به گزارش تابناک به نقل از رویترز، اعضای اصلی اوپک نگران هستند که با ریاست جمهوری بایدن، فشارها به این سازمان بازگردد. منابع نزدیک به اوپک می گویند آنها دلتنگ ترامپ خواهند شد که از انتقاد کردن از اوپک به کمک کردن به آن در توافق کاهش تولید رسید.
بایدن می تواند روابط دیپلماتیک با سه عضو اوپک، عربستان، ایران و ونزوئلا و همچنین روسیه به عنوان عضو غیراوپکی را تغییر دهد. روسیه تولیدکنندگان نفت غیراوپکی در ائتلاف موسوم به اوپک پلاس است.
اجرای سخت تحریم های آمریکا علیه ایران و ونزوئلا، روزانه میلیون ها بشکه نفت را از بازار دور نگه داشته و اگر بایدن در چند سال آینده این اقدامات را کاهش دهد و تولید نفت این کشورها افزایش یابد، این امر ایجاد توازن میان عرضه و تقاضا برای اوپک را دشوار می سازد.
بایدن اعلام کرده است دیپلماسی چند جانبه را به تحریم های یک جانبه اعمال شده از سوی ترامپ ترجیح می دهد هرچند این بدان معنا نیست که تحریم ها به این زودی ها برداشته می شود. وی در مبارزات انتخاباتی خود گفت اگر تهران به تعهدات خود در برجام برگردد، به توافق هسته ای سال 2015 با ایران بازمی گردد.
ترامپ در سال 2018، از توافق هسته ای خارج شد و تحریم ها بر صادرات نفت ایران را بازگرداند. برخی در اوپک می ترسند که بازگشت حجم نفت صادراتی ایران به بازار، بر فزونی عرضه بدون کاهش سایر اعضا بیفزاید و همچنین نگران هستند که مسکو از مشارکت در اوپک پلاس خارج شود.
بایدن مسکو را جدی ترین تهدید جهانی واشنگتن می داند و همچنین در مبارزات انتخاباتی خود متعهد شده روابط با عربستان را دوباره بررسی کند.
ترامپ در مذاکرات ماه آوریل که منجر به توافق کاهش تولید اوپک و با هم پیمانانش نظیر روسیه شد، مشارکت کرد و تولید نفت اوپک پلاس به میزان بی سابقه ای کاهش یافت.
ترامپ به عربستان و روسیه فشار آورد تا به جنگ قیمت نفت پایان دهند و نتیجه آن، انعقاد توافق کاهش تولید بی سابقه نفت به میزان حدود 20 درصد تولید نفت در جهان بود. اوپک پلاس توافق کردند روزانه 9.7 میلیون بشکه نفت از تولید خود را کاهش دهند.