جزئیات شکار پهپاد جاسوسی آمریکا توسط سپاه

آذر۹۰ خبر مهم‌ترین شکار پهپادی ایران به‌سرعت به یکی از بمب‌های خبری در تمام رسانه‌های مطرح دنیا تبدیل شد. این خبر، اعلام دستیابی ایران به یکی از محرمانه‌ترین دارایی‌های ارتش و سازمان جاسوسی مرکزی ایالات متحده یعنی پهپاد فوق‌پیشرفته RQ-۱۷۰ سنتینل معروف به «جانور قندهار» بود.
کد خبر: ۱۰۱۹۷۱۴
|
۱۷ آذر ۱۳۹۹ - ۱۲:۰۴ 07 December 2020
|
110426 بازدید

به گزارش تابناک، روزنامه خراسان نوشت: در روز‌های اخیر و به‌مناسبت سالروز شکار پهپاد پیشرفته RQ ۱۷۰ آمریکایی توسط سپاه پاسداران، جزئیات جدیدی از مشخصات نمونه‌های ساخته‌شده از روی این پرنده بدون سرنشین در ایران منتشر شد که از جمله آن‌ها دستیابی به برد پروازی ۴۴۰۰ کیلومتر بود.

آذر۹۰ خبر مهم‌ترین شکار پهپادی ایران به‌سرعت به یکی از بمب‌های خبری در تمام رسانه‌های مطرح دنیا تبدیل شد. این خبر، اعلام دستیابی ایران به یکی از محرمانه‌ترین دارایی‌های ارتش و سازمان جاسوسی مرکزی ایالات متحده یعنی پهپاد فوق‌پیشرفته RQ-۱۷۰ سنتینل معروف به «جانور قندهار» بود.

فرماندهان سپاه پس از بازگشایی ابزار‌های ذخیره اطلاعات این پهپاد به‌طور کامل که در سال ۹۱ رخ داد، اعلام کردند پروژه مهندسی معکوس آن در دست اقدام است که با واکنش منفی کارشناسان خارجی روبه‌رو شد به این معنی که ایران را دارای توان مهندسی برای ساخت نمونه‌هایی از روی این پهپاد نمی‌دانستند.

با جمع‌بندی ویژگی‌های پهپاد شاهد-‌۱۷۱ به چند علت می‌توان آن را شاخص‌ترین پهپاد ایرانی دانست: - اولاً از نظر برد، این پهپاد همتراز با شاهد-۱۲۹ و فطرس است و برد بسیار زیادی دارد. شعاع عملیاتی این پهپاد ۲۲۰۰ است یعنی در این برد می‌تواند به مدت چند ده دقیقه عملیات انجام دهد.

البته در طراحی مسیر پروازی یک هواگرد معمولاً مقداری سوخت ذخیره برای حالات اضطراری در نظر گرفته می‌شود که مهم‌ترین علت اختلاف برد نهایی اعلام شده برای این پهپاد یعنی عدد ۴۴۰۰ کیلومتر با حاصل ضرب مداومت پروازی در سرعت آن یعنی عدد ۴۶۰۰ کیلومتر همین مورد است.

- ثانیا شاهد-۱۷۱ احتمالاً سنگین‌ترین پهپاد ساخت ایران است. در واقع تنها گزینه قابل رقابت با آن فطرس است که باز هم بعید به نظر می‌رسد بیشینه وزن برخاست آن به ۳ تن برسد. در نتیجه شاهد-۱۷۱ ظرفیت به کارگیری به عنوان پلتفرم توسعه یک پهپاد رزمی را نیز دارد خصوصاً با توجه به حجم بدنه مناسب آن.

- نکته سوم این که پهپاد شاهد-۱۷۱ اولین پهپاد ایرانی دارای موتور توربوفن است. البته با توجه به این که توربوفن جهش-۷۰۰ در سال جاری یعنی ۱۳۹۹ به ثمر رسیده، اما سال ساخت شاهد-۱۷۱ سه سال پیش بوده احتمالاً سپاه از یک موتور توربوفن دیگر در آن استفاده کرده است.

- نکته چهارم سقف پرواز بالای این پهپاد است که فعلاً نسبت به اغلب پهپاد‌های ایرانی مقدار بیشتری است. در واقع به جز پهپاد کرار که سقف پروازی به میزان ۴۰۰۰ پا یعنی حدود ۱۱ درصد بیشتر نسبت به شاهد-۱۷۱ دارد سایر پهپاد‌های ایرانی نسبت به آن در ارتفاع نهایی کمتری قابلیت پرواز دارند.

- نکته پنجم مداومت پروازی بالای شاهد-۱۷۱ است که با اختلاف زیاد، بیشترین مداومت پروازی در بین پهپاد‌های موتور جت ایرانی را دارد. - نکته ششم درباره این پهپاد این است که از نظر سرعت پروازی نیز پس از کرار و کیان، شاهد-۱۷۱ یا همان سیمرغ با فاصله کمی نسبت به کیان در جایگاه سوم قرار می‌گیرد.

- نکته هفتم هم این که شاهد-۱۷۱ هم به دلیل جنس مواد استفاده شده در بدنه و هم به علت شکل ظاهری بدنه که همانند هواپیمای بمب افکن آمریکایی بی-۲ اسپریت فاقد سطوحی با زوایای قائمه است، از بازتاب راداری بسیار کمی برخوردار است و کاملاً جزو باشگاه پهپاد‌های پنهانکار راداری محسوب می‌شود. این ویژگی سبب می‌شود تا شاهد-۱۷۱ در مأموریت‌های شناسایی در عمق قلمرو دشمن با موفقیت عمل کند. این پهپاد‌ها امروزه حتی در مأموریت‌های غیرنظامی مانند بارورسازی ابر‌ها نیز به کمک کشور شتافته و ایران را به دومین کشور سازنده و به‌کارگیرنده پهپاد بال‌پرنده در دنیا تبدیل کرده‌اند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟