجود نخواهد داشت، نه از صندوق بین المللی پول و نه از سوی کشورهای عربی.
وی گفت: حریری دو گزینه دارد که یکی از آنها تشکیل دولت توافقی است؛ همانطور که به همگان وعده داده است. اگر بتواند از طریق توافق با داخل به این هدف برسد درها را به روی خارج میبندد، به ویژه اینکه هرگز نمیتواند دولتی بدون حزبالله و موافقت رئیسجمهور تشکیل بدهد.
نجم گفت: مسائل پیچیده است و آسان نیست، به ویژه اینکه شرایط منطقهای و بین المللی نیز از انتخابات ریاستجمهوری آمریکا گرفته تا نزاعها در منطقه و عادیسازی روابط میان اعراب و اسرائیل پیچیده است.
همچنین جونی منیر، نویسنده و تحلیلگر سیاسی گفت، به رغم مثبت بودن اتفاقات کنونی و اشارههای آمریکا و فرانسه در قبال نخستوزیر موانع داخلی بسیار بزرگ و پیچیدگیهایی وجود دارد که طی روزهای آینده آشکار خواهد شد. این پیچیدگیها اختلافات میان باسیل و حریری درباره پستها و اعضای دولت است.
وی گفت: باسیل خواهان دولت تکنوسیاسی متشکل از افراد متخصص و سیاستمداران و حریری خواهان دولت تکنوکرات شامل افراد متخصص است.
مصطفی علوش، از رهبران جریان المستقبل گفت: احتمالا موانعی وجود دارد اما حریری میداند چگونه این مسیر را پیش ببرد.
غسان حجار، نویسنده و تحلیلگر سیاسی گفت، حریری طی روند تشکیل دولت با موانعی روبه رو خواهد شد. درست است که موانعی وجود دارد اما مانع تشکیل دولت نمیشود. امروز فشار بین المللی بر لبنان زیاد است و هیچ طرفی آماده روبه رو شدن با فروپاشی کشور نبود و هیچ طرفی هم راضی نیست، مسئولیت را بر عهده بگیرد. موانع مانع تشکیل دولت نمیشود. تحریمهای آمریکا علیه حزبالله هرگز بر روند تشکیل دولت تأثیر نخواهد گذاشت، به ویژه اینکه با زمان و تاریخ مشخصی مرتبط نیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.