به گزارش بورس تابناک، سهامداران بازار سرمایه همچون سایر سرمایه گذاران پیش از سرمایه گذاری باید مجموعه ای از آموزش ها را فرا بگیرند. این روزها فعالیت در بورس بیش از هر زمان دیگری به دغدغه گروهی از افراد تبدیل شده است، به همین دلیل قصد داریم شما را با یکی از مفاهیم بازار سرمایه آشنا کنیم.
تعداد معاملات در بورس تعداد دفعات انجام معامله دریک نماد را نشان میدهد. در واقع تعداد معاملات، نشان میدهد که یک نماد چندبار تعداد سهامش خرید و فروش شده است. باید در نظر گرفت این فاکتور به تنهایی عامل دقیق و قابل استنادی برای نوسان گیری نیست زیرا این فاکتور بسیار فریب دهنده است و نمیتوان به این فاکتور اعتماد کرد.
همانطور که در شکل بالا مشاهده میکنید تعداد معاملات، تعداد دفعات تراکنشهای خرید و فروش است که عدد آنها مشخص شده و همان طور که میدانیم عدد حجم معاملات بیانگر تعداد سهام مورد معامله قرار گرفته است .
از منظر تحلیلگران حجم و تعداد معاملات در بورس باید به صورت روزانه مورد برسی قرار گیرند، هم چنین نکته حائز اهمیت آن است که ثبت حجم بالا در نقاط حمایتی و مقاومتی که اهمیت پیدا میکند نه تعداد معاملات بالابه دلیل آنکه حجم معاملات در سهم در واقع فاکتور قابل اعتمادتری است که میزان ورود و خروج پول را در سهم نشان میدهد.
بطور کلی در دو محدوده حمایت و مقاومت معمولا حجم و تعداد معاملات افزایش مییابد، به عبارت دیگر در روندهای صعودی حجم و تعداد تقاضا برای سهم بالا میرود و در روندهای نزولی ادامه دار حجم معاملات در جهت عرضه سهم بالا میرود که این نشانه خوبی نیست.
تعدادمعاملات بالا در یک نماد میتواند نشانه اقبال عمومی بازار به این نماد باشد که تا حدودی نشانگر میزان نقدشوندگی یک نماد است ولی حجم بالای معاملات در یک نماد است که ملاک اصلی قدرت نقد شوندگی نماد را نشان میدهد، پس میتوان نتیجه گرفت که تعداد معاملات به تنهایی کاربردخاصی ندارند و با ترکیب حجم میتواند به ما اطلاعات کاملی در مورد ورود و خروج سهم و هم چنین شکست مقاومت یا حمایت بدهند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.