به گزارش «تابناک» به نقل از خبرگزاری صداوسیما مرکز سیستان و بلوچستان، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان گفت: این ادارهکل با بررسیهای میدانی و برگزاری جلسات متعدد بویژه جلسه ای با حضور (سهیل تقوی) به ارائه تذکر کتبی و شفاهی به نامبرده و بررسی نظرات کارشناسی پرداخته است.
علیرضا جلالزایی گفت: منطقه و سایتی که مورد بازدید قرار گرفته یک منطقه بیابانی به همراه تپههای ماسه عظیم و فاقد سکونتهای معاصر است و وسعت آن به ۲هزار هکتار میرسد و بر اساس گزارش ها و بازدیدهای میدانی شده، برای این ادارهکل محرز شد که هیچ گونه حفاری در این پهنه انجام نشده و آثار موجود در فیلم و عکسهای انتشار یافته در دسته آثار و شواهد فرهنگی سطحی قرار میگیرند.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: تیپولوژی اقلیمی منطقه و حرکت شنهای روان و تپههای ماسهای، در مواردی یک محوطه را در این منطقه از نظر پنهان کرده و در برخی موارد نیز منجر به هویداشدن یک محوطه جدید میشود.
وی بیان کرد: منطقه مذکور و بقایای فرهنگی موجود، در فهرست آثار شناسایی شده قرار دارد اما ثبت ملی نیست.
جلالزایی گفت: منطقه مورد بازدید، در جوار مرز ایران و افغانستان واقع شده و هرگونه تردد در این منطقه باید با هماهنگی نیروهای انتظامی و مرزبانی انجام شود که نامبرده هم این فرآیند را از طریق یکی از بومیان منطقه طی کرده و این هماهنگیها انجام شده است.
وی تاکید کرد: ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان ضمن تقبیح و محکومکردن این حرکت خودسرانه پیگیری امور قضایی را برای خود محفوظ دانسته و اعلام میدارد با هر فرد یا افرادی که بخواهند از طریق فضای مجازی به حریم میراث فرهنگی آسیب و لطمه بزنند به شدت و برابر قانون برخورد خواهد کرد.
لازم به ذکر است در چند روز اخیر فردی به عنوان گردشگر وارد سیستان و بلوچستان شده و با همراهی یکی از راهنمایان محلی در بازدید توریستی از منطقه باستانی و با ارزش تاسوکی، قسمت های سالم تر یک گور باستانی با ارزش را جدا کرده و با تکه های اسکلت و اشیای بدست آمده، برای افزایش تعداد فالوور و لایک بیشتر در فضای مجازی، عکس گرفته است و در فضای مجازی منتشر کرده است.
منطقه تاسوکی در شمال استان سیستان و بلوچستان حدفاصل زابل و زاهدان واقع شده است.