به گزارش تابناک به نقل از خبرگزاری «تاس»، «رینات مکسیتوف» مدیرکل مرکز تحقیقات ویروس شناسی و بیوتکنولوژی وکتور که در زمینه تولید واکسن کرونا فعال است، روز یکشنبه گفت ویروس از بین نخواهد رفت، ولی همهگیری قطعاً به پایان خواهد رسید.
وی پیشبینی کرد قطعاً همهگیری در سال ۲۰۲۱ به پایان خواهد رسید. به گفته این کارشناس، همهگیری زمانی پایان خواهد یافت که به لطف واکسیناسیون گسترده، جمعیت بیشتری با این بیماری مواجه شود و ایمنی جمعی کافی ایجاد گردد. با این حال طبق نظر وی، این که گفته شود ویروس در زمانی خاص و سریع از بین میرود، نادرست است.
تاکنون دو واکسن ضد ویروس کرونا در روسیه ثبت شده که یکی از آنها «اسپوتنیک وی» ساخت مرکز تحقیقات ملی «گامالیا» وابسته به وزرات بهداشت روسیه و دیگری «اپیواکرونا» Epivaccorona است که مرکز وکتور در حال تولید آن است. انتظار میرود یک واکسن دیگر هم که مرکز علمی فدرال «چوماکوف» آکادمی علوم روسیه بر روی آن کار میکند، به زودی به ثبت برسد.
پیشتر صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه اعلام کرد که تاثیرگذاری واکسن «اسپوتنیک-V» این کشور ۹۵ درصد بوده و قیمت آن تقریبا نصف موارد مشابه است.
بر اساس بیانیه این نهاد روس که مسئول تولید واکسن کرونای تولیدی این کشور است، ۴۲ روز پس از تزریق دوز نخست این واکسن، تاثیرگذاری آن به ۹۵ درصد رسیده، این در حالی است که تاثیرگذاری این واکسن در ۲۸ روز نخست ۹۱.۴ درصد بوده است.
در مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن کرونای روسیه ۴۰ هزار داوطلب شرکت کردند که ۲۰ هزار نفر آنها پیشتر دوز نخست آن را دریافت کرده بودند.
در واکسن روسی کرونا چند عوارض جانبی نظیر درد در محل تزریق واکسن، سردرد و تب مشاهده شده است.
صندوق سرمایهگذاری مستقیم روسیه اعلام کرد که مرحله سوم آزمایش بالینی واکسن کرونای این کشور در بلاروس، ونزوئلا، امارات و چند کشور دیگر نیز انجام شده است.