جابه جایی یا تعطیلی گرمخانه خاوران؟

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران در مورد وضعیت گرمخانه خاوران که موجبات گلایه شهرک های اطراف را فراهم کرده، توضیحاتی ارائه کرد.
کد خبر: ۱۰۲۳۶۲۲
|
۰۵ دی ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۳ 25 December 2020
|
7135 بازدید

به گزارش «تابناک»، سید مالک حسینی در گفت و گو با ایسنا، در مورد وضعیت گرمخانه خاوران و گلایه اهالی شهرک های اطراف از وجود تعداد زیاد افراد معتاد و بی خانمان، به جلسه اخیرش با اعضای شورایاری محله های پیرامونی در مورد معضلات این گرمخانه اشاره کرد و گفت: مطالبه اهالی شهرک های اطراف گرمخانه خاوران به حق است، چراکه جانمایی این گرمخانه برای حدود ۱۳ سال قبل بوده و با توجه به ظرفیت بالای پذیرش و تردد افراد معتاد و بی خانمان، قطعا در طول سالیان اخیر موجبات نارضایتی اهالی را فراهم کرده است.

وی با بیان اینکه ایجاد گرمخانه خاوران بدون در نظر گرفتن زیرساخت های لازم بوده است، افزود: جانمایی و تعیین ظرفیت پذیرش گرمخانه خاوران براساس یک تصمیم همه جانبه نگر نبوده و حالا هم باید برای کاهش مخاطرات آن فکری کرد تا دغدغه و نگرانی اهالی شهرک های اطراف کاهش یابد.

حسینی با اشاره به اینکه نگهداری مددجویان به تعداد زیاد در گرمخانه ها چالش خاص خود را دارد، بیان داشت: بررسی و مطالعات تطبیقی ما نشان می دهد که با توجه به عواملی چون جمعیت و تراکم آن در مناطق مختلف و همچنین موقعیت کلونی های آسیب در تهران حداکثر میزان پذیرش در مراکز اقامتی شبانه روزی پذیرای افراد آسیب دیده اجتماعی مانند گرمخانه ها، نباید بیش از ۳۰۰ نفر باشد.

وی افزود: اکنون در گرمخانه خاوران در روزهای عادی به نسبت فصل گرم و یا سرد سال پذیرش بین ۳۰۰ تا ۸۰۰ نفر است که در روزهای خاص مانند سرمای زیاد و یا بارش های طولانی این تعداد تا ۱۰۰۰ نفر هم می رسد. حالا تصور کنید در هنگام صبح این مددجویان که بعضا اعتیاد نیز دارند از گرمخانه خارج شده و قطعا اگر برای اهالی نیز مشکلی ایجاد نشود، تردد حجم زیادی از افراد کارتن خواب فضای روانی غیر طبیعی ایجاد خواهد کرد.

حسینی در ادامه گفت: البته در جلسه با شورایاری و شهرداری منطقه مقرر شد اصلاحاتی درحریم شهرک های اطراف گرمخانه خاوران ایجاد شود تا دسترسی برخی معتادان به پاتوق های اصلی در این‌منطقه از مسیر این شهرک ها قطع شود که قطعا موجب افزایش امنیت و رضایتمندی اهالی خواهد شد.

مدیرعامل سازمان رفاه، خدمات و مشارکت های اجتماعی شهرداری تهران، افزود: از ابتدای سالجای با همکاری شهرداری منطقه ۱۵ در حال جانمایی گرمخانه جدید با ظرفیت کمتر هستیم بگونه ای که چند ملک جایگزین نهایتا با ۱۵۰ تا ۲۰۰ نفر ظرفیت را بازدید کردیم که پس از بررسی فراوان یک مکان که با معیارهای ایجاد گرمخانه همخوانی داشت، انتخاب شد اما نیازمند بهسازی و مناسب سازی است که به نظر نمی رسد بتوانیم این گرمخانه جدید را به پیک زمستان امسال برسانیم اما امید است در سال آینده بتوانیم با راه اندازی این گرمخانه جدید، بار خاوران را کاهش دهیم.

حسینی با تاکید بر اینکه براساس برنامه ریزی های انجام شده و الزام شورای اسلامی شهر تهران در چارچوب برنامه سوم توسعه تهران، می بایست ۵ گرمخانه فرامنطقه ای در تهران احداث شود که در حال حاضر مناقصه انتخاب پیمانکار سه گرمخانه در حال انجام است، اظهار کرد: امید است تا خردادماه سال آینده این گرمخانه های جدید وارد مدار ارایه خدمات شود و طبیعا بار گرمخانه خاوران به شکل محسوسی سبک شده و شرایط شهرک های اطراف نیز بهتر خواهد شد.

وی با بیان اینکه در مورر هیچ گرمخانه ای به غیر از خاوران گزارشی دال بر نارضایتی مردم و اهالی از فعالیت گرمخانه در بافت محلی یا در نزدیکی محله شان نداشتیم، افزود: علاوه بر رصد مداوم گشت های فوریت اجتماعی، آموزش هایی نیز به مددجویان داده شده تا مشکلی برای اهالی ایجاد نشود و خوشبختانه گزارش جدی در مورد نارضایتی اهالی نداشتیم.

وی در مورد ایده بستن گرمخانه خاوران نیز با بیان اینکه در نظر داریم که این گرمخانه را به دلیل نداشتن زیرساخت های لازم از مدار خدمت خارج کنیم اما در موضوعات اجتماعی نمیتوان تصمیمات یکدفعه ای گرفته و بدون توجه به همه فاکتورها، وارد عمل شد، افزود: اگر بتوانیم با احداث گرمخانه های فرامنطقه ای جدید در گام اول ۳۰ درصد ظرفیت خاوران را کاهش دهیم حجم زیادی از مشکلات حل می شود و با این اقدامات شاید بتوان در یک بازه زمانی یک تا دو سال،گرمخانه خاوران را از مدار خدمت رسانی خارج کرد.

وی در مورد انتقال گرمخانه خاوران به زمینی در محدوده شریف آباد نیز با بیان اینکه محل مورد نظر ۲۰ کیلومتر با گرمخانه خاوران فاصله دارد، ادامه داد: همه مراجعه کنندگان به گرمخانه ها که افراد دارای اعتیاد نیستند و افراد بی خانمان که دارای شغل های کم درآمد و یا غیر رسمی مانند زباله گردی هستند و مکانی برای خوابیدن ندارند نیز به این مراکز مراجعه می کنند و حالا تصور کنید گرمخانه خاوران که به لحاظ مسافت دور است، حالا شریف آباد بیست کیلومتر دورتر از خاوران است و قطعا میزان استقبال از این گرمخانه بگونه ای کاهش می یاید که بلااستفاده می ماند.

حسینی با بیان اینکه مکان یابی شریف آباد به خوبی صورت نگرفته و به همین دلیل بحث انتقال منتفی است افزود: افراد دارای اعتیاد نیز بعضا مایل هستند به گرمخانه هایی بروند که در نزدیکی پاتوق شان باشد و به دلیل مسافت زیاد میان تهران و شریف آباد افراد کارتن خواب نیز به آنجا مراجعه نمی کنند.

وی افزود: ملک معرفی شده در شریف آباد یک سوله خالی است که مناسب سازی نشده است و استاندارهای لازم برای تبدیل به گرمخانه شدن را ندارد که مالکیت این ملک در اختیار شهرداری منطقه ۱۵ قرار داده است و تنها بهره برداری از آن به ما سپرده شده است که شاید با هماهنگی ستادمبارزه با مواد مخدر در صورت مناسب سازی شدن، به مرکز بسته نگهداری افراد دارای اعتیاد تبدیل شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟