انتقاد دختر شهریار از سريال «شهريار»

بهجت تبريزي گفت: اين سريال بدون كوچكترين تحقيق و پژوهش سرهم‌بندي و نگارش شده است‌، لذا به عنوان يك رسالت تاريخي، نه به عنوان وارث پدرم كه جاي خود دارد، بلكه به عنوان يك واصل با استادي كه سال‌ها با او زندگي گذرانده‌ام، اعلام مي‌كنم كه آنچه به عنوان سريال شهريار از شبكه دو پخش شده، ارتباطي با زندگي شاعر بلند‌آوازه ايراني، شهريار نداشته است.
کد خبر: ۱۰۱۶۵
|
۱۶ ارديبهشت ۱۳۸۷ - ۱۱:۲۱ 05 May 2008
|
155800 بازدید
مريم بهجت‌ تبريزي، فرزند استاد شهريار در واكنش به سريال «شهريار» گفت: اعلام مي‌كنم كه آنچه به عنوان سريال شهريار از شبكه دو پخش شده، ارتباطي با زندگي شاعر بلند‌آوازه ايراني، شهريار نداشته است.

به گزارش فارس، فرزند استاد شهريار در واكنش به سريال «شهريار»، ساخته كمال تبريزي، گفت: سريالي كه با نام «شهريار» از شبكه دوم سيما در حال پخش است، متاسفانه داراي صحنه‌ها و سكانس‌هايي غيرواقعي و توهين آميز به شخصيت استاد شهريار بوده كه نه تنها با واقعيت‌هاي حيات آن بزرگوار همخواني نداشته و ندارد، بلكه با تحريف و تغييراتي همراه بوده است كه نهايتا به مسخ شخصيت حقيقي و اجتماعي و ادبي پدرم -كه محبوب‌ترين شاعر ايران در قرن حاضر است- منجر مي‌شود.

وي ادامه داد: متاسفانه با تماشاي اهانت‌هاي ناروا به مادرم و تصويري مبهم از يك معلم فرهنگي شريف، متوجه شدم كه سريال شهريار بدون كمترين تحقيق و پژوهش سرهم‌بندي و نگارش شده است.

فرزند محمدحسين بهجت‌تبريزي با اشاره به ذكر نام خانواده شهريار در تيتراژ اين سريال به فارس گفت: مي‌خواهم بگويم شما كه خانواده شهريار را در جريان اين سريال نگذاشتيد و اطلاعات مستندي هم از آنها نگرفته‌ايد، چگونه در تيتراژ انتهاي سريال از آنها تشكر مي‌كنيد؟! وقتي اين مطلب را بيننده سريال مي‌بيند، فكر مي‌كند كه حتما خانواده شهريار نيز با اين سريال همكاري داشته‌ است.

وي افزود: اگر من را از اين جريان مطلع مي‌كردند، ابتدا درخواست مي‌كردم كه فيلمنامه را بخوانم.

بهجت تبريزي همچنين گفت: برطبق قانون حمايت از مؤلفان و مصنفان، اين سريال بدون مجوز پخش شده است؛ در حالي كه به موجب اين قانون تا 30 سال تمام حقوق مادي و معنوي به ورثه تعلق مي‌گيرد و براي هر گونه استفاده‌اي بايد از وراث اجازه گرفته شود ولي سازندگان اين سريال از ما هيچ‌گونه اجازه‌اي نگرفتند.

وي ادامه داد: داستان، بيوگرافي و شخصيتي كه از پدر من در اين سريال نمايش داده مي‌شود به طور كلي متفاوت از واقعيت است و كسي كه اين فيلم را ساخته كوچك‌ترين شناختي از شخصيت ادبي، مذهبي، ديني و عرفاني پدرم نداشته است.

بهجت تبريزي با اشاره به برخي شخصيت‌هاي اين سريال به فارس گفت: حتي شخصيت‌هايي در اين سريال وجود دارد مثل ابراهيم اديب يا گلرخ كه اصلا وجود خارجي نداشته‌اند. كلا داستاني كه در مورد جواني، بعد از ازدواج و ميانسالي‌ پدرم نشان مي‌دهند، مورد دخل و تصرف واقع شده است.

وي افزود: اولا به لحاظ زماني، تاريخ‌ها را رعايت نكرده‌اند و همه ساختگي بودند. به جرات مي‌گويم 80 تا 90 درصد اين پروژه ساختگي است و هيچ‌كدام از اينها اتفاق نيفتاده است.
دختر استاد شهريار تصريح كرد: قسمت اخير سريال «شهريار» كاملا ساختگي بود چرا كه مادر من اصلا در بيمارستان فوت نكرده‌اند و اصلا مريض نبوده‌اند بلكه ايشان سكته مغزي كردند و از دنيا رفتند.

وي در ادامه با انتقاد از نمايش چهره‌اي غير واقعي از مادرش در اين سريال افزود: مادرم، فردي باسواد بوده كه در سريال بي‌سواد معرفي مي‌شود. ايشان نوه عمه پدرم و خويشاوند نزديك مادرم بود ولي در اين سريال، يك فرد بيگانه معرفي مي‌شود كه پدرم را به طور اتفاقي در بانك مي‌بيند.

بهجت‌تبريزي گفت: مادر من عاشق شعرهاي پدرم بود چون بيست و چند سال از پدرم كوچكتر بود و به خاطر انگيزه ادبي‌اش با پدرم ازدواج كرد.

وي در ادامه گفت: همانطور كه اشاره كردم برخلاف آنچه سريال نشان مي‌دهد مادر من اصلا مريض نبودند. يك روز كه ما را براي مدرسه آماده مي‌كردند، سكته مغزي كردند و دار فاني را وداع گفتند. ايشان اصلا بيمارستان نرفتند كه پدرم از ايشان پرستاري كند.

وي ادامه داد: برخلاف آنچه در «شهريار» ديديم، اين واقعيت ندارد كه مادرم، پدرم را «محمد جان» صدا مي‌كرده بلكه همه او را با نام شهريار صدا مي‌زدند و مادرم نيز به نام آقا شهريار صدايش مي‌‌كرد.

«بهجت تبريزي» با بيان اين نكته كه شهريار در 40 سال آخر زندگي‌اش خانه‌نشين بوده، افزود: پدر من، 40 سال آخر زندگي‌اش را از خانه بيرون نرفت. خودش يك شعري را دارد كه وصف احوال اين چهل سال است:

از من چه طالعي است كه با اين شتاب عمر
بازم بپرود لب بام آفتاب عمر
من روي چرخ و پره هنوز و به پيچ و تاب
جايي كه آب ريخته از آسياب عمر
سائيده رشته‌اي است كه تابيده به گلو
من تاب مي‌خورم به نخي از طناب عمر
چل سال آزگار به زندان روزگار حبس ابد
چگونه نهي در حساب عمر

وي افزود: در آن مدت اگر كسي به ملاقات استاد شهريار مي‌آمد، بعضي وقت‌ها مي‌پذيرفت و بعضي مواقع به دليل كثرت جمعيت و اين‌كه حال عمومي خوبي نداشت، نمي‌توانست كسي را به حضور بپذيرد.

فرزند شهريار تصريح كرد: در كل سريال «شهريار» بر مبناي واقعيت نيست و نه تنها همخواني با زندگي‌ پدرم ندارد، بلكه نوعي اهانت نسبت به ايشان، مادرم و خانواد‌ه‌ ما است.

بهجت تبريزي گفت: اين سريال بدون كوچكترين تحقيق و پژوهش سرهم‌بندي و نگارش شده است‌، لذا به عنوان يك رسالت تاريخي، نه به عنوان وارث پدرم كه جاي خود دارد، بلكه به عنوان يك واصل با استادي كه سال‌ها با او زندگي گذرانده‌ام، اعلام مي‌كنم كه آنچه به عنوان سريال شهريار از شبكه دو پخش شده، ارتباطي با زندگي شاعر بلند‌آوازه ايراني، شهريار نداشته است.

وي افزود: به جرات مي‌توانم بگويم حتي يك مطلب مهم كه در مورد پدرم بايد منعكس شود، در اين سريال ديده نمي‌شود و اكثريت مطالب مهم زندگي پدرم مثل شبي كه از عشق مجازي به عشق حقيقي رسيد و مهمترين شب زندگي او محسوب مي‌شود، در اين فيلم آنچنان كه بايد به مردم نشان داده نشده است.

فرزند شهربار خاطرنشان كرد: پدرم وقتي از تبريز به تهران آمدند، 14 ـ 13 ساله بودند و در سنين پايين به دارالفنون به مدت 7 سال درس طب خواندند، ايشان بين 20 تا 30 سال به عشق حقيقي رسيدند و متحول شدند، اتفاقي كه براي كمتر كسي مي‌افتد ولي در سريال «تبريزي» به هيچ يك از اين مسائل پرداخته نشده است.

وي در انتها گفت: پدرم فردي بسيار متدين و مذهبي بودند ولي اين مسئله نشان داده نشده است. ايشان حافظ قرآن بودند و آنقدر قرآن خوانده بودند كه زبان عربي را از اين طريق ياد گرفتند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۵۲
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
ممنون از دختر استاد شهير شهريار كه بالاخره زبان به شكوه گشودند و عقده نهفته در دل عاشقان را برملا ساختند . انصافا اين سريال شهريار را تا حد يك عاشق پيشه حيران و وامانده پايين آورده و در ذهن بينندگان آثار سوئي را بجا گذاشته است . من كه از قسمت دوم ، سوم به بعد به اين سريال نگاه نمي كنم .
ناشناس
|
United Arab Emirates
|
۱۱:۴۰ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
واقعا که سریال شهریار در این چند قسمت آخر خیلی افت کیفی کرده و به ورطه بی مطلبی افتاده است. از آقای کمال تبریزی تعجی میکنم که چرا بدین ترتیب دارد سریال را ادامه میدهد. خب اگر دیگر مطلبی نبود بهتر بود سریال را تمام میکرد.
در ضمن آقای سیروس گرجستانی نیز بهیچ عنوان خوب بازی نکرده و اشعار جناب شهریار را واقعا بد میخوانند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۴ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
بنظر من سريال شهريار عمده موارد مربوط به شهريار را به خوبي نشان مي دهد. از آقاي تبريزي هم بايد بخاطر كار خوبشان تشكر كرد. نمي دانم چرا وقتي كه كاري را شروع مي كنيم سنگ مي اندازند1 عمري شهريار در فراموشي بود، ارزش كار كمال تبريزي اگر همين باشد كه توجه جامعه ما را به شعراي بزرگ جلب كرد بسيار بالاست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۵ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
با سلام و احترام به خانواده محترم استاد شهريار بهتر نبود از زندگينامه آن بزرگوار قبلا كتابي مينوشتيد تا ديگر هموطنان شما هم از تاريخچه زندگي ايشان استفاده ميكردند0 به نظر شما اين انتقاد كمي دير نيست؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
من هم بیوگرافی استاد شهریار را قبلا مطالعه کرده بودم و میدانستم که همسر استاد فامیلشان بود ولی تو فیلم نشان داده نشد. آقای کمال تبریزی خیلی به بافت قدیمی اهمیت داده اند ولی کاش کمی بیشتر تحقیق کرده بودن .
شاعرهای معاصر اگه این همه تحریف بشه وای به حال قدیمیا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۵ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
بجز مواردي كه فرزند مرحوم شهريار بيان فرمودند بيان سريال در قسمت آخر در شان ومنزلت استاد شهريار نبود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۴ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
به منظور حمایت از شخصیت های ماندگار ایران زمین و مردان بزرگی چون شهریار از عوامل ساخت سریال مذکور درخواست میشود بطور رسمی در رسانه در مورد نگارش داستان زندگی استاد شهریار به اتفاق خانواده محترم ایشان گفتگویی ترتیب داده شود و مراتب دلجویی به خانواده استاد اعلام شود
ناشناس
|
Hungary
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
ما هم اكنون سريال شهريار را در جام جم در حارج پيگيري مي كنيم و اتفاق در خصوص تدين آقاي شهريار و نيز ارادت ايشان به ائمه از اين چند قسمت قابل استنباط بوده است و حتي ارادت ما نسبت به ايشان بيشتر شده است. در ضمن با تمام احترامي و حقي كه براي دخت گرام آقاي شهريار قائل هستم اما اين فيلم براي تمام مردم عادي ساخته شده بود كه تنها نام شهريار را شنيده بودند. بهر حال فيلم شهريار جزو فيلم پر طرفدار در بين ايرانيان خارج از كشور مي باشد. ممنون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۲ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
به نام خدا و با درود به روان شاعر بزرگ ایران زمین " شهریار "
من نیز که اطلاعات و آگاهی چندانی از زندگی این بزرگ مرد را نداشتم ، مواردی را که دختر گرامی ایشان به آنها اشاره نمودند را در جریان پخش این سریال حس نمودم
" بالاتر و بهتر از راستی و حقیقت چیزی نیست ، تلاش نماییم تا حقایق را آنطور که هست ، بنماییم "
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۴۹ - ۱۳۸۷/۰۲/۱۶
بسمه تعالی
در تایید انتقادات بجا و منطقی خانم بهجت تبریزی باید عرض کنم که بنده حداقل 30ساعت از سخنان و جلسات استاد با دوستانش را دارم . با گوش کردن به این سخنان ، فرد به عمق شخصیت ناب استاد پی می برد.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟