عملکرد بازیگران سهام در اولین هفته آبان‌ماه رصد شد

تداوم کوچ «حقیقی‌ها» از بورس تهران

اولین هفته آبان ماه با افت ۸/ ۸ درصدی شاخص کل بورس تهران به پایان رسید و این نماگر به کمترین مقدار از اواخر بهار نزول کرد. هفته تماما منفی سهام در حالی رقم خورد که بازیگران حقوقی در کل ایام هفته در نقش خریدار ظاهر شدند و در مجموع شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۴هزار و ۴۶۳ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی بازیگران عمده بازار بودیم. در این میان نگاهی به عملکرد صنایع ۳۸ گانه بورسی حکایت از خالص فروش حقیقی‌ها در ۳۲ گروه در کنار توجه به ۴ صنعت بورسی دارد. از این رو در حالی سهامداران خرد بورس تهران به خروج از سهام بزرگ و عمدتا کامودیتی‌محور ادامه دادند که گروه‌های کوچک‌تر مورد اقبال حقیقی‌ها واقع شدند.
کد خبر: ۱۰۱۲۲۲۸
|
۱۰ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۱ 31 October 2020
|
2931 بازدید

به گزارش بورس تابناک، اولین هفته آبان ماه با افت ۸/ ۸ درصدی شاخص کل بورس تهران به پایان رسید و این نماگر به کمترین مقدار از اواخر بهار نزول کرد. هفته تماما منفی سهام در حالی رقم خورد که بازیگران حقوقی در کل ایام هفته در نقش خریدار ظاهر شدند و در مجموع شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۴هزار و ۴۶۳ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی بازیگران عمده بازار بودیم. در این میان نگاهی به عملکرد صنایع ۳۸ گانه بورسی حکایت از خالص فروش حقیقی‌ها در ۳۲ گروه در کنار توجه به ۴ صنعت بورسی دارد. از این رو در حالی سهامداران خرد بورس تهران به خروج از سهام بزرگ و عمدتا کامودیتی‌محور ادامه دادند که گروه‌های کوچک‌تر مورد اقبال حقیقی‌ها واقع شدند.

عملکرد بازیگران سهام در صنایع ۳۸گانه

بررسی‌های «دنیای اقتصاد» نشان می‌دهد در مجموع معاملات هفته منتهی به ۷ آبان ماه، گروه فلزات اساسی شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش هزار و ۲۷۶ میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود. دو غول بزرگ این گروه یعنی «فولاد» و «فملی» با بیشترین خروج پول حقیقی مواجه شد. به این ترتیب حقوقی‌ها درسهام شرکت فولاد مبارکه اصفهان طی هفته اول آبان، ۶۳۱ میلیارد تومان خرید به ثبت رساندند. این رقم در سهام شرکت صنایع ملی مس ایران به ۵۱۶ میلیارد تومان رسید.

بانکی‌ها دیگر گروهی بودند که حقیقی‌ها تمایلی به سهامداری در زیرمجموعه‌های آن نداشتند. از این رو هفته گذشته با خالص فروش ۹۶۱ میلیارد تومانی این دسته از سهامداران در گروه بانک‌ها و موسسات اعتباری سپری شد. در این گروه دو بانک ملت و صادرات به ترتیب شاهد خروج ۳۷۴ و ۳۵۹ میلیارد تومانی حقیقی‌ها از سهام خود بودند. پس از آن نوبت به پالایشی‌ها رسید. گروه فرآورده‌های نفتی طی معاملات هفته گذشته شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش ۵۲۶ میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی حقوقی‌ها بود. در این گروه «شبندر» و «شپنا» بیشترین خروج پول حقیقی را در مجموع به میزان ۳۷۰ میلیارد تومان را تجربه کردند. در ادامه نیز سه گروه محصولات شیمیایی، خودرو و چند رشته‌ای صنعتی مقصد بعدی خروج سرمایه خرد از گردونه معاملات سهام بود.

رصد بازیگران فعال در روزهای هفته

شنبه: نخستین روز هفته گذشته، نماگر بورس به حرکت در مسیر نزولی ادامه داد و برای ششمین روز متوالی تابلوی معاملاتی سهام قرمز شد. افت شاخص کل بورس تهران در حالی رقم خورد که گزارش‌های‌‌ میان دوره‌ای فراتر از انتظار، لغو مصوبه قیمت‌‌گذاری دستوری محصولات فولادی و نزدیک‌شدن به کف حمایتی مهم 4/ 1 میلیون واحدی همه نوید روزی مثبت را می‌دادند، اما در نهایت هیچ‌کدام از این عوامل روز شنبه ضامن رشد سهام نشدند و طی معاملات سوم آبان ماه سال‌جاری شاخص کل با افت بیش از ۳۸ هزار واحدی به کانال 3/ 1 میلیون واحدی تنزل کرد. در روز یادشده شاهد کمترین سطوح قیمتی سهام طی ۴ ماه اخیر بودیم. طی معاملات روز شنبه در مجموع سهامی به ارزش 733 میلیارد و 580 میلیون تومان در مسیر حقیقی به حقوقی جابه‌جا شد. در این میان بیشترین خروج پول حقیقی از دو گروه فلزات اساسی به ارزش 115 میلیارد تومان و محصولات شیمیایی به ارزش 111 میلیارد تومان رقم خورد. در مقابل اما شاهد خالص خرید مثبت حقیقی‌ها در دو صنعت کاشی و سرامیک و تامین آب، برق و گاز بودیم. در این روز صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی نوین پیشرو 16 میلیون و 600 هزار سهم تامین سرمایه نوین را از بازار جمع کرد. در سهام شرکت بیمه نوین اما شاهد عرضه یک میلیون سهمی این شرکت به معامله‌گران خرد بودیم. شرکت گروه مالی ملت نیز در این روز 45 میلیون سهم بانک ملت را خریداری کرد. 15 میلیون سهم دیگر «وبملت» نیز از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی ملت خریداری شد. در این راستا صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر بازار سرمایه اقدام به خرید 45 میلیون و 200 هزار سهم بانک صادرات (وبصادر) و 15 میلیون سهم سرمایه‌گذاری مالی سپهر صادرات (وسپهر) کرد.

دوشنبه: در این روز نماگر بورس تهران باز هم با افت مواجه شد و این‌بار با کاهش بیش از 37 هزار واحد (معادل 7/ 2 درصد) بر سکوی یک میلیون و 336 هزار واحدی ایستاد. حقوقی‌ها از همان ابتدای روز در سمت خرید سهام ظاهر شدند و تلاش برای کم‌حجم کردن صف‌های فروش داشتند اما تا پایان معاملات، تلاش‌های این گروه بی‌نتیجه ماند و صف‌های فروش جمع نشد. در این روز در مجموع بورس و فرابورس 417 نماد در صف فروش، به ارزش 7 هزار و 150 میلیارد تومان بودند. روز دوشنبه شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش یک هزار و 549 میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بودیم که بیشترین خالص فروش حقیقی‌ها از 6 مهرماه بود. در این روز در مقابل خالص خرید مثبت بازیگران خرد سهام در دو گروه خرده‌فروشی و قندوشکر، دیگر صنایع بورسی با خروج سرمایه حقیقی مواجه شدند. در این میان بیشترین خالص فروش حقیقی به میزان 633 میلیارد تومان در گروه فلزات اساسی رقم خورد. پس از آن سه گروه چند رشته‌ای صنعتی، خودرو و محصولات شیمیایی مقصد بعدی سهامداران خرد برای خروج از گردونه معاملات سهام بودند. طی معاملات این روز شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات به‌عنوان سهامدار عمده اقدام به خرید 500 هزار سهم چادرملو، 500 هزار سهم گل‌گهر و 500 هزار سهم شرکت آهن و فولاد ارفع کرد. شرکت سرمایه‌گذاری ملی ایران نیز در حالی یک میلیون و 240 هزار سهم «ارفع» را به بازار عرضه کرد و اقدام به خرید 220 هزار سهم سیمان خوزستان، 168 هزار و 475 سهم سیمان بجنورد و 50 هزار سهم شهد ایران کرد. گروه مالی ملت نیز روز دوشنبه 110 میلیون و 977 هزار سهم بانک ملت را از سهامداران خریداری کرد. 21 میلیون و 907 هزار سهم دیگر «وبملت» نیز از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی ملت جمع‌آوری شد. در دیگر زیرمجموعه‌های بانکی، 10 میلیون سهم بانک صادرات توسط صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات و 353 میلیون و 943 هزار سهم دیگر این بانک از سوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر بازار سرمایه خریداری شد.

سه‌شنبه: در جریان معاملات روز سه‌شنبه 6‌آبان ماه، سهام با تداوم حرکت در مسیر نزولی برای هشتمین روز متوالی سبب افت نماگر اصلی بورس تهران شدند. به این ترتیب جمع شدن صفوف فروش برخی از نمادها در پایان روز دوشنبه نیز نتوانست مانع از افت شاخص کل در روز سه‌شنبه شود. در این مسیر 6/ 2 درصد دیگر از ارتفاع شاخص کل کاسته شد تا این نماگر در آستانه از دست دادن کانال 3/ 1 میلیون واحدی قرار گیرد. روز سه‌شنبه همچنان شاهد انتظار بیش از ۵ هزار میلیارد تومانی برای خروج از گردونه معاملات سهام بودیم. در این میان سهامی به ارزش 1071 میلیارد تومان از سبد سهام حقیقی‌ها به پرتفوی معامله‌گران عمده بازار منتقل شد و ۹۰ درصد سهام سرخ‌پوش شدند. در این روز حقیقی‌ها بیشترین خالص فروش خود را به ارزش 394 میلیارد تومان در زیرمجموعه‌های گروه فلزات اساسی با محوریت «فملی» و «فولاد» رقم زدند.

پس از آن گروه چند رشته‌ای صنعتی با محوریت «شستا» مقصد بعدی کوچ سرمایه حقیقی به ارزش 167 میلیارد و 730 میلیون تومان بود. بازارگردانان در این روز نیز فعال ظاهر شدند و اقدام به جمع‌آوری سهام از بازار کردند. صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی نوین پیشرو طی معاملات روز سه‌شنبه، 2 میلیون سهم تامین سرمایه نوین، یک میلیون سهم بیمه نوین و 351 هزار سهم سرمایه‌گذاری اقتصاد نوین را از بازار جمع‌آوری کرد. گروه مالی ملت در این روز نیز فعال ظاهر شد و 311 میلیون و 329 هزار سهم دیگر بانک ملت را به پرتفوی خود افزود. 20 میلیون سهم دیگر «وبملت» نیز توسط صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی این بانک خریداری شد. صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات ایران نیز در کنار خرید 455 میلیون و 493 هزار سهمی بانک صادرات، 42 میلیون و 700 هزار سهم «وسپهر» را نیز جمع‌آوری کرد. 10 میلیون سهم دیگر «وبصادر» نیز به پرتفوی صندوق سرمایه‌گذاری بازارگردانی سپهر صادرات افزوده شد. شرکت توسعه سرمایه رفاه نیز اقدام به خریداری 5 میلیون سهم فولاد مبارکه اصفهان و 118 هزار و 661 سهم پتروشیمی امیرکبیر کرد. 5 میلیون سهم «فخوز» نیز به پرتفوی گروه توسعه اقتصادی پایندگان افزوده شد.

چهارشنبه: در ادامه سیر نزولی بازار سهام، شاخص کل بورس در آخرین روز معاملاتی هفته گذشته بار دیگر بر مدار منفی قرار گرفت، ریزش شاخص در ساعات ابتدایی معاملات شدت بیشتری داشت تا جایی که نماگر 23 هزار واحد افت را به ثبت رساند اما در ادامه روز با سبزپوشی نماد‌های بزرگ از شدت ریزش کاسته شد. در جریان داد و ستد‌های این روز 1/ 1 درصد دیگر از ارتفاع شاخص کل کاسته شد تا این نماگر کف 3/ 1 میلیون واحدی را از دست داده و روی رقم یک میلیون و 288 هزار واحد آرام گیرد و به کمترین مقدار خود از اواخر بهار برسد. در این میان بازیگران حقوقی خالص خرید 1109 میلیارد تومانی را ثبت کردند و ارزش معاملات خرد سهام نیز 5 هزار و 202 میلیارد تومان برآورد شد. در این روز در مقابل خالص خرید مثبت حقیقی‌ها در چهار گروه رایانه، خرده‌فروشی، فنی و مهندسی و قند وشکر جمعا به ارزش 11 میلیارد و 845 میلیون تومان، دیگر گروه‌ها شاهد خروج سرمایه حقیقی بودند. بیشترین خروج حقیقی اما از گروه فرآورده‌های نفتی به ارزش 317 میلیارد و 590 میلیون تومان رقم خورد. «شبندر» در این روز بیشترین خالص فروش حقیقی‌ها به ارزش 207 میلیارد و 203 میلیون تومان را تجربه کرد. پس از آن نیز «شبریز» شاهد جابه‌جایی سهامی به ارزش 43 میلیارد و 856 میلیارد تومان در مسیر حقیقی به حقوقی بود. گروه فلزات اساسی با محوریت «فولاد» و «فملی» نیز در این روز شاهد انتقال سهامی به ارزش 138 میلیارد و 756 میلیون تومان از سبد سهام بازیگران خرد به پرتفوی حقوقی‌ها بود. پس از آن پتروشیمی‌ها خالص خرید 118 میلیارد و 568 میلیون تومان حقوقی‌ها را تجربه کردند.

 

منبع: دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟