نظارت بر چگونگي ثبت نام دانشآموزان كه قرار است از طريق نظارت بر كد ملي دانشآموزان انجام شود،اقدامي جالب و در خور توجه است.
با اين حال اين يكي از مسائلي است كه در حال حاضر مسئولان آموزش و پرورش از آن صحبت به ميان ميآورند و بحث دريافت وجه نقد از دانشآموزاني كه در مدارس دولتي تحصيل و ثبت نام ميكنند كه هر سال مطرح ميشود هم يكي ديگر از دغدغههاي اين مسئولان است.در اين آشفته بازار بحث بيمه طلايي معلمان هم مزيد برعلت شده تا فرهنگيان از ردههاي بالا تا معلمان، در مشكلي سخت،گير كنند.در حقيقت بيمه طلايي معلمان از چند وقت پيش بحثش شروع شد و اين بحث با تغييرات دائمي كه در مصوبه آن به وجود امد همچنان ادامه دارد و انگار اين مشكل حل شدني هم نيست يا به راحتي حل نميشود.
وزير آموزش و پرورش ميگويد: « دريافت وجه نقد از دانشآموزان در مدارس دولتي، ممنوع است و در سال تحصيلي جديد، هيچ يك از مدارس دولتي حق دريافت شهريه را نخواهند داشت و تنها مدارس غيردولتي و غيرانتفاعي مجوز دريافت شهريه از دانشآموزان داشته و ساير مدارس حق چنين كاري ندارند.
البته كمكهاي داوطلبانه اولياي دانشآموزان به مدارسي كه به صورت هيات امنايي اداره ميشود منعي ندارد اما مسئولان مدارس نبايد به اين كار اقدام كنند. »
بيمه طلايي معلمان هم كه اين روزها بحث داغي دارد و وزير نميتواند از كنار ان بيتفاوت بگذرد.پس توضيحاتي هم در اين باره ميدهد تا شايد كمي از ابهامي كه در اين زمينه به وجود آمده، برطرف شود:« استفاده بيمه طلايي حق اين افراد است و تاكنون تنها براي معلمان شاغل اين خدمت ارائه ميشد. البته براي معلمان و فرهنگيان دورههاي مهارتي پيشبيني شده كه حين فعاليت اين مهارتها را نيز ميگذرانند.» او به ساماندهي ثبت نام دانشآموزان هم اشاره ميكند:«به منظور ساماندهي و نظارت بيشتر بر امور آموزشي، كليه دانشآموزان از سال تحصيلي آينده با كد ملي ثبتنام ميشوند. همچنين يك سامانه براي اين مهم نيز تعريف شده است. »
او كه در با هيات دولت به ايلام سفر كرده است از پروژههاي اين شهر هم ميگويد:« 88 پروژه آموزشي كه جمعا 70 درصد كل پروژههاي پيشبيني شده استان ايلام در بخش آموزشي است، در دست ساخت و يا بهرهبرداري است. البته براي بهرهبرداري از اين تعداد پروژه آموزشي در استان ايلام 150 ميليارد ريال اعتبار اختصاص و هزينه شده است.»