رئیس فراکسیون اقتصاد دیجیتال مجلس:

مطالبه گری از دولت و مجلس وظیفه جدی بخش خصوصی است / شرایط تحریمی فرصت رشد کسب و کارهای برپایه نوآوریست

نخستین جلسه مشترک فراکسیون اقتصاد دیجیتال و حکمرانی داده مجلس با فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد.
کد خبر: ۱۰۱۵۹۶۵
|
۲۸ آبان ۱۳۹۹ - ۱۴:۵۷ 18 November 2020
|
7761 بازدید

مطالبه گری از دولت و مجلس وظیفه جدی بخش خصوصی است / شرایط تحریمی فرصت رشد کسب و کارهای برپایه نوآوریست

نخستین جلسه مشترک فراکسیون اقتصاد دیجیتال و حکمرانی داده مجلس با فعالان صنف فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد.

در این نشست که با حضور مجتبی رضا خواه،رییس فراکسیون اقتصاد دیجیتال و حکمرانی داده مجلس شورای اسلامی و جمعی از فعالان صنعت فناوری اطلاعات و ارتباطات برگزار شد زمینه های ایجاد تحول در فرایندهای قانونی و نظارتی در صنعت فاوا و همچنین دغدغه های صنفی و مورد توجه شرکت های فعال این حوزه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

مجتبی رضا خواه گفت:بدون شک با توسعه شرکت های فعال در زمینه فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور زمینه های بهبود عملکرد در همه بخشهای کشور بیش از پیش ایجاد شده و شرایط فعلی ناشی از کرونا نیز فرصت را برای توسعه این صنعت آماده کرده است.

وی افزود عدم آشنایی دقیق از ظرفیت های ICT در میان مدیران دولتی یکی از دلایل اصلی رشد کم سرعت اقتصاد بر پایه دانش و دیجیتال در کشور است.

رضا خواه گفت شرایط تحریمی به ما نشان داد هر چه بیشتر بر دانش داخلی خود تکیه کنیم و از فناوری های گذشته به سوی فناوری های آینده حرکت کنیم کشور در شرایط بهتری قرار خواهد گرفت و این تحریم ها فرصت توسعه را برای فناوری های جدید در کشور مهیا کرده است.

نائب رئیس فراکسیون اقتصاد دانش‌بنیان گفت وظیفه بخش خصوصی مطالبه گری از دولت و مجلس است و اگر به این موضوع توجه نشود نمیتوانند نگاه کارشناسی خود را در فرایند تصمیم گیری ها وارد کنند.همچنین ارائه پیشنهادات دقیق کسب و کاری با رویکرد حل مسائل کشور به نفع عموم مردم و نه عده ای خاص،از دیگر وظایف بخش خصوصی و فعالان صنف رایانه است.

رئیس فراکسیون اقتصاد دیجیتال و حکمرانی داده گفت اگر فعالیت ها در صنعت ICT در چارچوب مدل های اقتصادی شکل نگیرد پایدار نخواهد بود و این بیش از پیش نقش بخش خصوصی را در توسعه این صنعت پر رنگ میکند.

در ادامه حسین اسلامی بازرس نظام صنفی رایانه ای گفت:یکی از دغدغه های جدی بخش خصوصی جلوگیری از انحصار طلبی و بعضا نگاه های یک سویه برخی دستگاه های دولتی است که منجر به عدم شکل گیری بازاری رقابتی برای فعالان این بخش میشود.

وی افزود متاسفانه سرعت قانون گزار نسبت به رشد فناوری های نوظهور کمتر است و گاهی اوقات این فاصله نبود قانون با متوقف کردن کسب و کارها پر میشود.

اسلامی گفت جلوگیری از رقابت های غیر ضروری درحوزه فناوری و نحوه مواجهه با تکنولوژی توسط دولت و مجلس میتواند بخش زیادی از دغدغه های صنفی را کاهش دهد و این نیازمند گفت و گوی مستمر بین بخش خصوصی و عمومی است.

محمد متشرعی عضو کمیسیون سخت افزار نظام صنفی رایانه ای گفت تصمیم گیری های آنی و بدون پشتوانه دقیق کارشناسی در مقابل تولید کنندگان قطعات الکترونیکی صدمات زیادی به این صنعت وارد کرده است که باید تدبیری جدی برای آن صورت گیرد.

متشرعی افزود چند پارگی تصمیگیری در دولت در خصوص مواجهه با فناوری و عدم شفافیت فرایندها یکی از دغدغه های جدی بخش خصوصی در این زمینه است.

وی ضمن تشکر از شکلگیری این فراکسیون برای رفع دغدغه های اقتصاد دیجیتال در کشور،بر ضرورت تشکیل کمیسیون فناوری اطلاعات در مجلس تاکید کرد.

احسان مدیری رییس کمیسیون مشاوران نظام صنفی رایانه ای گفت موتور محرک رشد در همه صنایع همین فناوری اطلاعات است و امروز اگر کسی در هر صنعتی فعالیت میکند محال است وابستگی به این صنعت در پیشبرد اهداف خود را قبول نداشته باشد.امروز ICT در قالب پلتفرم ها، سخت افزار و شبکه انتقال داده در هر صنعتی حضور دارد و لحظه ای بدون آن ادامه کسب و کار میسر نیست و این نقش محوری و ضوروت توسعه آن کمتر مورد توجه در کشور قرار گرفته است.

وی افزود تهیه نقشه جامع از ظرفیت های فنی و دانش متخصصان در کشور از ضرورت های اصلی پیش روی کشور است تا برپایه آن بتوانیم رشد درون زای فناوری در کشور را شاهد باشیم.

مدیری گفت تهیه مطالعات تطبیقی از موفقیت های بین المللی در این زمینه و توسعه مراکز رشد میتواند یکی از راهکارهای حرکت سریع به سمت پیشرفت و بالندگی ICT در کشور باشد.

خلیل بسطامی دبیر کمیسیون نرم افزارهای سازمانی نظام صنفی رایانه ای گفت متاسفانه یکی از دغدغه های امروز کشور مهاجرت نخبگان و برنامه نویسان از کشور است که میبایستی تدبیری دقیق در این زمینه صورت گیرد.

وی افزود توسعه آموزش های آن لاین بر پایه مهارت های مورد نیاز کشور در زمینه فناوری اطلاعات میتواند زمینه های رشد اشتغال را به طرز باورنکردنی گسترش دهد.

بسطامی گفت متاسفانه بعضا مشاهده میشود به جای استفاده از مربیان و متخصصان آموزش مستقل در زمینه فناوری اطاعات،بخش دولتی بدون هدف در مراکز آموزش خود به دنبال رفع تکلیف است و این آموزشها نه تنها اتلاف سرمایه و وقت است بلکه منجر به ضعیف شدن فعالین حوزه آموزشی در بخش خصوصی میشود.

فرهاد کرم زاده عضو کمیسیون سخت افزار نظام صنفی رایانه ای گفت به نظر میرسد نقش مشورتی بخش خصوصی کمتر مورد توجه قرار گرفته که امیدواریم زمینه های ارتباط بیشتر بین بخش خصوصی با بخش دولتی و مجلس مهیا شود.

وی افزود اگر حمایت های لازم از فرایند های تولید سخت افزار در کشور صورت گیرد ما در بسیاری از زمینه ها میتوانیم نیاز های کشور را تامین و به سمت صادرات حرکت کنیم.

کرم زاده گفت امروز محصولات بسیار در کارگاه های کوچک و بزرگ ما تامین میشود که این نشان دهنده عزم بخش خصوصی برای توسعه صنعت فناوری اطلاعات در کشور است.

مهرداد خداوردیان دبیر کمیسیون سخت افزار نظام صنفی رایانه ای گفت:به دنبال طرحی که طی سالهای گذشته در مجلس ارائه شده است زمینه های شکل‌گیری نظام مهندسی فناوری اطلاعات مهیا شده که این موضوع باید با تغییراتی در دستور کار مجلس قرار گیرد.

وی افزود موضوعاتی مانند حقوق شهروندی در فضای مجازی،تعیین تکلیف پیام رسان های داخلی و دغدغه های ناشی از عدم تحقق شبکه ملی اطلاعات از جمله موضوعاتی است که باید به سرعت نهاد نظارتی مجلس بر آنها ورود کند.

خداوردیان گفت کم کاری در قانون گزاری و نظارت بر مدل های کسب و کار و پلت فرمها در فضای مجازی احساس میشود و امیدواریم زودتر این دغدغه ها مرتفع شود.

مهدی علی اکبریان عضو کمیسیون نرم افزار نظام صنفی رایانه ای گفت توجه به خدمات مهندسی و ارائه آن در بازارهای بین المللی یکی از مسیر های اصلی ارزآوری به کشور است که ما به صورت جدی در این زمینه وارد شدیم و امیدوارم حمایت های لازم صورت گیرد.

وی افزود بی توجهی به قوانین کپی رایت و خرید لایسنس های خارجی در شرایطی که محصول نرم افزاری بهتری توسط شرکت ها و متخصصان داخلی تولید شده است از جمله موضوعاتی است که علی رغم تاکید جدی قانونگزاران هنوز محقق نشده است.

علی اکبریان بر تمرکز دولت بر تنظیم مقررات و عدم ورود و رقابت دولت با بخش خصوصی در صنعت ICTتاکید کرد.

سید صابر امامی رئیس کمیسون محتوای نظام صنفی رایانه ای گفت امیدوارم با برگزاری مستمر این جلسات زمینه های گفت و گوی بخش خصوصی و مجلس بیش از پیش مهیا شود.

امامی افزود اگر زمینه های رشد بنگاه های خصوصی فعال در صنعت ICT مهیا باشد آنگاه میتوان امیدوار بود در یک فرایند ارگانیک استارت آپ ها و فناوری های نوظهور بتوانند به زنجیره ارزش این شرکت ها متصل و یا توسط آنها سرمایه گزاری شوند و فرایند رشد خود را طی کنند.

امامی گفت کارهای نیمه تمام روی زمین مانده بسیاری در این صنعت وجود دارد که اگر همدلی در بخش های مختلف ایجاد شود هم زمینه های افزایش تولید ناخالص داخلی ناشی از فناوری در کشور افزایش می یابد و هم مردم از فناوری بومی و با کیفیت بهره مند میشوند.

وی افزود اقتصاد دیجیتال یک مفهوم ملی است که با توجه دقیق به آن در کنار مزیت های رقابتی مانند نخبگان و برنامه نویسان بسیار خوب ایرانی و زمینه های قابل رشد صنایع دیگر در کشور میتوانیم یکی از قدرت های جدی در سطح بین المللی باشیم.

امامی گفت صادرات سرویس های دیجیتال از جمله برنامه های جدی کسب و کارهای خصوصی طی سالهای اخیر است و نمونه های موفق در سطح بین المللی ناشی از صادرات سرویس های دیجیتال نیز به دست آمده است.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟