بازداشت ۴۰۰ خبرنگار در سال ۲۰۲۰

گزارشگران بدون مرز: بیماری کرونا و اقدامات اضطراری ویژه دولت‌ها برای مهار بیماری، منجر به «جهش چشمگیر در آمار نقض آزادی مطبوعات» در بیشتر کشور‌ها شده است.
کد خبر: ۱۰۲۲۵۵۶
|
۳۰ آذر ۱۳۹۹ - ۱۴:۲۹ 20 December 2020
|
7721 بازدید

به گزارش تابناک به نقل از یورونیوز، سازمان گزارشگران بدون مرز اعلام کرد در سال جاری میلادی تا کنون ۳۸۷ روزنامه‌نگار حرفه‌ای و شهروند-خبرنگار در کشور‌های مختلف جهان به صورت قهری و به دلیل انجام فعالیت روزنامه‌نگاری بازداشت شده‌اند که بیشتر این موارد در چین بوده است.

 بر پایه گزارش سالانه این نهاد بین‌المللی، بیش از نیمی از آمار روزنامه‌نگاران بازداشت شده در جهان در سال ۲۰۲۰ مربوط به پنج کشور جهان و در رأس آن‌ها چین بوده است.

این گزارش که روز دوشنبه ۱۴ دسامبر (۲۴ آذر) منتشر شد، نشان می‌دهد مانند سال قبل، چین با ۱۱۷ روزنامه نگار زندانی و پس از آن مصر با ۳۰ نفر، عربستان سعودی ۳۴ نفر، ویتنام با ۲۸ نفر و سوریه با ۲۷ نفر در صدر فهرست موارد بازداشت خودسرانه خبرنگاران قرار دارند. بر اساس همین گزارش، شمار روزنامه نگاران زن زندانی از ۳۱ نفر در سال گذشته به ۴۲ نفر در سال جاری رسیده است.

گزارشگران بدون مرز می‌گویند بیماری همه گیر کووید۱۹ و مقررات و اقدامات اضطراری ویژه تصویب شده به دست دولت‌ها برای مهار بیماری، منجر به «جهش چشمگیر در آمار نقض آزادی مطبوعات» در بیشتر کشور‌ها شده است.

این سازمان مردم‌نهاد گفته است موارد بازداشت‌های خودسرانه روزنامه‌نگاران در طی سه ماه اول بیماری شیوع کووید۱۹، یعنی از مارس تا مه ۲۰۲۰، افزایشی ۴ برابری داشته است.

در گزارش این سازمان همچنین آمده است که از آغاز ماه فوریه تا پایان نوامبر سال ۲۰۲۰، ۳۵ درصد موارد نقض آزادی مطبوعات مربوط به دستگیری‌های خودسرانه بوده است. بر مبنای همین گزارش، از ابتدای پائیز گذشته نیز به دلیل در گرفتن موج دوم اپیدمی، «افزایش جدیدی در شمار موارد» بازداشت روزنامه‌نگاران قابل مشاهده است.

روزنامه‌نگاران دستگیر شده به دلایل مربوط به تهیه گزارش‌های کرونایی، معمولاً پس از چند ساعت، چند روز یا چند هفته آزاد شده‌اند، اما گزارشگران بدون مرز می‌گویند در آسیا ۱۴ نفر از این افراد هنوز پشت میله‌های زندان هستند که شامل ۷ نفر در چین، ۲ نفر در بنگلادش و یک نفر در میانمار است. در بخش آمار خاورمیانه هم آمده است ۲ خبرنگار در ایران و یک نفر در اردن زندانی هستند و در آفریقا نیز دست کم یک خبرنگار در روآندا در بازداشت به سر می‌برد.

این سازمان غیردولتی در گزارش خود می‌افزاید دست کم ۵۴ روزنامه‌نگار در حال حاضر در سوریه، یمن و عراق به گروگان گرفته شده‌اند. این گزارش همچنین از مفقود شدن چهار روزنامه‌نگار در سال ۲۰۲۰ خبر داده و تصریح کرده است که این افراد اهل خاورمیانه، آفریقای جنوبی و آمریکای لاتین هستند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟