گزارش

خطر حذف وزنه‌برداری از المپیک توکیو بخاطر جنگ قدرت

در روزهایی که هنوز هم شائبه حذف کشتی فرنگی از المپیک‌ 2024 به‌ گوش می‌رسد، وزنه‌برداری هم در خطر حذف از المپیک قرار گرفته
کد خبر: ۱۰۱۴۰۱۱
|
۱۹ آبان ۱۳۹۹ - ۱۱:۱۷ 09 November 2020
|
7071 بازدید

بعد از تهدید مسئولان جهانی درخصوص حذف احتمالی کشتی از المپیک، حالا این خطر بیخ گوش وزنه‌برداری رسیده. رشته‌‌‌‌ای که آن‌هم همچون کشتی، در زمره رشته‌های حیاتی ورزش ایران برای مدال‌آوری در تورنمنتی به بزرگی و اهمیت المپیک است. با این تفاوت که کشتی به این متهم بود که بیش از اندازه به سنت‌ها وفادار مانده و همین اتهام هم باعث شد تا مدعیان انگ «ازمدافتاده» و «آنتیک» و «ورزش مرده» را به آن بزنند و به دنبال حذفش از المپیک باشند.

به گزارش تابناک ورزشی، اتفاقی که جنبش‌های مختلف را برای بقای کشتی در المپیک شکل داد و در‌نهایت هم مقرر شد این رشته در المپیک2020 بماند. در روزهایی که هنوز هم شائبه حذف کشتی فرنگی از المپیک‌ 2024 به‌ گوش می‌رسد، وزنه‌برداری هم در خطر حذف از المپیک قرار گرفته. این بار اما فساد‌های گسترده مدیریتی عامل کلید خوردن این حذف است. بخصوص بعد از برکناری تاماش آیان از ریاست فدراسیون جهانی با کوله‌بار سنگینی از اتهامات فساد مالی، اداری، دوپینگ و حتی پولشویی. پیرمرد پرحاشیه مجاری درحالی سلطه بلامنازعش بر این فدراسیون جهانی را تمام شده یافته که حالا پرونده رشوه‌های نجومی و پنهان‌ کردن دوپینگ‌های عجیب و غریب در جریان رقابت‌های مختلف بین‌المللی، بازمانده و در‌حال رسیدگی است.

پرونده‌هایی که موج گسترده‌ای از استعفا و برکناری را در این فدراسیون جهانی کلید زد. اما این‌که واقعا وزنه‌برداری به‌خاطر اوضاع نابسامان کنونی، در لبه پرتگاه حذف از المپیک قرار گرفته، سوالی است که کوروش باقری سرمربی اسبق تیم ملی ایران، صراحتا آن را تایید می‌کند: «این موضوع تنها مختص وزنه‌برداری ایران نیست و ناشی از جنگ قدرتی است که در رده‌های بالای مدیریتی فدراسیون جهانی وزنه‌برداری اتفاق افتاده. ‌همین جنگ قدرت هم کمیته بین‌المللی المپیک(IOC)‌‌ را وادار کرده تا وزنه‌برداری را با حذف از المپیک تهدید کند. البته این صرفا یک تهدید نیست و می‌‌تواند خطرناک هم باشد. جامعه وزنه‌برداری باید به خودش بیاید و مشکل جانشینی آیان را هرچه زودتر حل کند.»

خطر حذف وزنه‌برداری از المپیک توکیو بخاطر جنگ قدرت

او با اشاره به برکناری آیان پیش از المپیک‌2020 می‌گوید: «یا نباید قبل از المپیک آیان را برکنار می‌کردند، یا حالا که این کار را انجام داده‌اند، باید هرچه زودتر انتخابات ریاست فدراسیون جهانی را برگزار کنند. چون وزنه‌برداری واقعا نیاز به خون تازه دارد. حتی اگر شرایط مدیریتی این فدراسیون هم ثابت شود، باز این رشته نیاز به خلاقیت و نوآوری دارد.» سرمربی اسبق تیم ملی وزنه‌برداری اما معتقد است رشته‌های ورزشی انفرادی مدت‌هاست که از دایره جذابیت و اقبال عمومی خارج شده‌اند: «در ایران هم شاهد هستیم که از یک طرف به‌خاطر تغییر سبک زندگی و بخش بزرگ دیگری هم به‌خاطر برخی سوءمدیریت‌ها، اقبال عمومی از رشته‌های انفرادی کم شده. در سطح دنیا هم شرایط به همین شکل بوده و نیاز است که مدیران ورزشی خلاق‌تر و فعال‌تر و به‌روزتر شوند تا وزنه‌برداری به عنوان یک رشته ورزشی قدیمی، در المپیک حفظ شود.»

باقری می‌گوید: «اگر وزنه‌برداری بخواهد با همان رویه‌ای که طی‌40، 50 سال گذشته طی کرده، پیش برود، مطمئنا روزهای غم‌انگیزی پیش‌رو خواهد داشت. اگر در کوتاه‌مدت هم این اتفاق رخ ندهد، در میان‌مدت یا بلند‌مدت ممکن است متاسفانه کار به جایی ختم شود که وزنه‌برداری هم مثل رشته‌هایی که امروز هیچ اثری از آن‌ها در المپیک نیست، از این تورنمنت مهم حذف شود. این درحالی است‌ که یکی از شعارهای اصلی المپیک که «قوی‌ترین» است، برگرفته از بالاترین رکورد در وزنه‌برداری است. یکی دیگر از دلایل حذف وزنه‌برداری از المپیک، به دوپینگ گسترده این رشته در سال‌های اخیر برمی‌گردد. بنابراین باید کارهای جدید در این رشته صورت بگیرد تا این رشته در المپیک حفظ شود.»

سارا اصلانی،خراسان

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟