چالشی که به اعتبارزدایی از تنها نماینده رسانه‌ها در نهادهای نظارتی منجر می‌شود

منطق حکم می‌کند اگر اعتراضی به قواعد بازی وجود دارد، تا زمان تغییر قواعد بازی در آن شرکت نکنیم؛ اما اگر با پذیرش قواعدی که ممکن است حتی اشکالات وارده به آن نیز صحیح باشد، وارد بازی شدیم، در میانه بازی و زمانی که احتمال باخت را دادیم، با اعتراض به قواعد بازی صحنه را ترک نکنیم و نتیجه بازی را نیز بپذیریم.
کد خبر: ۱۰۱۵۴۹۳
|
۲۷ آبان ۱۳۹۹ - ۰۱:۵۰ 17 November 2020
|
9731 بازدید
|
۳

چالشی که به اعتبارزدایی از تنها نماینده رسانه‌ها در نهادهای نظارتی منجر می‌شودانتخابات برای برگزیدن نماینده تازه رسانه‌ها در هیات نظارت بر مطبوعات در حالی دور نخست آن برگزار شده و دور دوم در جریان است که زیر سوال بردن اصل رقابت در نهایت به زیان اهالی رسانه تمام خواهد و دستاوردی جز اعتبارزدایی و تضعیف موقعیت تنها نماینده رسانه‌ها در نهادهای نظارتی نخواهد داشت؛ رویکردی که قطعاً به سود جامعه‌ رسانه‌ای کشور نخواهد بود و سنت بدی را بر جای می‌گذارد که ممکن است برای نمایندگان مدیران مسئول در ادوار آینده نیز تکرار شود و این موقعیت را به کل زیر سوال ببرد.

به گزارش «تابناک»؛ هیات نظارت بر مطبوعات به عنوان مسئول صدور پروانه رسانه‌ها، لغو امتیاز آنها، تذکر به جهت تخلفات و دیگر امور مرتبط، بالاترین نهاد نظارتی در این حوزه است که دستگاه‌های مختلف در آن نمایندگانی دارند. در میان اعضای این هیات، مدیران مسئول رسانه‌ها یک نماینده دارند که قاعدتاً مواضع و مصالح اهالی رسانه را نمایندگی می‌کند و این نماینده نیز دوره‌ای از طریق برگزاری انتخابات با حضور بیش از چهار هزار مدیرمسئول رسانه‌های داخلی انتخاب می‌شود؛ انتخاباتی که معمولاً نزدیک به دو هزار تن از مدیران مسئول در آن مشارکت می‌کنند.

این انتخابات در دوره‌های اخیر بیش از پیش مناقشه برانگیز شده اما تنش در انتخابات کنونی که مرحله نخست آن به تازگی برگزار شده، به نقطه اوج رسیده است. پیش از برگزاری انتخابات، برخی مدیران مسئول، نسبت به عدالت در دسترسی به اطلاعات معترض بودند و اساساً از کاندیداتوری صرف نظر کردند. پس از برپایی دور نخست انتخابات، هیچ یک از مدیران مسئولان به نصفه به علاوه یک آرا نرسیدند؛ هرچند برخی کاندیداها بین چند صد تا هزار رای به دست آوردند. به همین دلیل انتخابات به دور دوم کشید اما در اینجا شاهد یک سلسله واکنش‌ها بودیم که نفس انتخابات را به چالش کشید.

چالشی که به اعتبارزدایی از تنها نماینده رسانه‌ها در نهادهای نظارتی منجر می‌شود

برخی رقبای اصلی در دور دوم انتخابات مدیرمسئولان، با صدور بیانیه‌هایی از انتخابات انصراف دادند و نسبت به روند برگزاری انتخابات و جزئیات واکنش نشان دادند که از قضا از هر دو طیف سیاسی اصولگرا و اصلاح طلب در میان معترضین بودند. با این اوصاف، دور دوم این انتخابات در حالی برگزار خواهد شد که برخی چهره‌های حاضر در این دوره از انتخابات در میانه رقابت صحنه را ترک کردند و نتیجه این رقابت قابل پیش بینی شده است. این اتفاق می‌تواند چنین به ذهن متبادر سازد که چون برخی تشخیص دادند در این انتخابات برنده نیستند، میدان را در میانه بازی به نشانه اعتراض ترک کرده‌اند.

این در حالی است که منطق حکم می‌کند اگر اعتراضی به قواعد بازی وجود دارد، تا زمان تغییر قواعد بازی در آن شرکت نکنیم اما اگر با پذیرش قواعدی که ممکن است حتی اشکالات وارده به آن نیز صحیح باشد، وارد بازی شدیم، در میانه بازی و زمانی که احتمال باخت را دادیم، با اعتراض به قواعد بازی صحنه را ترک نکنیم و نتیجه بازی را نیز بپذیریم.

در پیش گرفتن این مشی، حاصلی جز تضعیف موضع نماینده مدیران مسئول در هیات نظارت بر مطبوعات نخواهد داشت و اگر چنین رویه‌ای باب شود، قاعدتاً در دوره‌های آینده انتخابات نیز چنین اتفاقاتی تکرار خواهد شد و به مرور نماینده مدیرمسئول فاقد اعتبار از جانب مدیرمسئول خوانده می‌شود؛ بنابراین، در راستای منافع صنفی اهالی رسانه، انتظار می‌رود اصحاب قلم از فرآیند انتخاباتی که شرکت کنندگان با پذیرش قواعدش در آن حضور داشته‌اند و نتیجه نهایی‌اش حمایت کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۳
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
اغلب رسانه ها خیلی محافظه کار شده اند، یک جامعه به دور از فساد ، در گرو آزادی مطبوعات است.
هیات نظارت بر مطبوعات، نباید مانعی برای این امر باشد و نباید تخلفات جزئی و کم منجر به توقیف و تعلیق کامل یک رسانه بشود. در برخی از حوزه های رسانه ای به شدت محدودیت وجود دارد که می بایست این موانع برطرف
رضا صدر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
وقتی با رای مستقیم دادستانی روزنامه بسته و باز می شود، هیئت نظارت بر مطبوعات دیگر چه کاره است. اصلا دیگر چه کسی مطبوعات می خواند؟ خدا برکت بدهد به اینترنت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۸/۲۷
وقتی با رای مستقیم دادستانی روزنامه بسته و باز می شود، هیئت نظارت بر مطبوعات دیگر چه کاره است
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟