درخواست عرببستان از انصارالله یمن برای آتش بس، اصابت راکت به اطراف سفارت آمریکا در بغداد، درگیری نیروهای وابسته به ریاض و ابوظبی در جنوب یمن و افشای نامه محرمانه اسپر درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ورود هواپیماهای اف ۱۶ آمریکایی به پایگاه «الظفره» امارات نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ فرماندهی مرکزی آمریکا در صفحه توئیتر خود به زبان عربی نوشت: هواپیماهای اف ۱۶ نیروی هوایی آمریکا از اسپانگداهلیم در آلمان، وارد پایگاه هوایی الظفره در امارات شدند.
در این توئیت که چند عکس از هواپیماها نیز ضمیمه آن شده، آمده است: هواپیماهای مزبور پنجشنبه گذشته وارد امارات شدند و هدف از این اقدام، بهبود توان فرماندهی مرکزی نیروی هوایی آمریکا برای مقابله با دشمن و تقویت ثبات و امنیت است.
فرماندهی مرکزی آمریکا به جزئیات بیشتری در این خصوص اشاره نکرده است.
درخواست عرببستان از انصارالله یمن برای آتش بس
خبرگزاری رویترز روز سه شنبه به نقل از سه منبع آگاه از ابراز تمایل عربستان سعودی برای آتش بس با انصارالله یمن خبر داد.
این رسانه مدعی شد: عربستان سعودی در جریان مذاکره مجازی با حوثی ها اعلام کرد، در صورت پذیرش ایجاد منطقه حائل در مرزهایش، پیشنهاد آتش بس سراسری سازمان ملل متحد را امضا خواهد کرد.
بر اساس اعلام خبرگزاری رویترز، سه منبع مذکور در این خصوص گفته اند که اگر ترامپ پیش از تَرک کاخ سفید تهدیدات علیه انصارالله را اجرایی کرده و آنها در فهرست نهادهای تروریستی قرار دهد، آنها به این موضوع تمایلی نشان نخواهند داد.
این در حالی ست که پس از چند سال از آغاز تجاوز وحشیانه رژیم سعودی به مردم مظلوم و بی دفاع یمن، محور غربی، عبری- مرتجع عربی تا کنون به سکوت خود ادامه داده و با ارسال کمک ها و تجهیزات نظامی برای ریاض، در قتل عام یمنی مشارکت کرده اند؛ اما از سوی دیگر نیروهای ارتش و کمیته های مردمی یمن به دفاع همه جانبه از این کشور در قبال متجاوزان سعودی و مزدوران تحت امر آنان اقدام کرده اند.
اصابت راکت به اطراف سفارت آمریکا در بغداد
رسانهها و منابع خبری از شنیده شدن صدای چند انفجار در منطقه سبز شهر بغداد خبر دادند.
شبکه المیادین لبنان سهشنبه شب گزارش داد که حداقل یک فروند راکت به این منطقه اصابت کرده است. سفارت آمریکا در این منطقه از شهر بغداد قرار دارد.
با این حال، کانال خبری «صابرین» نوشت که شش فروند راکت به سفارت آمریکا (بخش پایگاه نظامی) اصابت کرده است.
بر اساس این گزارش، «سی رم» سامانه دفاعی آمریکا که طی ماههای اخیر در سفارت امریکا در بغداد مستقر شده، نتوانسته است، اهداف را منهدم کند.
درگیری نیروهای وابسته به ریاض و ابوظبی در جنوب یمن
کمیته آشتی دولت سعودی که برای حل اختلافات و ایجاد آتشبس میان عناصر دولت هادی و شورای انتقالی جنوب در استان أبین به سر میبرد، بار دیگر در توقف درگیریها ناکام ماند.
به نوشته وبگاه الخبر الیمنی، منابع نظامی در استان أبین گفتند که کمیته آشتی نتوانسته مانع ادامه درگیریها در منطقه «زنجبار» در استان «أبین» شود. این کمیته دور جدید تلاشهای خود را پس از آن آغاز کرد که عناصر دولت هادی (وابسته به عربستان سعودی) و شورای انتقالی جنوب (وابسته به امارات) حجم زیادی سلاح وارد منطقه زنجبار کردهاند.
این کمیته پیش از این برای برقراری آتشبس در این استان تلاش کرده و ناکام مانده بود. درگیریها در این منطقه تهدید جدی برای توافق ریاض (امضا در پنجم نوامبر ۲۰۱۹) به شمار میرود.
علاوه بر أبین، در استان شبوه نیز درگیری میان نواب امارات و سعودی نیز ادامه دارد و منابع یمنی از کشته و زخمی شدن دهها تن از هر دو طرف در روزهای گذشته خبر میدهند.
این درگیریها گفتو گوهای ریاض میان دولت هادی وشورای انتقالی جنوب برای تشکیل کابینه را نیز تحت تأثیر قرار داده است. رسانههای اماراتی گزارش دادهاند که هیأت مذاکرهکننده شورای انتقالی جنوبی یمن با تعلیق مشارکت در جلسات مذاکره با دولت مستعفی یمن به ریاست «عبدربه منصور هادی»، رسما به عربستان سعودی اعلام کرده است که قصد ترک ریاض را دارد.
افشای نامه محرمانه اسپر درباره خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان
شبکه خبری «سیانان» نامه محرمانه مارک اسپر، وزیر دفاع پیشین آمریکا منتشر کرد. در این نامه که قبل از برکناری اسپر نوشته شده، درباره خروج بیشتر نیروهای آمریکای از افغانستان هشدار داده شده است.
اسپر در این نامه تأکید کرده است که همه فرماندهان نظامی معتقدند تا زمان تحقق کامل شرایط، آمریکا نباید نیروهای خود را در افغانستان کاهش دهد.
در این نامه همچنین اسامی افرادی مانند ژنرال کنت فرانک مکنزی از ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده (سنتکام)، مارک میلی رئیس ستاد مشترک آمریکا و ژنرال آستین میلر فرمانده مأموریت ناتو در افغانستان دیده میشود.
گفته میشود، این نامه نقش مهمی در اخراج اسپر از وزارت دفاع آمریکا داشته است.