ترور وزیر ورزش و جوانان یمن، افشای نام پنج کشور برای سازش با اسرائیل، طرح قانونگذاران آمریکایی برای تجهیز اسرائیل به «بمبهای سنگرشکن» و گفتوگوی تلفنی پوتین و اردوغان درباره قرهباغ و سوریه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تعویق شش ماهه جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده بدهی انگلیس به ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ منابع انگلیسی از تعویق جلسه رسیدگی به پرونده شکایت وزارت دفاع ایران از یکی از شرکتهای وزارت دفاع انگلیس در خصوص بدهی انگلیس به ایران خبر دادند.
در همین راستا، «پاتریک وینتور»، خبرنگار روزنامه گاردین در صفحه توئیتر خود نوشت: جلسه دیوان عالی برای رسیدگی به شکایت وزارت دفاع ایران از شرکت IMS، به عنوان بازوی فروش وزارت دفاع انگلیس در پرونده بدهی چند میلیون دلاری که قرار بود سوم نوامبر ۲۰۲۰ برگزار شود، مجدداً به تعویق افتاد و تاریخ جدید این جلسه بیستم آوریل ۲۰۲۱ تعیین شده است.
گفتنی است، ایران و انگلیس در دهه ۱۹۷۰ میلادی برای فروش ۱۵۰۰ تانک و ۲۵۰ خودروی زرهی به ایران قراردادی را امضا کردند اما لندن بعد از ماجرای لانه جاسوسی آمریکا، حاضر به تحویل این تانکها به ایران نشد.
دیوان داوری بین المللی یک شرکت خدمات نظامی در انگلیس را به پرداخت ۴۰۰ میلیون پوند به دولت ایران ملزم کرد؛ اما انگلیس به بهانه تحریمهای بینالمللی از پرداخت این مبلغ سر باز زد.
ترور وزیر ورزش و جوانان یمن
یکی از رهبران جنبش «أنصارالله» یمن روز سه شنبه ترور شد.
بر اساس این گزارش، «حسن زید» که از رهبران جنبش أنصارالله به شمار میرفت، در شهر صنعا هدف ترور قرار گرفت.
وی وزیر ورزش و جوانان دولت نجات ملی یمن نیز و همچنین دبیرکل حزب الحق یمن بود. تاکنون هیچ گروهی مسئولیت این اقدام جنایتکارانه را بر عهده نگرفته است.
افشای نام پنج کشور برای سازش با اسرائیل
«الی کوهن» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی، روز سهشنبه در گفتوگو با کانال ۲۰ تلویزیون این رژیم اعلام کرد که تلآویو در تلاش است در آینده با پنج کشور رابطه برقرار کند.
به گزارش پایگاه صهیونیستی «آی۲۴»، الی کوهن در این خصوص گفت که تلآویو تماسهای فشرده خود را با چند کشور با هدف عادیسازی روابط با آنها پیش میبرد؛ اما این مساله پس از اعلام نتایج انتخابات آمریکا مشخص خواهد شد.
طبق این گزارش، کوهن در ادامه فاش کرد، تلآویو در تلاش است با عربستان سعودی، عمان، قطر، نیجر و مغرب روابط برقرار کند.
کوهن در این خصوص گفت که پس از امضای توافق صلح با امارات به رسانهها گفته بوده که تلآویو در آستانه دستیابی به توافقی مشابه با چند کشور آفریقایی و نیز چند کشور عربی حاشیه خلیج فارس است و این مسئله عملا اتفاق افتاد و بحرین و سودان به توافق صلح پیوستند.
کوهن در ادامه گفت، آنچه منطقه هماکنون شاهد آن است در چهارچوب چند تحول تاریخی بزرگ بوده است. این تحولات به خاطر آنچه آن را توان نظامی و اقتصادی رژیم صهیونیستی خواند و همچنین پافشاری آمریکا برای ادامه دادن این روند شکل گرفته است؛ اقدامی که طبق گفته او، برای تشکیل یک «جبهه قدرتمند» متشکل از مصر، سودان، بحرین، امارات، در مقابل ایران و «رجب طیب اردوغان» رئیس جهمور ترکیه صورت گرفته است.
طرح قانونگذاران آمریکایی برای تجهیز اسرائیل به «بمبهای سنگرشکن»
یک رسانه صهیونیستی سه شنبه مدعی تلاش برخی قانونگذاران آمریکایی برای تجهیز رژیم صهیونیستی به بمبهای سنگرشکن شد.
روزنامه «یعدیوت آحارانوت» مدعی شد که شماری از قانونگذاران آمریکا در پی ارائه طرحی هستند که بر اساس آن تل آویو به بمبهای سنگرشکن تجهیز خواهد شد.
این امر مستلزم مشورت وزارت دفاع آمریکا با مقامات صهیونیستی و سپس ارائه گزارشی به کنگره آمریکا در زمینه قابلیتهای بازدارندگی اسرائیل و نیز مزایای راهبردی این اقدام است. بمب سنگ شکن برای تخریب اهداف مقاوم زیرزمینی همچون پناهگاهها و همچنین تاسیسات بتونی مدفون شده در عمق سطح زمین استفاده میشود.
این در حالی است که منابع نظامی صهیونیست گفتهاند تل آویو در واکنش به تجهیز امارات به جنگنده «اف-۳۵» در پی رفع موانع موجود در آمریکا برای خرید جنگنده «اف-۲۲ رپتور» است.
به نوشته روزنامه «هاآرتص»، این اقدام تل آویو برای حفظ برتری هوایی در منطقه و پس از موافقت آمریکا با فروش جنگندههای اف-۳۵ به امارات صورت گرفته است. مقامات نظامی صهیونیست هرچند گفته اند اینک خرید اف-گزینه آنها نیست، اما از ذکر ارائه جزئیات بیشتر در این زمینه نیز خودداری کردند. در آخرین نشست بین مقامات نظامی آمریکا و صهیونیست، نمایندگان اسرائیلی احتمال خرید جنگنده اف-۲۲ را مطرح کردند. مقامات صهیونیست مدعی هستند که خرید این جنگنده، به حفظ برتری نظامی آنها در منطقه کمک میکند.
یک مقام ارشد نظامی صهیونیست حاضر در نشست با آمریکاییها در این باره گفت، امتیازهای کیفی ما در رابطه با هواپیماها، پهپاد، تسلیحات و سامانههای دفاع هوایی در حال کاسته شدن است. سرعت تغییر در خاورمیانه زیاد است. این یک خاورمیانه متفاوت از آنچه در دهه گذشته بوده، است و بسیاری از کشورهایی که درگیری مستقیم با اسرائیل ندارند، برای ساخت برخی از پیشرفتهترین نیروهای هوایی و سامانههای دفاع هوایی در جهان سرمایه گذاری هنگفتی میکنند.
گفتوگوی تلفنی پوتین و اردوغان درباره قرهباغ و سوریه
کاخ کرملین شامگاه روز سهشنبه اعلام کرد، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه تلفنی با «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه گفتگو کرد.
بر اساس اعلام کرملین، محور گفتوگوی رؤسای جمهور روسیه و ترکیه درباره سوریه و قرهباغ بوده است.
کرملین اعلام کرد، پوتین در این تماس تلفنی درباره ارسال افراد مسلح به منطقه قرهباغ کوهستانی ابراز نگرانی کرده است.
این تماس تلفنی در حالی صورت میگیرد که وزارت خارجه آمریکا، سه روز پیش در بیانیهای مشترک از توافق ارمنستان و جمهوری آذربایجان برای آتشبس انسانی از ۸ صبح روز دوشنبه خبر داده بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.