وی افزود: به نظر میرسد تا مشخص شدن نتیجه انتخابات آمریکا، بازار در سردرگمی باشد و سمت و سوی خاصی نداشته باشد.
ذبیحی سامانی ادامه داد: در صورت افزایش احتمال انتخاب ترامپ، گمانه زنیها به افزایش قیمت دلار بیشتر شده و نمادهای کامودیتی محور با اقبال روبه رو میشوند.
در صورت انتخاب بایدن، امید به توافق برجام بیشتر شده، قیمت دلار کاهشی خواهد بود. با انتخاب بایدن، احتمال افزایش صادرات نفت ایران افزایش یافته و میتواند منجر به کاهش قیمت نفت و نرخ فروش شرکتهای پتروشیمی شود.
این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت: در کنار این موارد، اقدام بانک مرکزی به خرید ۱۱ هزار میلیارد تومان اوراق در بازار بین بانکی، نشان از این دارد که بانک مرکزی فعلا تصمیمی برای افزایش نرخ سود سپرده ندارد و سیگنال مثبتی برای بازار سرمایه است. با توجه به ارزندگی نمادهای کامودیتی محور، اصلاح زیادی در این مدت داشته اند، نحوه معاملاتشان و قدرت خریدی که در دو روز آخر هفته گذشته در این نوع صنایع شاهد بودیم، این بهبود معاملات میتواند ادامه دار باشد. اما این نکته را هم باید در نظر بگیریم که شروع پیک دوم کرونا و قرنطینهها در کشورهای مختلف، منجر به کاهش قیمتهای جهانی و هم چنین کاهش فروش صادراتی شرکتها همانند اوایل سال میشود.
وی افزود: از طرف دیگر، زمزمههایی مبنی بر حذف محدودیتهای اعمال شده روی معاملات روزانه و معاملات الگوریتمی، افزایش سقف خرید سهام در صندوقهای سرمایه گذاری با درآمد ثابت و هم چنین افزایش ضریب تضمین اعتبار، نشانگر آن است که نهاد ناظر نیز به ثبات بازار باور پیدا کرده است.
بامودت ادامه داد: رسیدن نسبت قیمت به درآمد بسیاری از نمادهای گروه پتروشیمی، معدنی و فلزات به دامنه ۵ تا ۷ و رسیدن نسبت قیمت به ارزش خالص داراییها در هولدینگ بزرگ به زیر ۶۰ درصد نشان از جذابیت بازار سرمایه برای سرمایه گذاری دارد که به نظر نهاد ناظر و معامله گران در هفته گذشته بر این موضوع صحه گذاشتند.
از سوی دیگر، در پایان هفته گذشته، شاهد خرید اوراق توسط بانک مرکزی در بازار بین بانکی بودیم که میتواند نشانگر تحقق وعده ریاست بانک مرکزی مبنی بر تعدیل نرخ بهره بین بانکی باشد و در صورت ادامه این روند، خبر بسیار مثبتی برای بازار است.
در کنار عوامل مثبت ذکر شده بازار هم این کارشناس بازار سرمایه اظهار داشت: چنان عدم قطعیت ناشی از انتخابات آمریکا را در پیش روی خود میبیند تا زمان مشخص شدن نتایج به نظر امکان شکل گیری روند قوی در بازار وجود ندارد. علاوه بر موضوع فوق در سطح جهانی، شروع موج دوم کرونا و تشدید محدودیتها میتواند بازار کامودیتیها را در کوتاه مدت متاثر کند و تاثیر منفی بر نمادهای مرتبط در بازار سرمایه داشته باشد. چنانچه پیداست مجموعهای از عوامل متعدد و متضاد در حال حاضر بازار را متاثر کرده اند که به نظر امکان شکل گیری یک رالی قوی در بازار را کم میکنند، اما برآیند شرایط، نشانگر بهبود معاملات در هفته جاری نسبت به هفتههای قبل است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.