تابناک هر روز بستهای خبری از مطالب اقتصادی با اهمیت و مهم ایران و جهان همچون تغییرات در بازار انرژی، بازار طلا، سکه، مسکن، نفت، خودرو و ... تا خبرها و رویدادهای جذاب اقتصادی را گردآوری میکند.
به گزارش «تابناک اقتصادی»؛ این پیمانه تیترهایی همچون جهش داوجونز با انتخابات تنگاتنگ آمریکا، کاهش یک درصدی قیمت نفت، پیشتازی بایدن به کام دلار شد، بانک مرکزی: مشکل تجارت کشور کد رهگیری نیست، روغن موتور گرانتر شد؛ روغن تقلبی بیشتر، پیش بینی آینده بازار مرغ و بیتکوین در اوج سه ساله را در بر دارد.
دیشب سهام والاستریت در حالی جهش کرد که در انتخابات تنگاتنگ ریاست جمهوری آمریکا، هنوز برنده مشخصی اعلام نشده است. میانگین صنعتی داو جونز ۶۵۰ واحد یا ۲.۳ درصد جهش کرد و به ۲۷٫۹۳۱.۵۶ واحد رسید. اساندپی ۲.۳۹ درصد جهش کرد و به ۳٫۴۴۹.۷۵ واحد رسید، در حالی که کامپوزیت نزدک ۳.۶۵ درصد به ارزش خود افزود و به ۱۱٫۵۵۸.۶۹ واحد رسید.
رویترز: روز پنجشنبه در حالی که جو بایدن در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا به کاخ سفید نزدیک شد، نفت کاهش یافت اما به نظر می رسد جمهوری خواهان کنترل سنا را حفظ کنند و احتمال هرگونه بسته بزرگ امدادی COVID-19 را کاهش دهند. معاملات آتی نفت خام وست تگزاس اینترمدیت با ۶۴ سنت یا ۱.۶۳ درصد کاهش به ۳۸.۵۱ دلار در هر بشکه رسید، در حالی که معاملات آتی نفت خام برنت با افت ۶۸سنت یا ۱.۶۵ درصد به ۴۰.۵۵ دلار در هر بشکه رسید. روز چهارشنبه هر دو حدود ۴ درصد جهش کرده بود.
مجتبی تقی پور کارشناس بازار سرمایه گفت: توصیه به سهامدارانی که به تازگی وارد بازار شده و شناخت کاملی از این بازار ندارند، این است که در وهله نخست، از طریق صندوقهای سرمایهگذاری به بازار سهام ورود کنند و ثانیا دید بلندمدت در بازار سرمایه داشته باشند. همیشه تاکید شده است که سرمایهگذاری در بازار سهام باید با نگاه بلندمدت انجام شود و هرگز دید کوتاه مدت برای حضور در این بازار تایید نمیشود. سرمایهگذارانی که در زمان اوج قیمتها وارد بازار شدهاند و اکنون متحمل ضرر شدهاند،امید خود را از دست ندهند و با صبوری از شناسایی ضرر در این مقطع خودداری کنند چراکه بازار همیشه بر یک روند نخواهد بود و بازگشت روند صعودی برای سهام ارزنده قابل تصور است به ویژه آنکه گزارشهای منتشر شده شرکتها نویدبخش بازگشت روزهای مثبت است. /سنا
امکان حذف سفارش فروش سهام عدالت، برای مشمولین این سهام از روز گذشته فراهم شده است و سهامدارانی که از طریق بانکها یا کارگزاریها اقدام به فروش سهام خود کرده بودند می توانند نسبت به حذف آن اقدام کنند. البته سهامداران باید به این نکته مهم توجه کنند که درخواست حذف سفارش فروش زمانی اجرا خواهد شد که سهام مشمولان در سامانه های سهام عدالت به فروش نرفته باشد.
در دقایق نخست فعالیت بازار ارز در آخرین روز هفته، شاهد کاهش بیش از دو هزار تومانی قیمت هر اسکناس دلار آمریکا در صرافی های مجاز سطح کشور هستیم، به گونهای که در لحظه انتشار این گزارش، هر اسکناس دلار آمریکا به نرخ ۲۶۸۵۰ تومان به متقاضی دریافت دلار فروخته میشود که نسبت به نرخ پایانی روز قبل، ۲۰۸۰ تومان ارزانتر شده است. هر یورو نیز در این صرافی ها، با کاهش ۲۱۰۰ تومانی به رقم ۳۱۴۰۰ تومان رسیده است.
رییس سازمان برنامه وبودجه در نامهای به رییس مجلس شورای اسلامی گزارش بودجه شرکتهای دولتی، بانکها و موسسات انتفاعی وابسته به دولت، در لایحه بودجه سال آینده را یک ماه زودتر ارائه کرد.
ارزش دلار مقابل رقبا با پیشتازی بایدن تقویت شد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه میگیرد، در معاملات امروز با ۰.۳۸ درصد افزایش نسبت به روز گذشته در سطح ۹۳.۴۸۵ واحد بسته شد. نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۹۵ دلار اعلام شد (نرخ های فوق بر حسب ساعت پایانی معاملات بازارهای ارزی نیویورک محاسبه شده است).
روابط عمومی بانک مرکزی در صفحه توییتر خود نوشت: «آمار هفت ماهه حکایت از ۲۰ میلیارد دلار واردات گمرکی دارد. چرا فرآیندهای بانک مرکزی مانع آن نشد؟ آیا فکر میکنیم بیشتر میتوانست وارد شود؟ برای اطلاع، ورودی ناشی از صادرات گمرکی ۱۸.۲ میلیارد دلار بوده است؛ یعنی ۹ درصد کمتر. مشکل تجارت کشور کد رهگیری و نظارت ارزی بانک مرکزی نیست.»
همانند سایر کالاهای مهم در صنعت خودروسازی نیز رقابت زیادی بین خودروسازان وجود دارد و طرفداران هر کدام نیز روی برند محبوب خود تعصب دارند. در ادامه با برخی از این رقبا آشنا می شوید:
۱- رولز رویس و بنتلی
بین سال های ۱۹۳۱ تا ۱۹۹۸ کمپانی رولزرویس مالک بنتلی بود اما بنتلی مسیر خود را جدا و روی تولید خودروهای لوکس تمرکز کرد.
۲- بنز و بی ام و
رقابت بین این دو خودروساز بیش از هر دو خودروساز دیگری در جهان مطرح بوده و علاوه بر آلمان شمار طرفداران هر دو برند در تمام کشورها نیز بالاست. اخیرا این دو خودروساز با وجود رقابت بالا بر سر بازارها با یکدیگر در حال همکاری برای توسعه خودروهای هوشمند خودران و غلبه بر رقبایی نیز تسلا هستند.
۳- کادیلاک و لینکلن
با وجود سلطه کادیلاک بر بازار خودرو در آمریکا اخیرا خودروسازی تازه تاسیس تر لینکلن در حال تصاحب بخشی از بازار سنتی کادیلاک است.
۴- فراری و لامبورگینی
این دو برند ایتالیایی رقابت سنگینی با یکدیگر بر سر خودروهای اسپرت دارند.
۵- پژو و رنو
بازار فرانسه به طور سنتی در اختیار این دو خودروساز بزرگ بوده است. هر دو خودروساز بیشتر روی توسعه خودروهای شهری و اقتصادی متمرکز هستند اما رنو دارای زیرمجموعه های بزرگ تری از پژو است.
۶- شورولت و فورد
علاوه بر کادیلاک و لینکلن در عرصه خودروهای سبک تر در بازار خودرویی آمریکا رقابت زیادی بین فورد و شورولت وجود دارد. با این حال فورد هم از نظر میزان فروش در آمریکا و هم فروش در سطح جهان در سطح بالاتری است.
۷- هوندا و تویوتا
رقابت اصلی در بازار خودروی ژاپن بین این دو برند است؛ هرچند دیگر خودروساز ژاپنی معروف یعنی میتسوبیشی نیز طرفداران خود را دارد.
۸- هیوندای و کیا
این دو برند در کره جنوبی رقبای اصلی هستند اما کیا تمرکز بیشتی روی توسعه خودروهای شهری دارد.