وزیر بهداشت: دانشجویان باید طب سنتی را بشناسند

وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه دانشجویان ما باید طب سنتی را بشناسند، گفت: کمیته‌ای ملی با حضور صاحب‌نظران برای احیای جنبه‌های علمی طب سنتی جهت آشنایی دانشجویان با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم تشکیل شود.
کد خبر: ۱۰۱۳۰۲۶
|
۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۲:۱۸ 04 November 2020
|
8825 بازدید
|
۸


به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، دکتر سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در جلسه بررسی بهره‌مندی از ظرفیت‌های طب ایرانی برای درمان کرونا با بیان اینکه سخنان دیگران در تخریب طب سنتی را به پای بنده نگذارید، گفت: در ابتدای حضورم در وزارت بهداشت تأکید کردم که دانشجویان باید فرق طبیب و حکیم را بدانند و پزشکان کشور باید ابن سینا، رازی و... را بشناسند و مکلف هستیم برای شناساندن حکیمان ایرانی واحد درسی تصویب کنیم.

وی با اشاره به حکم مدیر کل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت خاطر نشان کرد: در این حکم بر لزوم تشکیل کمیته‌ای ملی با حضور صاحب‌نظران این حوزه جهت احیای جنبه‌های علمی طب سنتی و ارائه راهکارهای خردمندانه در استفاده آن در نظام سلامت، تعریف واحدهای آموزشی جهت آشنایی دانشجویان با مکتوبات بازمانده از دانشمندان گذشته علوم پزشکی کشور، تخصیص بودجه در دانشگاه‌های کشور جهت پژوهش در جنبه های مختلف طب سنتی کشور و آشتی بین اندیشمندان کشور و تفاهم و وفاق ملی در استفاده عالمانه و حکیمانه از این ابزار ارزشمند تأکید کرده‌ام.

دکتر نمکی تصریح کرد: در حال حاضر داروهای شیمیایی که در سایر کشورها آزمایش و تولید شده در کشور مجوز تولید دارند و در عین حال ۴ داروی گیاهی و طب سنتی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کرده‌اند.

وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه با تعجیل نسنجیده در این راه موفق نخواهیم شد، افزود: دانشجوی ما باید ابن‌سینا را بشناسد و از دیرینه طب در ایران آگاهی کامل داشته باشد. البته نباید به دوران قبل برگشت بلکه باید بتوانیم اندیشه‌های ابن سینا را به دوران خود بیاوریم.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: در کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا اساتید برجسته و البته با اندیشه‌های مختلف عضو هستند، چرا که با اندیشه و گفتمان‌های مختلف کار پیش خواهد رفت.

دکتر نمکی در پایان سخنان خود اظهار کرد: ادغام طب سنتی در نظام شبکه‌ای دستاورد بزرگی است و همچنین برای اولین بار در کشور ویزیت مصوب برای طب سنتی در شورای عالی بیمه به تصویب رسید.

در ادامه دکتر سعیدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به مباحثی پیرامون نادیده گرفته شدن ظرفیت‌های طب سنتی و طب مدرن، افزود: طب مدرن دارای خدمات و ظرفیت‌های بسیاری است به عنوان مثال افزایش جمعیت جهان در ۱۴ قرن اخیر و همچنین افزایش امید به زندگی در جهان به عنوان یکی از شناسه‌های خدمات بزرگ طب مدرن در جهان است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه از آغاز قرن میلادی منحنی جمعیت جهان تا چند قرن ثابت بوده است، ادامه داد: در اواخر قرن هیجدهم میلادی (۱۷۷۰) متوسط امید به زندگی ۲۶ سال بوده، اما از ۱۹۴۰ به بعد شتاب افزایش جمعیت و امید به زندگی اتفاق افتاده است. در حال حاضر جمعیت جهان ۷میلیارد و ۸۰۰ میلیون نفر است، در حالیکه در سال ۱۷۷۰ جمعیت جهان حدود ۷۸۰ میلیون نفر بوده است. این افزایش جمعیت محصول دانش سلامت و درمان و پیشرفت دانش پزشکی است.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران با اشاره به تخریب محیط زیست و گسترش بیماری‌های جدید در پی توسعه زندگی صنعتی، تصریح کرد: در عین حال طب مدرن در تأمین سلامت مردم، درمان، پیشگیری، افزایش امید به زندگی و... موفق بوده و البته افزایش سواد سلامت مردم، توسعه امکانات زندگی و سایر عوامل جانبی نیز در این امر مؤثر بوده است.

دکتر عاملی در بخش دیگری از سخنان خود درمورد طب سنتی، اظهار کرد: طب سنتی و یا بهتر بگوییم طب ایرانی حکمت مبنا است، تاریخ بسیار گسترده‌ و روش‌های علمی و مؤثر برای درمان انواع بیماری‌ها در جهان دارد. اینکه از آن با تعابیر تحقیر کننده یاد می‌شود جای تعجب دارد و تقلیل طب سنتی به دمنوش و انواع گیاهان درمانی، علی‌رغم دامنه گسترده آن واقعاً جای تعجب دارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در مورد صدور مجوز برای تولید داروهای سنتی یادآور شد: از ۳۰ داروی طب ایرانی (سنتی) پیشنهاد شده برای درمان کرونا ۴ دارو موفق به کسب مجوز شده‌اند. از آن طرف داروهای پیشنهادی طب مدرن برای درمان کرونا نیز مسیر علمی و دقیقی را طی می‌کنند که ضرورت دارد برای تنویر افکار عمومی اطلاع‌رسانی لازم صورت گیرد.

در ادامه دکتر محمدرضا شمس اردکانی، دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در دیدار اساتید دانشگاه ها در ۱۴ شهریور ماه ۱۳۸۹ که فرمودند: «یکی از دوستان اشاره کردند که دانشکده‌های طب سنتی راه‌اندازی شده، این برای من یک مژده است»، گفت: در سیاست‌های ابلاغی مقام معظم رهبری و فرمایشات ایشان و همچنین اسناد بالادستی نظام مانند سند نقشه جامع علمی کشور و سند گیاهان دارویی و طب سنتی که مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است، به طب سنتی اهمیت و اعتبار بخشیده شده است.

وی افزود: ۹ ویدیو کنفرانس با پزشکان درگیر با کرونا در چین برگزار شده و مسئولین تیم پزشکی درمان کرونا در ووهان چین تاکید داشتند که در درمان ۹۰ درصد بهبودیافتگان از تلفیق طب سنتی و طب مدرن همزمان استفاده شده است. با جلوگیری از حرکت‌هایی که بر ضد طب سنتی انجام می‌شود دیگر نیاز به تقویت آن نداریم.

دکتر شمس اردکانی پیشنهاد داد: در کمیته علمی ستاد ملی مقابله با کرونا یک گروه ۵ نفره طب سنتی با حضور نماینده وزارت بهداشت عضویت داشته باشند.

وی با بیان اینکه طب سنتی برای خود مراقبتی و سبک زندگی در دوران کرونا حرف جدی دارد، تأکید کرد: باید طب سنتی را در دانشگاه‌ها تقویت کرد چرا که مشکلات پیش آمده به دلیل غیر علمی و غیر آکادمیک شدن طب سنتی است.

دبیر کمیته فرهنگ و تمدن اسلام و ایران در پایان سخنان خود پیشنهاد داد: شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیته‌ای برای اجرایی شدن اسناد و تهیه گزارش پیشرفت کار تشکیل دهد.

همچنین دکتر محمد عبادیانی، استاد دانشکده طب ایرانی دانشگاه تهران ضمن انتقاد از عنوان طب سنتی برای مکتب طب ایرانی، گفت: اعتبار این دانش بسیار مهم است که با نامگذاری طب سنتی جایگاه این طب تضعیف شده است در حالی که این طب قرن‌ها جهان را اداره کرده و کشورمان نیز در این طب کاملاً مستقل است و وابستگی ندارد.

وی افزود: گنجینه طب ایرانی تعارضی با طب مدرن ندارد، ولی مزیت‌های خاص خود را دارد. این دانش توجه به سبب بیماری و درد است. در این نگاه درمان به عنوان از بین بردن سبب درد و مسکن‌های شیمیایی ازاله سبب نمی‌کند، بلکه تسکین بخش موقت هستند.

وی ادامه داد: عدم تخصیص بودجه کافی به دانشکده طب سنتی و نبود مرکز تحقیقاتی مستقل در این حوزه از جمله موانع پیش روی مکتب طب ایرانی است.

دکتر عبادیانی تأکید کرد: ضرورت دارد مراکز تحقیقاتی مستقل برای طب ایرانی تأسیس و زنجیره این دانش حکمت مبنا، کامل و تقویت شود و دانشکده‌ها و مراکز تحقیقاتی طب ایرانی با کمک ابزار و امکانات زنجیره طب ایرانی را تکمیل کنند.

در ادامه دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ضمن تشکر و خسته نباشید به وزیر بهداشت و کادر درمان که در میدان جنگ مبارزه با کرونا میدان‌داری می‌کنند، با اشاره به تصویب سند ملی گیاهان دارویی در شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: در این سند یک نظام تعریف شده و تمام اجزای مورد نیاز برای طب سنتی در آن مورد توجه قرار گرفته است و دانشکده‌های طب سنتی هم بر همین مبنا در کشور راه‌اندازی شدند.

وی با بیان اینکه گاهی اوقات طب سنتی و طب مدرن نسبت به هم بدبینی دارند، افزود: کسی که کتاب هاریسون را آتش می‌زند، ضد علم است و از آن طرف نیز کسی که دیگران را در طب سنتی یا طب ایرانی زیر سوال می‌برد، حرف غیر علمی می‌زند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به اینکه با افراد متعددی از متخصصان اهل علم کشور مواجه می‌شویم که برای کمک به درمان کرونا پیشنهاد دارند، افزود: سامانه‌ای در وزارت بهداشت برای دریافت پیشنهادات تخصصی در درمان کرونا، تولید دارو و واکسن و... ایجاد شود.

دکتر مخبر تأکید کرد: عدم انسجام در تولید واکسن و فرآورده‌های بیولوژی در کشور باعث بروز مشکلات خواهد شد.

وی در پایان سخنان خود تصریح کرد: جایگاه طب ایرانی و سنتی با پشتیبانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به صورت یک جریان مستقل نظام مند و استاندارد، حمایت شود.

همچنین دکتر نفیسه حسینی یکتا، سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: با موافقت وزارت بهداشت و سازمان بهداشت جهانی طب ایرانی به عنوان یک مکتب درمانی مورد پذیرش واقع شده است.

وی افزود: از روزهای اول شیوع کرونا در کشور یک کمیته علمی با حضور خبرگان حوزه طب سنتی در دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت تشکیل و محتواهایی برای پیشگیری و درمان بیماری کرونا تهیه شد.

دکتر حسینی یکتا ادامه داد: ویدئو کنفرانس‌هایی با کشور چین و سازمان بهداشت جهانی در دفتر طب ایرانی تشکیل و اطلاعات این جلسات گردآوری شد.

سرپرست دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت گفت: در حال حاضر ۷۳ کارآزمایی بالینی طب سنتی مرتبط با داروهای گیاهی در پیشگیری و درمان کرونا در دانشگاه‌های علوم پزشکی در دستور کار است و گزارش ۸ کارآزمایی بالینی تمام شده برای درمان و پیشگیری کرونا به کمیته علمی ستاد مقابله با کرونا ارائه شده است.

وی تصریح کرد: در دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به پیشنهادهای ارائه شده برای پیشگیری و درمان ویروس کرونا پاسخ داده می‌شود و در صورت لزوم در بوته آزمایش قرار می‌گیرند.

در ادامه دکتر حسین رضایی‌زاده، رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران اظهار کرد: طبق گزارش نشریات معتبر علمی، کشورمان در حوزه فارماکولوژی به موفقیت‌های خوبی دست یافته است و جمهوری اسلامی ایران رتبه پنجم جهان را در طب سنتی دارد.

وی با اشاره به سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی، افزود: طبق این سند ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور وظیفه رصد اجرایی شدن سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی را بر عهده دارد و ضرورت دارد گزارش پیشرفت کار در ستاد نقشه جامع ارائه شود.

رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی تهران تأکید کرد: برای اجرایی شدن سند ملی گیاهان دارویی، نیاز است هماهنگی‌های بیشتری بین معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت بهداشت انجام شود.

همچنین دکتر محسن ناصری، مدیر گروه طب سنتی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد، با تأکید بر اهمیت سبک زندگی و تغذیه اظهار کرد: تعدیل غذا به عنوان یکی از روش‌های غذا درمانی که توسط حکیمان ایرانی بارها به آن تأکید شده، در بسیاری از ژورنال‌های معتبر علمی منتشر شده است.

مدیر گروه طب سنتی دانشکده پزشکی دانشگاه شاهد خاطرنشان کرد: ۶۰درصد کل خدمات پزشکی چین از طریق طب سنتی چینی است.

دکتر ناصری ادامه داد: تصویب ۲ واحد درسی طب سنتی برای تمام رشته‌های پزشکی از اقدامات مثبت پس از پیروزی انقلاب اسلامی برای تقویت طب سنتی بوده است.

وی بر ضرورت حفظ شأن طب ایرانی تأکید کرد و گفت: اینکه معاونت طب سنتی به دفتر طب ایرانی و مکمل تنزل پیدا کرده خلاف سند ملی گیاهان دارویی و طب سنتی است. طب ایرانی برای پیشرفت بیشتر نیازمند تعامل با علوم دیگر است

در ادامه دکتر عباس حاجی آخوندی، مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سلامت اظهار کرد: تولید هزاران فرآورده گیاهی و طب سنتی دستاورد مهمی برای کشور است، چرا که در ادوار گذشته شاهد چنین پشرفتی نبودیم.

وی افزود: در حوزه طب ایرانی به یک زنجیره نیاز است و ضرورت دارد امکانات و ابزارهای لازم در خدمت طب سنتی ایجاد شود.

مشاور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه سلامت تأکید کرد: طب ایرانی برای پیشرفت بیشتر نیازمند اعتبارسنجی و تعامل با علوم دیگر است.

در ادامه جلسه دکتر محمدرضا شانه‌ساز، رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: علی‌رغم مخالفت‌هایی که با طب سنتی وجود دارد، با حمایت و پیگیری دکتر نمکی از طب ایرانی، ۴ داروی گیاهی مؤثر در درمان کرونا مجوز تولید کسب کرده‌اند.

وی با اشاره به برخی ادعاها پیرامون داروهای طب سنتی برای درمان کرونا، افزود: در بعضی از موارد گروه‌هایی که این داروها را ارائه می‌کنند یا صرفاً آکادمیک و علمی هستند و در صنعت تجربه‌ای ندارند و یا کاملاً تجربی هستند و با فرهنگ کار دانشگاهی آشنا نیستند.

دکتر شانه ساز با اشاره به ظرفیت‌های بالقوه طب ایرانی خاطرنشان کرد: با پشتیبانی دکتر نمکی حجم پروانه‌هایی که برای گیاهان دارویی و طب ایرانی صادر می‌شود، افزایش یافته است و حتی داروسازهای بزرگ کشور به این سمت روی آورده‌اند.

رئیس سازمان غذا و دارو تصریح کرد: با طی کردن روند استانداردسازی‌های داروهای گیاهی و طب سنتی مشکلات کسب مجوز این داروها برطرف خواهد شد. ادغام طب سنتی در نظام شبکه‌ای دستاورد بزرگی است.

به گزارش مرکز خبر شورای عالی انقلاب فرهنگی، در پایان دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در جمع‌بندی جلسه اظهار کرد: مسیر کارآزمایی‌های بالینی داروهای طب ایرانی خصوصاً داروهای مؤثر در پیشگیری و درمان کرونا باید تسریع یابد.

همچنین مقرر شد موضوع سند گیاهان دارویی و طب سنتی در یک جلسه مشترک با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، وزیر بهداشت و درمان، آموزش پزشکی، معاون علمی و فناوری رئیس جمهور، دبیر ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی، دکتر حاجی‌آخوندی و دکتر مخبر دزفولی بررسی شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
طب سنتی مال جامعه سنتی بوده که دسترسی به چیزی نداشته......الان م آر آی؛ سی تی اسکن؛ رادیلوژی مشکل رو نشون میدم...پزشک تشخیص میده...شرکتهای دارویی پیشرفته دارو رو با کمک شیمیدان و هوش مصنوعی میسازن.....بفرمایید نقش دم نوش شنبلیله در درمان باد فتق؛ پروستات یا سایر بیماریها چقدر نقش داره...کرونا با دم نوش درمان بشو نیست...با واکسنی درمان میشه که توسط اونایی ساخته بشه که واقعا اینکارن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
احتمالا برای امثال شما گفتن که طب سنتی رو فقط 4 تا دمنوش نبینین.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
آشپزی در خانه و پختن خورشت قرمه سبزی و فسنجون و دیزی هم مال زمانی بوده که فستفودها و کنسروها نبودند شما دیگه مصرف نکن.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۱ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
اولا الان پزشکان سنتی هم از ام ار آی و سی تی اسکن و ... کمک می گیرند.
ثانیا طب سنتی بیشتر به پیشگیری تاکید داره که واقعا نسخه های پیشگیریش عالی و موثر هستن. طب جدید واقعا برای پیشگیری نتیجه نداده. توصیه هاش اصلا کاربردی نیست. در حالی که توصیه های پیشگیرانه ی طب سنتی خیلی کاربردی تر هست. شاید دلیلش ایه که با فرهنگ ما جورتره.
علیرضا باقرزاده
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
سلام دوست عزیز
این نظر شما از ناآگاهی شما نشات میگیره. از سال ۱۳۸۶ رشته دکترای تخصصی طب سنتی ایرانی راه اندازی شده که فقط پزشکان می توانند در این رشته تحصیل کنند و تمامی فارغ التحصیلان این رشته پزشک طب رایج و سنتی هستند و طب سنتی آکادمیک در حال تلفیق طب رایج و سنتی است. و از تمامی ابزارهای نوین در این راه استفاده میشه.
دکتر علیرضا باقرزاده کریمی پزشک متخصص طب ایرانی
ghadri
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
بیماری کرونا از طریق طب کهن کهن ایرانی قابل درمان است و خودم شخصا این تجربه رو داشتم.
کاش قدر دانشمندان و حکیمانی که در حال حاضر در این مملکت وجود دارند بدانیم و از دانش و تجربه ایشان بهره ببریم. همان افرادی که می توانستند مهاجرت کنند اما در این مرز و بوم ماندند تا خدمت کنند...
دوستان علاقمند به لینک زیر مراجعه فرمایند

https://portalesharat.com/طب-ساختار-شکن/
تحصیل کرده بیکار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۴
بله وقتی پایه رشته پزشکی که تو همه جای دنیا رشته شیمی هستش وقتی میخوای بری دکتری بگیری تو شاخه های کمی از پزشکی و داروسازی میتونی شرکت کنی ،بساط کشور همینه که تحصیل کرده هایی بیان سر کار که فقط تئوری درسشون بدید و با سهمیه وارد دانشگاه شون کنید.داروساز هاتون چند واحد تخصصی شیمی رو میگذرونن؟؟؟؟برید آمار واحدهای کشورهای دیگه رو تو تحقیقات پزشکی و داروسازی سنتی و شیمی دربیارید ببینید موانعی که یه شیمیست برای ادامه تحصیل تو رشته های تحقیقاتی پزشکی هستش چقدر زیاده.بعد یه نفر از همون اول داروسازی یا پزشکی قبول میشه و دیگه انگیزه ای برای ادامه تحصیل نداره.بعد ما که انگیزه داریم میگید باید حتما رشته تون داروسازی باشه و یا پزشکی باشه.مسخره س واقعا .بعد کشوهای دیگه برای کسی که کار تحقیقاتی انجام میده سرو دست میشکنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۶
درود بر وزیر بهداشت که به طب سنتی اهمیت میدهد
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟