وضعیت بورس‌های جهان؛ وال استریت ریخت

بیشتر شاخص های مهم بورسی آمریکا قرمزپوش شدند.
کد خبر: ۱۰۱۴۵۱۶
|
۲۱ آبان ۱۳۹۹ - ۱۰:۵۱ 11 November 2020
|
2510 بازدید

به گزارش بورس تابناک، عملکرد بازار کار بسیاری از کشورها کماکان تحت تاثیر پیامدهای کونا قرار دارد: مرکز آمار انگلیس اعلام کرد که نرخ بیکاری این کشور در ١٢ ماه منتهی به سپتامبر با ۰.۳ درصد افزایش نسبت به مدت مشابه ماه قبل به ۴.۸ درصد رسید که ۰.۲ درصد بیشتر از انتظار کارشناسان قبلی و بالاترین بیکاری ثبت شده در این کشور از دسامبر ۲۰۱۶ تاکنون بوده است. شمار بیکاران این کشور طی این مدت با ۲۰۹ هزار نفر افزایش به یک میلیون و ۵۲۰ هزار نفر رسید.

از آمریکا و چین اخبار بسیار امیدبخشی از پیشرفت در حوزه واکسن مقابله با کرونا به گوش می رسد و این امید وجود دارد که پس از حدود یک سال یکه تازی کرونا در جهان، سرانجام راه حلی مناسب برای مقابله با این ویروس پیدا شده باشد. شرکت داروسازی پفایزر و شریک آلمانی آن اعلام کرده اند طبق نتایج آزمایش های بالینی،تزریق واکسن کرونای جدید تا ۹۰ درصد باعث ایجاد مصونیت در آزمایش شوندگان شده است و احتمالا تا اواخر ماه جاری میلادی این واکسن برای اخذ تاییدیه تولید و توزیع به سازمان غذا و داروی آمریکا ارایه خواهد شد. سازمان بهداشت جهانی نیز با مسرت بخش خواندن این خبر اعلام کرده است واکسن جدید می تواند شرایط را تا فصل بهار به طور کلی تغییر دهد. 

پیش از این در چین خبرهای امیدبخشی از توسعه واکسن کرونا مخابره شده بود و این احتمال وجو دارد که این واکسن که طبق ادعای مقامات این کشور نتایج مثبتی روی ۱۰۰ هزار نفر داشته است به کابوس کرونا خاتمه دهد. گفته می شود کار واکسیناسیون کارکنان شرکتهای بزرگ چینی نظیر هوآوی، شرکت نفت چین و پپتروشیمی چین آغاز شده و محققان در حال مطالعه آثار این واکسن بر روی داوطلبان جدید در دیگر کشورها نظیر پرو و امارات هستند. در صورت تایید نهایی قرار است در مرحله نخست ۱۰۰ میلیون دوز و در مرحله بعد یک میلیارد دوز از این واکسن تولید و توزیع شود. 

سرعت شیوع در برخی از مناطق به حدی بالا بوده که مقامات مجبور به اعمال مجدد قرنطینه ها شده اند که این مساله به معنای کمتر شدن امیدها برای احیای سریع رشد اقتصادی خواهد بود. انتظار می رود اقتصاد جهان امسال رشد منفی قابل ملاحظه ای به ثبت برساند که حتی از عملکرد دوران موسوم به رکود بزرگ در سال ۲۰۰۸ نیز بدتر خواهد بود.  پاتریک کربی، اقتصاددان بانک جهانی گفته است روند احیای اقتصاد جهان آهسته و زمان بر است و شاید رشد اقتصادی تا مدت ها به وضعیت قبل از شیوع کرونا باز نگردد. 

تاکنون بیش از ۵۱ میلیون و ۶۹۰ هزار و ۶۰۱ مورد ابتلا به کرونا گزارش شده است که در این بین یک میلیون و ۲۷۵ هزار و ۹۵۲ نفر جان خود را از دست داده‌اند. در بین کشورهای مختلف، بالاترین تلفات مربوط به آمریکا با ۲۴۵ هزار و ۴۴۵ نفر، برزیل با ۱۶۲ هزار و ۶۷۲ نفر، هند با ۱۲۷ هزار و ۵۸۱ نفر، مکزیک با ۹۵ هزار و ۲۲۵ نفر و انگلیس با ۴۹ هزار و ۷۷۰ نفر بوده است.

دودستگی انتخاباتی آمریکا ادامه دارد و با وجود آن که شمار زیادی از رهبران جهان نیز به جو بایدن تبریک گفته اند، دونالد ترامپ از پذیرش شکست خود امتناع می کند و تیم حقوقی وی نیز در حال اقامه دعوی علیه دموکرات ها در دادگاه عالی هستند. ترامپ در پیامی توییتری با حمله به برخی از رسانه های مطرح این کشور گفته است که وظیفه آن ها معرفی رییس جمهور بعدی نیست. رودی جولیانی، وکیل ترامپ نیز گفته است تا زمانی که سرنوشت آرای شمارش نشده و مورد مناقشه مشخص نشود، انتخابات تمام نخواهد شد و ترامپ نیز شکست را نمی پذیرد. 

در آمریکا اما وضعیت بهتر بوده و همان طور که پیشتر انتظار می‌رفت، نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان تا پایان ماه اکتبر باز هم کاهشی شد و رقم ۶.۹ درصد را ثبت کرد. این نرخ بیکاری که یک درصد کمتر از ماه قبل بوده، کمترین نرخ بیکاری این کشور در طول پنج ماه اخیر است.

طی این مدت شمار جمعیت بیکاران با کاهشی محسوس نسبت به ماه قبل به ۱۱ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر کاهش پیدا کرد که یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر کمتر از ماه قبل است. با این حال نرخ بیکاری بزرگ ترین اقتصاد جهان هنوز فاصله زیادی با نرخ بیکاری ۳.۵ درصدی ثبت شده در ماه فوریه دارد یعنی پیش از آن که بخش بزرگی از اقتصاد آمریکا بر اثر کرونا به تعطیلی کشیده شود.

برد مک میلان- کارشناس ارشد سرمایه گذاری در موسسه کامن ولث فایننشیال نتوورک گفت: بین رویکرد دموکرات ها و جمهوری خواهان در مباحث اقتصادی اختلاف نظر زیادی وجود دارد اما اکثریت سنا در دست جمهوری خواهان باقی مانده و این یعنی دولت بایدن برای پیشبرد برنامه های خود با مقاومت هایی روبروخواهد شد. این مساله به ویژه در حوزه مالیات ها محسوس خواهد بود و باید دید آیا در نهایت دولت بایدن خواهد توانست نرخ مالیات ها را مجددا افزایش دهد یا جمهوری خواهان به حفظ نرخ ها در سطح کنونی اصرار خواهند کرد.  

بورس آمریکا  

در وال استریت، همه شاخص‌ها نزولی بودند تا جایی که دو شاخص از سه شاخص اصلی بورسی در سطح پایین تری از روز قبل خود بسته شدند. شاخص «داوجونز ایدانستریال اوریج» با ۰.۷۷ درصد افزایش نسبت به روز قبل و در سطح ۲۹ هزار و  ۴۵۹.۲۳ واحد بسته شد.

شاخص «اس اند پی ۵۰۰» با ۰.۱۱ درصد کاهش تا سطح ۳۵۴۱.۳۴ واحدی پایین رفت و دیگر شاخص مهم بورسی آمریکا یعنی «نزدک کامپوزیت» با ۱.۵۲ درصد ریزش در سطح ۱۱ هزار و ۵۶۸.۳۳ واحدی بسته شد.

بورس‌های اروپایی

در معاملات بازارهای بورس در اروپا، شاخص "فوتسی ۱۰۰" بورس لندن با ۱.۷۹ درصد صعود نسبت به روز قبل و در سطح ۶۲۹۶.۸۵ واحد بسته شد.  شاخص "دکس ۳۰" بورس فرانکفورت در آلمان با جهش ۰.۵۱ درصدی و ایستادن در سطح  ۱۳ هزار و ۱۶۳.۱۱ واحدی به کار خود خاتمه داد و شاخص "کک ۴۰" بورس پاریس با صعود ۱.۵۵ درصدی در سطح ۵۴۱۸.۹۷ واحد بسته شد. در مادرید شاخص "ایبکس ۳۵" ۳.۳۸ درصد بالا رفت و به ۷۷۱۱.۴۰ واحد رسید.

بورس‌های آسیایی

در معاملات بورس‌های آسیا، شاخص‌ها عملکرد خوبی داشتند؛ تا جایی که شاخص "نیک کی ۲۲۵" بورس توکیو ژاپن با صعود ۰.۲۶ درصدی تا سطح ۲۴ هزار و ۹۰۵.۵۹ واحدی بالا رفت. شاخص "هانگ سنگ" بورس هنگ کنگ ۱.۱ درصد بالا رفت و در سطح ۲۶ هزار و ۳۰۱.۴۸ واحد بسته شد. در چین شاخص "شانگهای  کامپوزیت" افت ۰.۵۵ درصدی را تجربه کرد و در سطح ۴۹۵۳.۸۸ واحد بسته شد.

در استرالیا شاخص "اس اند پی اس اند ایکس ۲۰۰" بورس سیدنی با ۰.۶۶ درصد افزایش و ایستادن در سطح ۶۳۴۰.۵۸  واحدی به کار خود خاتمه داد. در بین دیگر شاخص‌های مهم آسیایی، شاخص " تاپیکس" ژاپن صعودی بود. (معیار محاسبه تغییرات قیمتی، ساعت پایانی معاملات روزانه بورس نیویورک بوده است)  

نفت

در بازار طلای سیاه روند قیمت‌ها صعودی بود. هر بشکه نفت "وست تگزاس اینتر مدیت" با ۲.۷۶ درصد افزایش به ۴۱.۴۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با صعود ۲.۹۵ درصدی به ازای ۴۳.۶۵ دلار در هر بشکه مبادله شد.

طلا و نقره

همچنین در بازار فلزات گران‌بها، بهای هر اونس طلا با صعود ۰.۷۶ درصدی نسبت به روز قبل در سطح ۱۸۷۵.۳۲ دلار معامله شد. هر اونس نقره با کاهش ۷.۷۲ درصدی به ازای ۲.۰۴ دلار مبادله شد.

 

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟