به گزارش تابناک به نقل از فارس، منابع خبری میگویند امتناع «دونالد ترامپ»، رئیسجمهور آمریکا از اذعان به شکست در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا موجب توقف فرایند انتقال قدرت به رئیسجمهور منتخب شده است.
شبکه خبری «سیانان» در گزارشی نوشت با توجه به امتناع رئیسجمهور مستقر آمریکا از پذیرش نتیجه انتخابات به نظر میرسد فرایند انتقال قدرت میان «دونالد ترامپ» و «جو بایدن»، رئیسجمهور منتخب آمریکا متوقف شده است.
این در حالی است که، طبق ادعای سیانان، میان حلقه نزدیکان ترامپ بر سر تداوم امتناع او از پذیرش نتیجه انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۰ اختلاف وجود دارد.
مطابق گزارش رسانه آمریکا اکثر نزدیکان ترامپ معتقدند تلاشهای حقوقی ترامپ برای به چالش کشیدن نتیجه انتخابات در چند ایالت، به مرور کمرنگتر خواهد شد و او سرانجام بدون اذعان به شکست کاخ سفید را ترک خواهد کرد. هیچیک از نزدیکان ترامپ اعتقاد ندارند که او در ژانویه ۲۰۲۱ قدرت را ترک نخواهد کرد.
اما در این میان، فرایند ضروری انتقال قدرت به «جو بایدن» ظاهراً متوقف مانده است. در داخل کاخ سفید انتظاری وجود ندارد که روند انتقال قدرت قبل از پذیرش شکست از سوی ترامپ یا اعلان پیروزی بایدن از سوی دولت او آغاز شود.
ترامپ هیچ برنامهای را برایی روز دوشنبه اعلام نکرده و کماکان تیم حقوقی و اعضای ستاد انتخاباتیاش را به تشکیک در نتیجه رأیگیری روز ۳ نوامبر تشویق میکند.
یک منبع آگاه به سیانان گفت اعضای ارشد ستاد انتخاباتی ترامپ تمامی کارکنان این ستاد به به جلسهای در «ویرجینا» در صبح روز دوشنبه فراخواندند. «بیل استیپن»، رئیس ستاد انتخاباتی ترامپ و معاون او «جاستین کلارک» به دستیارانشان گفتهاند ترامپ با این ادعا که انتخابات به پایان نرسید «هنوز «در حال مبارزه» است.
«رودی جولیانی» وکیل شخصی «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا روز گذشته (یکشنبه) مدعی شد، شواهد محکمی برای وقوع تقلب در انتخابات وجود دارد.
جولیانی در مصاحبهای گفت: «قبول شکست توسط او در حال حاضر کاری اشتباه است. شواهد محکمی وجود دارد که دستکم در سه یا چهار ایالت و احتمالاً ۱۰ ایالت [انتخابات]دزدیده شده است».
از طرف دیگر، مشاوران دونالد ترامپ میگویند او قصد دارد تجمعاتی را به سبک مبارزات انتخاباتی در ادامه تلاش برای وارد کردن فشار به منظور بازشماری آرا، در چند ایالت کلیدی برگزار کند.
انتخابات ریاستجمهوری آمریکا روز سوم نوامبر (۱۳ آبان) برگزار شد. برآورد آسوشیتدپرس تا این لحظه حاکی است «جو بایدن» ۲۹۰ رأی الکترال و ترامپ ۲۱۴ رأی الکترال کسب کردهاند.
برخی رسانههای دیگر مانند «سیانان» هنوز ۱۱ رأی الکترال ایالت «آریزونا» را به بایدن اختصاص ندادهاند و بر همین اساس آرای الکترال بایدن را ۲۷۹ رأی اعلام کردهاند.
آسوشیتدپرس هنوز برآورد نهایی خود از پیروز انتخابات در ایالتهای «جورجیا» (۱۶ رأی الکترال)، «کارولینای شمالی» (۱۵ رأی الکترال) و «آلاسکا» (۳ رأی الکترال) را اعلام نکرده است.
در ایالت جورجیا بر اساس شمارش ۹۹ درصد آرا، جو بایدن با ۰.۲ درصد اختلاف از ترامپ پیش افتاده است. در ایالت کارولینای شمالی با شمارش ۹۹ درصد آرا ترامپ تقریباً ۱.۵ درصد از بایدن پیشی گرفته است. در آلاسکا هم ۵۸ درصد آرا شمارش شده و نتیجه با ۶۲.۳% در برابر ۳۳.۶% به نفع دونالد ترامپ است.
طبق قوانین آمریکا هر یک از نامزدهای انتخاباتی که بتواند ۲۷۰ رأی الکترال را به دست بیاورد به عنوان رئیسجمهور آمریکا انتخاب شده و مجوز ورود به کاخ سفید را به دست میآورد.