به گزارش «تابناک»، هاله قائم در گفتوگو با ایسنا بیان کرد: از همان ابتدای اپیدمی کرونا، مشاوران در مرکز مبارزه با کرونای کشوری دائما مسائل و مشکلات ناشی از شیوع این بیماری را هشدار دادند که یکی پس از دیگری اتفاق افتاد.
او با بیان اینکه تعطیلی و بازگشاییها هیچکدام در زمان درستی اجرایی نشد، اخذ و انجام چنین تصمیماتی را دارای مراحلی خاص دانست که میتوانست از افسارگسیختگی شیوع بیماری کرونا جلوگیری کند، خاطرنشان کرد: میشد با تعطیلی و قرنطینه کامل کشور جلوی مرگ و میر بالا را گرفت.
مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز ادامه داد: گفته میشود به دلیل مسائل اقتصادی نمیتوان کشور را قرنطینه کامل کرد، حال سوال این است که آیا بار اقتصادی تحمیل شده ناشی از شیوع کرونا که بر دوش کشور تحمیل شد، کمتر و سبکتر از باری است که بسیاری قبل تر و با اجرای قرنطینه کامل میتوانستیم تحمل کنیم؟
این متخصص اپیدمیولوژی با تاکید بر اینکه اکنون چارهای جز قرنطینه کامل کشور نداریم، گفت: با رنگ بندی استان و شهرستانها موافق نیستم چون در مردم ایمنی کاذب و دوگانگی ایجاد میکند.
او خاطرنشان کرد: به عنوان مثال؛ فارس مدتهای طولانی در وضعیت هشدار و نارنجی قرار دارد، در حالی که شاهد افزایش تعداد مبتلایان و مرگ و میرها به عددی بالای ۳۰ نفر در روز هستیم و درصد تستهای مثبت هم بالغ بر ۵٠ درصد شده و این به معنای فاجعه است.
این اپیدمیولوژیست گفت: درصد تستهای مثبت برخی از کشورهای اروپایی تنها ١.٧ درصد است و این به معنای بیماریابی صحیح آنهاست.در حالی که ٥٠ درصد از تستهای استان ما به تنهایی ٥٠ درصد است و بی شک آمار موارد خفیف و کسانی که اصلا مراجعه نکرده اند هم بسیار بالاست.
به گفته قائم، وظیفه دولت در این مرحله این است که در این روزهای سخت کشور را به طور کامل قرنطینه کند، چون جان انسانها در میان است و وظیفه انسانی ماست که گوشزد کنیم و جلوی مرگ و میر را بگیریم.
او با گلایه از مردم گفت: از مردم گله مندیم نباید همه تقصیر را به گردن دولت بیندازیم؛ مردم علیرغم هشدارها رعایت نمیکنند. جوانان بدون ماسک دورهمی میگیرند و متاسفانه برخی تصور میکنند که مرگ کرونایی برای همسایه است.
مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز اضافه کرد: اگر مردم رعایت نکنند، چارهای جز در خانه ماندن کامل و حکومت نظامی نخواهیم داشت. معتقد هستم اکنون نیروهای نظامی هم باید به میدان بیایند، نه به دلیل کنترل اپیدمی بلکه برای تنفس کادر سلامت که خسته شده و بریدهاند.
قائم با تاکید بر این موضوع که اگر تعطیل کنیم اما نظارت نداشته باشیم و راهها باز باشند، فایدهای ندارد، گفت: درون حوزه سلامت نیز باید به فکر این باشیم که تعداد تختهای بیمارستانی و نقاهتگاهها را افزایش دهیم.
مدیر گروه اپیدمیولوژی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه از دولت خواست تا انجام تست به صورت وسیع و پیگیری موارد مثبت به طور دقیق را در دستور کار خود قرار دهد و افزود: وضعیت مبتلایان در ادارات بسیار وحشتناک است.
این متخصص اپیدمیولوژی در دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین گفت: متاسفانه علیرغم آنکه رستوران و کافی شاپها را تعطیل میکنند و خدمات آن را بیرون بری انجام می دهند، اما مردم گوش نمیدهند و دوباره در همین مراکز تجمع میکنند.