گفتوگوی تلفنی نتانیاهو و پادشاه مغرب، اظهارات دبیر کل اتحادیه عرب علیه ایران و ترکیه، ابراز تمایل اردوغان برای بهبود روابط با اسرائیل و انفجار بمب در مسیر کاروان ائتلاف آمریکا در عراق، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به نامه ۱۵۰ نماینده دموکرات کنگره به بایدن درباره ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ حداقل ۱۵۰ دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا، با امضای نامهای، حمایت خود را از بازگشت جو بایدن به توافق هستهای ایران اعلام کردهاند.
امضای حداقل ۱۵۰ نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا در حمایت از بازگشت جو بایدن رئیس جمهور منتخب ایالات متحده به برجام، می تواند مانع از تلاش های کنگره برای جلوگیری از این اقدام شود.
بر اساس این گزارش، دموکرات ها بر این باورند که تلاش بایدن برای بازگشت مجدد به توافق هسته ای در صورتی که ایران نیز به تعهدات خود بازگردد، می تواند نقطه آغازی برای مذاکرات بیشتر با هدف مقابله با آنچه سایر رفتارهای خرابکارانه تهران ادعا شده، باشد.
در این نامه آمده است: ما در حمایت خود از اقدامات دیپلماتیک برای احیای محدودیت ها علیه برنامه هسته ای ایران و بازگشت ایران و ایالات متحده به تعهدات خود در چارچوب برجام، به عنوان آغازی برای مذاکرات بیشتر، متحد هستیم.
گفتوگوی تلفنی نتانیاهو و پادشاه مغرب
«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، روز جمعه، تلفنی با «محمد ششم» پادشاه مغرب گفتوگو کرد.
دو طرف در این گفتوگوی تلفنی، درباره برقراری روابط دیپلماتیک صحبت و نتانیاهو از پادشاه مغرب برای سفر به سرزمینهای اشغالی دعوت کرد.
مغرب و رژیم صهیونیستی حدود دو هفته پیش با اعلام «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا عادیسازی روابط خود را اعلام کردند. رئیس جمهور آمریکا در حساب توئیتریش در این خصوص نوشت، مغرب برای عادیسازی روابط با اسرائیل اعلام آمادگی کرده است.
رئیس جمهور آمریکا در توییت دیگری نیز نوشت: «مغرب در سال ۱۷۷۷ ایالات متحده آمریکا را به رسمیت شناخت و بهتر است که ما حاکمیت مغرب بر صحرای غربی را به رسمیت بشناسیم.»
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» نیز در واکنش به این اقدام مغرب، روز جمعه بیانیهای درباره عادی سازی روابط مغرب با رژیم صهیونیستی صادر کرد و طی آن درباره خطرات شتابزدگی به سوی عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی هشدار داد.
در این بیانیه آمده است: «به صورت قاطع و مطلق تمامی توافقهای اعلام شده برخی کشورهای عربی در عادی سازی روابط با دشمن صهیونیستی را رد میکنیم.»
پس از اعلام توافق سازش مغرب با رژیم صهیونیستی، پادشاه مغرب برای توجیه خیانت خود به آرمان فلسطین با «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین تلفنی گفتوگو کرد.
دفتر پادشاهی مغرب در بیانیهای اعلام کرد: «محمد ششم در تماس تلفنی با محمود عباس بر مواضع ثابت و متعادل مغرب در قبال مساله فلسطین تاکید کرد و حمایت کشورش از راه حل مبتنی بر تشکیل دو کشور را برای مساله فلسطین ابراز داشت؛ راه حلی که بر اساس آن اسرائیل و فلسطین در کنار یکدیگر با صلح و امنیت زندگی کنند.»
مغرب بعد از اردن، مصر، امارات، بحرین و سودان، ششمین کشور عربی است که با رژیم صهیونیستی روابط خود عادیسازی میکند. امارات، بحرین و سودان طی ماههای گذشته با وساطت آمریکا با رژیم صهیونیستی روابط خود را عادیسازی کردند.
اظهارات دبیر کل اتحادیه عرب علیه ایران و ترکیه
«احمد ابوالغیط» دبیرکل اتحادیه عرب، روز پنجشنبه، در سخنرانی خود به مناسبت برگزاری همایشی علمی در قاهره ادعاهایی را علیه ایران و ترکیه مطرح کرد.
به گزارش وبگاه روزنامه «الاهرام»، دبیرکل اتحادیه در مراسم افتتاحیه همایش یادشده با بیان اینکه کشورهای عربی در وضعیتی دشوار با همسایگان خود در منطقه قرار دارند، به ایران و ترکیه اشاره کرده و مدعی شده است که این دو کشور از سالیان دور طمع امپراتوری در منطقه عربی را داشتهاند.
طبق گزارش الاهرام، ابوالغیط ادعا کرده است که هر دو کشور با «یورش» به کشورهای عربی منطقه برای ایجاد منطقه تحت نفوذ زمینه سازی میکنند و تلاش دارند بر این مناطق سیطره پیدا کنند.
بر اساس این گزارش، ابوالغیط این اقدام [ادعایی] را «قلدری منطقهای» خوانده و مدعی شده است، متأسفانه به علت ایدئولوژی که سیاست دو کشور یادشده بر آن بنا شده و همچنین «اسلام سیاسی» که در این کشورها وجود دارد، این اقدامات در آینده نیز ادامه خواهد داشت.
دبیرکل اتحادیه عرب که همواره مواضعی ضد ایرانی داشته، در ادامه اظهاراتش همچنین گفته است: «ما نیاز داریم که همسایگان خود را قانع کنیم که از دین برای تحقق منافع ملی خود استفاده نکنند.»
ادعاهای دبیرکل اتحادیه عرب در حالی است که او پیشتر نیز اظهاراتی مداخلهجویانه در امور ایران مطرح کرده است.
دبیرکل اتحادیه عرب پیشتر ادعا کرده بود که بازگشت به برجام بدون «تغییر رفتار ایران» کشورهای منطقه را تهدید خواهد کرد.
ابراز تمایل اردوغان برای بهبود روابط با اسرائیل
رجب طیب اردوغان گفت، ترکیه مایل به داشتن روابط بهتر با رژیم صهیونیستی است و مذاکرات دو طرف در سطح اطلاعاتی ادامه دارد؛ اما از سیاست این رژیم در قبال فلسطینی ها انتقاد کرده و آن را "غیرقابل قبول" دانست.
به گزارش رویترز، رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه در صحبت با خبرنگاران بعد از نماز جمعه در شهر استانبول اظهار کرد، ترکیه مشکلاتی با "افراد در رده های بالا" در اسرائیل دارد و اگر به خاطر این مشکلات نبود، روابط آنها می توانست بسیار متفاوت باشد.
اردوغان گفت: سیاست فلسطین خط قرمز ماست. برای ما پذیرفتن سیاست های اسرائیل در قبال فلسطین غیرممکن است. اقدامات بی رحمانه آنها در آنجا غیرقابل قبول هستند.
اردوغان اضافه کرد: اگر مسائلی در سطح بالا وجود نداشت، روابط ما می توانست بسیار متفاوت باشد. ما مایل هستیم روابطمان را به نقطه بهتری ببریم.
اردوغان درباره روابط ترکیه-روسیه گفت: روابط رو به رشد دو کشور دست در دست یکدیگر همراه با یک حجم تجارت سالم به جلو رفته است.
او اظهار کرد: من امیدوارم روابط ما به همان مسیری که تا کنون در پیش گرفته ادامه دهد.
انفجار بمب در مسیر کاروان ائتلاف آمریکا در عراق
منابع امنیتی عراق از انفجار یک بمب در مسیر کاروان ائتلاف آمریکا در شهر السماوه در جنوب عراق خبر دادند.
به گزارش شبکه خبری سومریهنیوز، یک منبع امنیتی عراقی اعلام کرد، یک بمب در مسیر عبور کاروان حامل تجهیزات لجستیکی ائتلاف آمریکا در جاده بین المللی شهر السماوه، مرکز استان المثنی منفجر شد.
به گفته منابع، راننده یکی از خودروهای زرهی در این انفجار زخمی شد و تعدادی از خودروها آسیب دیدند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.