دیدار پرتنش منصورهادی و معاون وزیر دفاع سعودی

پس از اعلام خبر دیدار رئیس دولت مستعفی یمن با معاون وزیردفاع عربستان سعودی، یک مقام یمنی فاش کرد که این دیدار با جوی سرار خشم و دیکته‌های طرف سعودی به طرف یمنی به پایان رسیده است.
کد خبر: ۱۰۱۷۶۲۸
|
۰۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۰۵ 27 November 2020
|
10724 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از فارس، یک مسئول یمنی که نخواست نامش فاش شود، در گفت‌و‌گو با پایگاه خبری «عربی۲۱» جزئیات دیدار روز گذشته «عبدربه منصور هادی» رئیس دولت مستعفی یمن با «خالد بن سلمان» معاون وزیر دفاع عربستان سعودی را فاش کرد.

این منبع در این خصوص گفت که در دیدار میان خالد بن سلمان و عبدربه منصور هادی به علت مسائلی که معاون وزیر دفاع سعودی درباره توافق «ریاض» و مکانیسم تسریع این توافق مطرح کرده، جوی شوکه‌کننده و سراسر خشم حکم‌فرما بوده است.


عربستان سعودی در سال ۲۰۱۹، برای ایجاد توازن قوا در جنوب یمن میان دولت منصور هادی (دولت مستعفی و فراری به ریاض) و متحدان امارات (شورای انتقالی جنوب) «توافق ریاض» را مطرح کرد تا به درگیری‌های خونین بین این گروه و دولت مستعفی یمن پایان دهد؛ اما نه تنها اختلافات کاهش نیافته بلکه هر روز بیشتر و درگیری‌ها خونین‌تر می‌شود.

روز گذشته بود که خالد بن سلمان اعلام کرد با عبدربه منصور هادی دیدار و در ارتباط با تحولات یمن گفت‌و‌گو کرده است.

او در حساب کاربری خود در توئیتر در این خصوص نوشته بود که در گفت‌و‌گو با منصور هادی تأکید کرده، ریاض بر ایجاد ثبات، برقراری امنیت و رشد مردم برادر یمن و همچنین پیشبرد توافق ریاض به‌منظور توسعه صلح و ثبات در این کشور با در نظر گرفتن مصلحت مردم این کشور پافشاری دارد.

با این حال منبع یمنی یادشده خبر داد که این دیدار بدون دست‌یابی به نتیجه‌ای مثبت به پایان رسیده است.

این منبع فاش کرد کرد که در این دیدار به علت روش برخورد معاون وزیر دفاع عربستان سعودی و مواضع متفاوت او با آنچه پیشتر به آن متعهد شده بود، جوی مملو از فشار و نارضایتی تا حد عصبانیت طرف یمنی به وجود آورده بود.

وی در ادامه گفت که خالد بن سلمان به منصور هادی ابلاغ کرده است که ریاض با برخی نام‌های مطرح شده برای تشکیل دولت مخالفت است؛ دولتی که دو هفته پیش نام‌های پیشنهادی وزاری آن به طرف سعودی تحویل داده شد.

این منبع توضیح داد که نوع صحبت و موضع طرف سعودی باعث نارضایتی منصور هادی شده است؛ منصور هادی که طبق گفته این منبع، توقع داشت سعودی‌ها موضع دیگری داشته باشند و بخش نظامی و امنیتی توافق ریاض را به جای اهتمام به نام‌های پیشنهادی برای تصدی پست‌های وزارتی، اجرایی کنند.

منبع مذکور در ادامه افزود، پس از آنکه منصورهادی «احمد المیسری» وزیر کشور، «صالح الجبوانی» وزیر حمل و نقل و پیش از آنها «احمد بن دغر» نخست‌‌وزیر سابق را به درخواست سعودی‌ها کنار زد، این مسئله باعث شد که ریاض با تحمیل نام‌های مورد نظر خود بیش از پیش در امور یمن دخالت کند.

این منبع همچنین با اشاره به این مسئله که نام‌های پیشنهادی برای تشکیل دولت دو هفته پیش به ریاض اعلام شده و از سوی دیگر، این نام‌ها به طرف اماراتی نیز تحویل داده شده است، گفت که این مسئله بیانگر آن است که اعتراض‌ سعودی‌ها در نتیجه بازتاب شروطی بوده است که امارات درباره نام‌های پیشنهادی مطرح کرده است.

وی در ادامه گفت که اعتراض طرف سعودی به نام‌های مطرح شده و در مقابل، بی‌توجهی به توافق ریاض و به تعویق انداختن بخش نظامی و امنیتی آن بیانگر بی‌احترامی سعودی‌ها به طرف یمنی است؛‌ طرف یمنی که اکنون دیگر قدرت تصمیم‌گیری از آن سلب شده است.

این منبع با بیان اینکه این موضوع بیانگر عدم جدیت ریاض و شانه خالی کردن آن از تعهداتش است، تأکید کرد که ریاض در حال وقت کشی است تا اینگونه از دولت مستعفی برای «المجلس الانتقالی الجنوبی» (شورای انتقالی جنوب-وابسته به امارات) امتیاز کسب کند.

او همچنین در ادامه گفت تمام آنچه از توافق ریاض اجرایی شد از سوی طرف یمنی بود، از مأمور کردن «معین عبدالملک» به تشکیل دولت و ریاست آن گرفته و حتی پیش از آن تعیین «احمد لملس» یکی از اعضای ارشد شورای انتقالی جنوب به عنوان فرماندار شهر عدن (جنوب) و «احمد الحامدی» به عنوان مدیر امنیتی این شهر.

این اظهارات درحالی است گزارش‌های منتشر شده از جنوب یمن به تشدید درگیری‌ها میان نیروهای دولت مستعفی یمن و نیروهای شورای انتقالی جنوب در استان ابین اشاره دارد.

خبرگزاری آسوشیتدپرس هفته گذشته گزارش داد، در این درگیری‌ها دست کم ۵۰ نفر کشته و حدود ۹۰ نفر زخمی شده‌اند.

سازمان مبارزه با فساد عربستان سعودی از متهم شدن 51 نفر در ارتباط با شش مورد فساد مالی در وزارت دفاع این کشور خبر داد.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، سازمان نظارت و مبارزه با فساد دولت سعودی شب گذشته (پنج‌شنبه) اعلام کرد که ۵۱ افسر نظامی، کارمند و چند تبعه خارجی متهم به فساد مالی شده‌اند.

به نوشته خبرگزاری رسمی سعودی، ۱۹ افسر وزارت دفاع، سه کارمند دولتی، ۱۸ نفر تاجر و سرمایه‌گذار، هشت کارمند بخش خصوصی و سه تبعه خارجی در شش پرونده فساد مالی جمعا به ارزش ۳۲۸ میلیون دلار تحت بازجویی و تحقیقات قرار گرفته‌اند.

یک مقام سازمان مبارزه با فساد سعودی در این باره گفت که این سازمان تا کنون ۱۵۸ مورد فساد را کشف و ۲۲۶ شهروند سعودی و تبعه خارجی را بازداشت کرده است.

«هشام جابر» کارشناس نظامی و مسائل استراتژیک در گفت‌و‌گو با شبکه الجزیره در این باره گفت که معمول نیست که دولت سعودی مسائل مرتبط با فساد در برخی وزارتخانه‌ها از جمله وزارت دفاع را با جزئیات اعلام کند و در پشت پرده این اقدام، اهداف سیاسی نهفته و قرار است پرونده‌های قدیمی برای محکومیت مسئولان سابق بازگشایی شود و این مسأله با روی کار آمدن دولت جدید در آمریکا همزمان شده است.

محمد بن سلمان از زمان رسیدن به ولایت عهدی سعودی در ژوئن ۲۰۱۷، بسیاری از رقبا و شاهزادگان و مقامات سعودی را به اتهام فساد، کنار زده یا حذف کرده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
آخرین اخبار
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟