چگونه بفهمیم کرونا ریه‌ ما را درگیر کرده است؟

یک فوق تخصص جراحی قفسه سینه گفت: افرادی هستند که ریه آنها درگیر بوده، اما سطح اکسیژن خون خوبی داشته‌اند بنابراین بالا بودن سطح اکسیژن خون نشانه مبتلا نشدن ریه نیست.
کد خبر: ۱۰۲۱۲۶۰
|
۲۴ آذر ۱۳۹۹ - ۱۳:۲۵ 14 December 2020
|
183712 بازدید
|
۱

به گزارش تابناک به نقل از ایسنا، سیدمهدی فرساد فوق تخصص جراحی قفسه سینه درمورد درگیری ریه در کرونا گفت: در حال حاضر اکثر افرادی که به کرونا مبتلا می‌شوند از نوع خفیف است، هیچ درگیری ریوی ندارند و دوره درمان آنها کوتاه است، اما در برخی درگیری ریوی به صورت خفیف و مزمن نیز وجود دارد.

وی با بیان این‌که «درگیری ریوی معمولا در هفته دوم این بیماری اتفاق می‌افتد»، توضیح داد: علائم این درگیری شامل درد بین دو کتف، درد شانه، قفسه سینه، تنگی ‌نفس، سرفه و کاهش یا از دست دادن حس بویایی و چشایی است. بیماران با توجه به این علائم و بروز هر کدام باید به پزشک مراجعه کنند. وجود این علائم نشان از درگیری ریه یا درگیری پرده جنب دور ریه دارد.

این فوق تخصص جراحی قفسه سینه با بیان این‌که «۸۰ درصد افراد مبتلا به کرونا از نوع خفیف بدون مصرف هیچ دارویی درمان می‌شوند» افزود: البته افرادی وجود دارند که نوع ابتلای آنها شدید است و باید دارو مصرف کنند. کرونا خود را با علائمی نظیر آبریزش ‌بینی، عطسه، سرفه، سردرد، بدن‌درد، تب، دل‌درد و اسهال نشان می‌دهد. این‌ علائم شبیه به بیماری سرماخوردگی یا آنفلوآنزا است، اما با وجود اپیدمی کرونا ما همه این علائم را به حساب بیماری کرونا می‌گذاریم.

وی گفت: بیماران در درجه اول باید مراقب علائم خود باشند و در صورت مشاهده هر کدام از این علائم به پزشک مراجعه کنند و در تمام مدت بیماری با پزشک در ارتباط و در قرنطینه باشند. ما از بیماران خود تقاضا داریم که این علائم را به حساب سرماخوردگی و آنفلوآنزا نگذارند. بیماران می‌توانند به پزشک عمومی، داخلی، عفونی و متخصص ریه مراجعه کنند. همچنین بیمارانی که می‌ترسند به مطب پزشک‌ها مراجعه کنند می‌توانند به ‌صورت آنلاین با پزشک در تماس باشند.

بیمارانی که ریه آنها درگیر می‌شود باید داروهای ضد ویروسی مصرف کنند
این فوق تخصص جراحی قفسه سینه با اشاره به این‌که بیمارانی که ریه آنها درگیر می‌شود باید داروهای ضد ویروسی مصرف کنند، توضیح داد: مصرف داروهای ضد ویروسی باید تحت نظر پزشک تجویز و مصرف شود. به افرادی که در خانه قرنطینه می‌شوند توصیه می‌کنیم در مدت بیماری با پزشک خود در تماس باشند و درمان خودسرانه‌ای انجام ندهند. این بیماران در صورتی که متوجه علائمی همچون تنگی تنفس و سرفه شدند و تب آنها قطع نشد مجدد به پزشک مراجعه کنند زیرا لازم است سی‌تی‌اسکن ریه انجام دهند و داروهای قبلی عوض شود و حتی در صورت نیاز در بیمارستان بستری شوند.

وی در خصوص مصرف غذایی به بیماران کرونایی گفت: این بیماران باید استراحت زیادی داشته باشند و بدن خود را خسته و انرژی زیادی مصرف نکنند. برای تغذیه این افراد هنوز برنامه مشخص و ثابت‌شده‌ای اعلام نشده است. از آنجایی که افراد مبتلا در طول بیماری دچار بی‌اشتهایی می‌شوند، باید تعداد وعده‌های غذایی را افزایش دهند و حجم غذا را کم کنند، میوه و سبزیجات تازه مصرف کنند، ویتامین‌های لازم مانند ویتامین C و ویتامین D را به بدن خود برسانند، پروتئین خود را با مصرف گوشت‌ سفید و قرمز بالا ببرند، مصرف نمک و قند را کاهش دهند و در طول بیماری مایعات فراوانی مصرف کنند.

فرساد افزود: بیمارانی که درگیری ریوی دارند باید تمرینات تنفسی انجام دهند. آنها باید به حالت سجده نماز قرار بگیرند، نفس عمیق بکشند و سپس به شکل فوت کردن هوا را از دهان خود خارج کنند تا سرفه ایجاد شود و سپس خلط‌ها از دهان خارج شود.

بیماران کرونایی لبنیات مصرف کنند
وی در خصوص شایعه‌ای مبنی بر این‌که افراد مبتلا به کرونا نمی‌توانند شیر و لبنیات مصرف کنند، گفت: این شایعه کذب است و مصرف شیر و لبنیات برای بیماران مبتلا به کرونا توصیه می‌شود، زیرا لبنیات سرشار از ویتامین D و پروتئین است. بنابراین مصرف شیر و لبنیات توصیه می‌شود.

بالا بودن سطح اکسیژن خون نشانه مبتلا نشدن به ریه نیست
این فوق تخصص جراحی قفسه سینه با بیان این‌که «رقمی که سطح اکسیژن خون را نشان می‌دهد به این شکل نیست که اگر از یک عدد خاصی پایین بود ریه درگیر است یا از یک عدد خاصی بالا بود، ریه درگیر نیست»، گفت: افرادی هستند که ریه آنها درگیر بوده، اما سطح اکسیژن خون خوبی داشته‌اند. بنابراین این عدد ملاک عدم درگیری ریه نیست.

اگر سطح اکسیژن خون فردی از ۹۳ پایین‌ باشد باید تحت نظر پزشک قرار بگیرد و ریه او بررسی شود. سطح اکسیژن خون از ۹۰ به پایین هشدار جدی محسوب می‌شود که سطح بیشتری از ریه درگیر شده است. خوب بودن عدد سطح اکسیژن خون نشان از مبتلا نشدن ریه نیست.

عوارض کرونا تا مدت‌ها باقی می‌ماند
فرساد در زمینه این‌که بیماران مبتلا به کرونا بعد از بهبودی چه کارهایی انجام دهند، گفت: بیماران مبتلا باید بدانند عوارض ناشی از کرونا تا مدت‌ها در فرد باقی می‌ماند و این‌که چقدر زمان می‌برد که فرد بدون عوارض شود نمی‌توان روز و ماه تعیین کرد، زیرا بدن افراد با یکدیگر متفاوت است. همچنین بستگی به مقدار درگیری ریه دارد. اگر درگیری ریه کمتر باشد به همان نسبت درمان زودتر و عوارض کمتر خواهد بود. همچنین اگر درگیری ریوی زیاد باشد به همان نسبت درمان و عوارض بعد از آن طولانی خواهد بود و فرد چندین ماه مشکل تنگی نفس خواهد داشت.

وی افزود: در کرونای طولانی و مزمن علائم درگیری همچون تنگی‌ نفس، خستگی، بدن‌درد و سرفه تا مدت‌ها در بدن فرد باقی می‌ماند و حتی در برخی افراد تا یک سال طول می‌کشد. این بیماری ناشناخته است و ما هنوز نمی‌دانیم که این بیماری چه تاثیراتی بر افراد خواهد گذاشت و برای بررسی تاثیرات آن روی افراد نیاز به زمان است.

پیشنهاد ما به بیماران این است که بعد از بهبودی همچنان استراحت داشته و به خود فشار نیاورند. کسانی که درگیری ریوی داشته‌اند تمرینات تنفسی را ادامه دهند، تحت نظر پزشک بمانند و داروهای خود را همچنان ادامه دهند.

سی‌تی‌اسکن‌های جدید میزان اشعه خیلی کمتری نسبت به دستگاه‌های قدیم دارند
وی در خصوص سی‌تی‌اسکن افراد مبتلا به کرونا، گفت: سی‌تی‌اسکن نباید خودسرانه انجام شود و باید حتما با تشخیص پزشک صورت گیرد. سی‌تی‌اسکن‌ خطراتی دارد، اما خطرات آن با وجود دستگاه‌های جدید به این شدتی که مردم فکر می‌کنند، نیست. سی‌تی‌اسکن‌های جدید میزان اشعه خیلی کمتری نسبت به دستگاه‌های قدیم دارند. تعداد دفعات سی‌تی‌اسکن باید با توجه به حال بیمار، مقدار درگیری ریه و با تجویز پزشک انجام شود..

انجام پیوند ریه برای افراد مبتلا به کرونا در برخی از کشورهای خارجی
این فوق تخصص جراحی قفسه سینه درمورد این موضوع که برای تشخیص درگیری ریه پیشنهاد می‌شود که فرد نفس خود را برای چند ثانیه حبس کند و بعد از آن اگر فرد به نفس نفس افتاد یعنی ریه درگیر است، گفت: این نوع تشخیص به هیچ عنوان روش علمی و ثابت‌شده‌ای نیست و نمی‌توان براساس آن درگیری ریه را تشخیص داد. پیوند ریه برای افراد مبتلا به کرونا در برخی از کشورهای خارجی و به‌ صورت محدودی انجام شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱
ایرانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۳۹۹/۰۹/۲۴
اولش میگین الان خفیف بعدش گفتین بیشتر از خفیف دوباره گفتین البته شدید هم هست
چی شد بالاخره؟ این نوع مقاله و مطلب نوشتن بدرد چی میخوره وقتی گمراه کنندس و کمکی به شناخت علائم و بیماری نمیکنه؟ خدائیش اول یبار بخونید خودتون بعد بزارین برا مردم
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟