در ۲۰ آبان ماه سال جاری بود که دوره سه ماهه اصلاح بورس به پایان رسید و شاخص کل بر مدار صعودی قرار گرفت. رفته رفته اوضاع بازار بهتر شد و شاهد ورود پول حقیقی به بازار بودیم. ارزش و حجم معاملات نیز رشد چشمگیری داشتند.
به گزارش
بورس تابناک، از ابتدای هفته گذشته تقریباً بعد از دوره رونق بورس، دوباره این بازار گویا وارد یک فاز اصلاحی شده است به طوری که شاخص کل از یک میلیون و ۵۰۶ هزار و ۲۷۵ واحدی آخرین روز معاملاتی هفته سوم آذر به کانال یک میلیون و ۴۱۳ هزار و ۴۵۰ واحدی در آخرین روز معاملاتی هفته چهار آذر وارد شده است.
همچنین در بیشتر روزهای این هفته شاهد خروج پول حقیقی از بورس بودیم. حتی این خروج پول حقیقی در روز سه شنبه به بیش از ۲۷۰۰ میلیارد تومان رسید که برای خود رکوردی محسوب میشد. به علاوه در حالی که در دوره رونق بورس در همین مدت اخیر شاهد خروج پول از صندوقهای ETF با درآمد ثابت بودیم، به یک باره در این هفته روند معکوس شد.
با توجه به وضعیت بورس، در هفته جاری حالا پرسش این است که در هفته پیش رو بورس چگونه خواهد بود؟
محمد بامودت تحلیلگر و کارشناس بازار سرمایه در گفتگو به
خبرنگار بورس تابناک گفت: در هفته گذشته پس از رشد بالای ۲۵ درصدی بازار سرمایه از کف آبان ماه و در حالی که به طور طبیعی انتظار افزایش عرضهها و شناسایی سود از طرف گروهی از فعالین میرفت، بازار با تعداد زیادی از ابهامات پیرامون موضوعات مختلف شامل شایعات سیاسی، ابهامات پیرامون بودجه، ابهامات FATF و وضعیت نرخ ارز مواجه شد. وی افزود: علاوه بر این موارد همچنان شیوه نامه عرضه محصولات فولادی در بورس کالا با ابهامات زیادی رو به رو است که دو گروه بزرگ و بسیار مهم بازار سرمایه شامل نمادهای فولادی و معدنی و هلدینگهای مربوطه را متاثر کرده است. بامودت ادامه داد: در نهایت افزایش عرضه طبیعی بازار و شناسایی سود و افزایش ابهامات در بازار سرمایه و هم چنین عرضه شدید برخی از صفهای خرید ابتدای هفته مانند عرضه صف خرید فولاد مبارکه و ترس سهامداران از تکرار ریزشهای ماههای اخیر، سبب بازار هیجانی و عرضههای بیش از انتظار در بازار شد.
این تحلیلگر بازار سرمایه اظهار داشت:، اما از دید بنیادی همچنان تثبیت نرخ ارز، وضعیت بسیار مطلوب قمیت کامودیتی در بازار جهانی و تثبیت نرخ بهره و رکود در بازارهای موازی چشم انداز مثبتی را در بازار سرمایه رقم زده است و در صورت عدم تغییر اساسی در این متغیر ها، بازار سرمایه پیشتاز تمامی بازارها خواهد بود. در کنار عوامل بنیادی جمع آوری بسیاری از صفهای فروش در انتهای هفته و معاملات مثبت بسیاری از سهام در روز چهارشنبه نوید بخش
هفتهای مثبت برای بازار سهام است. هر چند احتمال میرود در روزهای ابتدایی هفته معاملات برخی از گروهها در دامنه منفی مانند پالایشیها تاثیر منفی بر شاخص داشته باشند، اما به نظر این تاثیر محدود بوده و در صورت ورود به کانال ۱.۴ میلیونی، برگشت بازار از این محدود سریع خواهد بود.