سهامداران در روزهای قرمز بازار سرمایه چه کنند؟

سرمایه گذاری در هر جایی ممکن است با ریسک همراه باشد، اما در بازارهای مالی این ریسک به شدت بیشتر از سایر بازارهاست.
کد خبر: ۱۰۱۳۰۸۷
|
۱۴ آبان ۱۳۹۹ - ۱۶:۰۳ 04 November 2020
|
2415 بازدید

به گزارش بورس تابناک، بازارهای مالی در این روزها بیشتر شبیه یک میدان جنگ میان خریداران و فروشندگان و دلالان شده است. در این بین عده ای با سفته بازی به دنبال ایجاد سود برای خود از طریق ایجاد ضرر برای دیگران هستند. این نحوه عملکرد در میان سفته بازان بازار بورس، در مقایسه با سایر بازارهای مالی در ماه های گذشته بیشتر بازار سرمایه را با مشکل مواجه کرده است.

بخشی از اصلاح 40 درصدی بازار سرمایه نیز به همین دلیل بوده است. در واقع افرادی که برای سهامداری وارد بورس شده اند، به دلیل رفتار هیجانی و عدم برخورداری از آموزش های لازم راه را برای سفته بازان هموار کرده اند.

البته این افراد با استفاده از فضای مجازی در حال موج سواری بر روی این رفتار هیجانی هستند و در اصلاح بازار در 3 ماه گذشته نقش موثری داشته اند. البته شرکت های حقوقی نیز در این بین با نوسان گیری نقش پر رنگی در این زمینه داشتند.

در این شرایط که بسیاری از افراد در حال سوءاستفاده و ارائه تحلیل های نادرست برای ایجاد فضای ترس از بورس هستند، سهامداران باید به برخی نکات در این زمینه توجه لازم را داشته باشند.

۱- معامله در بورس با رفتار عقلایی:

فرار از زیان و یا درخواست سود بدون نوسان یکی از موضوعاتی است که در ماه های گذشته بسیار تبلیغ شده است. افراد نیز براساس همین دیدگاه وارد بورس شده اند. اما نوسان فراوان و ضرری که عده ای در ماه های گذشته دچار شده اند، رفتار هیجانی و بی منطق را افزایش داده است. بارها و بارها گفته شده است که رفتار عقلانی در بازارهای مالی مخصوصا بورس می تواند راهگشا باشد. فعالان بازار سرمایه باید تلاش کند مستقل از نوسانات کوتاه مدت، رفتار منطقی خود را ادامه دهند و از هیجان بازار دور باشند.

2- آموزش تنها راه موفقیت در بورس:

در روزهایی که بیشتر بازار قفل در صف خرید و یا قفل در صف فروش است، افراد حاضر در بورس مخصوصا افرادی که در سال جاری وارد آن شده اند، بهترین فرصت را دارند تا با آرامش به دریافت آموزش روی بیاورند.

در فضای فعلی کسب سود و یا متحمل ضرر شدن دلیل خاصی ندارد و باید در روزهای نوسانی بازار به فکر زیان نکردن و یا ایجاد سود بود؛ این مساله تنها با آموزش و یادگیری تکنیک های تحلیلی رخ می دهد. به عبارت دیگر، در فضای فعلی با آرامش بیشتر به روندهای معاملاتی و اشتباهات گذشته بیندیشیم تا بتوانیم در فرصت های نه چندان دور کسب سود، بهترین عملکرد را داشته باشیم.

۳) بیش از اندازه به شاخص توجه نکنید:

توجه بیش از حد به رشد و یا سقوط شاخص در انتخاب نماد و یا خرید و فروش و انجام معامله می تواند یک مشکل راهبردی برای سهامداران باشد. معمولا شاخص با تعدادی از نمادها بالا و پایین می شود و این مساله نمی تواند شرایط را برای کل بازار نشان دهد. توجه به متغیرهای خرد می تواند در شرایط فعلی راهکار مناسب تری نسبت به دادهای کلان باشد. بررسی ارزندگی نمادها و ارزیابی جریان مدیریت و سودسازی شرکت ها می تواند در شرایط فعلی بسیار کارساز باشد.

هر شرکت و هر صنعت را جداگانه بررسی کنید و از نگاه به اطلاعات کلی خودداری کنید. نمی توان با یک ساده سازی «کوچک ها و بزرگ ها» به ارزندگی یا عدم ارزندگی دست پیدا کرد. علاوه بر بهره گیری از تحیلیل تکنیکال از تحلیل های بنیادی هر سهم استفاده کنید.

4- اجازه موج سواری ندهید:

در شرایط فعلی که نقدینگی در کشور سرگردان است و هر روز وارد یک بازار می شود، مراقب باشید براساس تحلیل های نادرست سرمایه خود را به اشتباه وارد جریاناتی که عده ای درحال ایجاد موج  و موج سواری در آن هستند، نکنید. امید به موج سواری روی جریان پول ها ریسک بسیار بزرگی محسوب می شود و نباید بر تکنیک های ماه های گذشته برای کسب سود بیش از اندازه اعتنا کرد.

منبع: فارس
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟