در هفته گذشته، نخستین تزریق عمومی واکسن کرونا در بریتانیا انجام شد. پیش از آن هم البته روسیه با تکیه بر واکسنهای روسی به میلیونها نفر واکسن رسانده بود. به این ترتیب و یک سال پس از شروع همهگیری کرونا در جهان، اولین دوزهای واکسن به دست برخی شهروندان در جهان رسید. برای همین پیگیری اخبار مربوط به واکسن، نحوه توزیع آن و اثرگذاریاش این روزها از اخبار محبوب مردم در ایران و سرتاسر جهان است. در حال حاضر در ایران سه جبهه برای رسیدن به واکسن کرونا وجود دارد که هر سه جبهه هم موافقان و مخالفان جدی دارد.
گروه نخست، واکسنهای شرکت فایزر است که این هفته در انگلستان توزیع شد. آمریکایی بودن این واکسن در ایران برای آن مخالفان جدی ساخته است که البته غیر از مخالفان سیاسی، در این هفته اخباری مبنی بر عدم توانایی خرید به دلیل تحریمها و همچنین نداشتن تکنولوژی لازم برای انتقال آنها هم منتشر شده بود.
گروه دوم واکسنهایی است که در بلوک شرق ساخته شده و به دلیل نزدیکی به روسیه و چین، دسترسی آنها برای ایرانیها راحتتر است؛ اما همین مساله که این واکسنها ساخته این دو کشور هست هم موجب شده تا این دست واکسنها هم در ایران مخالفانی داشته باشند.
جبهه سوم، رسیدن به واکسن تولیدات داخلی است. وزیر بهداشت اعلام کرده که در بهار ۱۴۰۰ واکسن ایرانی در اختیار مردم قرار میگیرد. این واکسن هم موافقان و مخالفانی دارد. در مجموع بحث ساخت و تزریق واکسن کرونا در این مدت، بحثهای جدی را میان گروههای مختلفی ایجاد کرده است. در این میان، گروهی هم اساسا در ماهیت واکسنها تشکیک کردهاند و زدن واکسن را کار اشتباهی میدانند. برای همین در ایران و بسیاری از کشورهای جهان، بسیاری پیشقدم شدهاند تا با آگاهی سازی اعتماد مردم را نسبت به واکسن کرونا جلب کنند.
در ایران، ایرج حریرچی، معاون کل وزارت بهداشت هم در جهت ایجاد اعتماد برای تزریق واکسن، چند روز پیش اعلام کرد که حاضر است مقابل دوربینها واکسن کرونا به او و برخی مسئولان تزریق شود. حریرچی همچنین گفت: مسئولان و رئیس ستاد فرمان اجرایی امام خمینی (ره) اعلام کردند، ما برای تزریق واکسن کرونای ایرانی پیش قدم خواهیم شد و باید توجه داشت اگر اعتماد نباشد، هیچ کدام از این اقدامات موثر نخواهد بود.
اما باید گفت، این مساله تنها به ایران محدود نمیشود، بلکه در آمریکا هم چند هفتهای است، صحبت از تزریق واکسن به صورت عمومی مطرح شده و بنابراین، چنین چالشهایی به میان آمده است. حتی سه رئیسجمهور پیشین آمریکا، یعنی اوباما، بوش و کلینتون اعلام کردند، برای کمپین آگاهی رسانی و جلب اعتماد عمومی نسبت به امنیت و تاثیرگذاری واکسن کرونا پیشقدم می شوند تا اولین چهرههایی باشند که واکسن را دریافت میکنند.
با این حال، تزریق واکسن کرونا در ایران و جهان مخالفان جدی هم دارد. در ایران یک نماینده مجلس ـ که از قضا سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس هم هست ـ چند روز پیش در توئیتی، اطلاعاتی عجیب درباره واکسن کرونا منتشر کرد. خانم زهرا شیخی در توئیت جنجالی خودشان از نقشه بیل گیتس، ماکرون و WHO برای کاهش ۱۵ درصدی جمعیت جهان به وسیله واکسن کرونا خبر داد.
در مقابل دکتر مینو محرز از چهرههای شناخته شده ایرانی در ستاد مبارزه با کرونا هم با اشاره به برخی گروههای ضدواکسن در ایران، آنان را دارای افکار مالیخولیایی دانست.
وی میگوید: این گروهها میگفتند با تزریق واکسن به دنبال وارد کردن عناصری به بدن هستند و نباید واکسن به بچهها هم تزریق شود که این مطالب، غیرعلمی و نادرست است.
با همه این توضیحات، میخواهیم نظر شما را درباره واکسن کرونا بدانیم؛
* آیا شما واکسن کرونا را راهکاری نجاتبخش میدانید یا توطئهای برای نسل بشر؟
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.