درخواست حماس برای گفتوگو میان ایران و کشورهای عربی، حمله جدید به کاروان لجستیکی آمریکا در دیوانیه، گفتوگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره سوریه و بیانیه علمای عراق در سالگرد شهادت فرمانده سابق نیروی قدس سپاه، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست سازمان ملل برای توقف جنگ یمن در سال۲۰۲۱ نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ مارتین گریفیث، میانجی سازمان ملل در یمن در بیانیه ای گفت که سال ۲۰۲۰ با ادامه خونریزی، آوارگی، رکود اقتصادی و گسترش COVID-۱۹ سال دشوار دیگری برای یمنی ها بود.
وی اظهار داشت، به تلاش های خود برای دستیابی به توافقی که طرفین درگیر یمنی را ملزم به توقف درگیری، پایان محاصره و ازسرگیری فوری روند سیاسی می کند، ادامه خواهد داد.
گریفیث تأکید کرد، زمان آن رسیده که طرفین دیدار و درباره اختلافات خود گفتوگو کنند و در مورد راهی واقع بینانه به توافق برسند.
میانجی سازمان ملل عنوان داشت: در سال ۲۰۲۱، دوست دارم که طرفین جدیت خود را در مورد ازسرگیری روند سیاسی فراگیر برای پایان دادن به درگیری جدی نشان دهند. مایلم ببینم طرفین درگیر یمنی نیازهای یمنیان را به چشم اندازهای محدود برای دستیابی به اهداف منطقه ای اولویت و در ازسرگیری روند سیاسی جامع برای پایان دادن به درگیری ها به صورت جامع جدیت نشان می دهند.
نماینده سازمان ملل ابراز امیدواری کرد طرفین در احترام و محافظت از حقوق و آزادی های کلی در یمن تلاش بیشتری کنند.
از ابتدای سال ۲۰۲۰، گریفیث چندین جلسه با طرفین در یمن برگزار کرده است تا آنها را برای پذیرش پیش نویس سازمان ملل درباره آتش بس، از سرگیری رایزنی های سیاسی و اتخاذ اقدامات اقتصادی و انسانی متقاعد کند.
درخواست حماس برای گفتوگو میان ایران و کشورهای عربی
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) بر ضرورت گفتوگوهای راهبردی بین ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس تاکید کرد.
اسماعیل هنیه طی سخنرانی در یک کنفرانس سیاسی گفت: هر گونه مصالحه در منطقه در نهایت به نفع موضوع فلسطین است.
وی افزود: حماس با کشورهای متعددی در ارتباط است. در حال حاضر جنگ ارادهها در منطقه حکمفرماست که چالشی جدی به شمار میآید و ما در تلاشیم با ثبات، تدبیر، صبر و قدرت با این چالش که آمریکا در صدد تحمیل آن بر منطقه است مقابله کنیم.
هنیه گفت: ما با مصر به عنوان یک کشور بزرگ و ایران و نقشش در حمایت از مقاومت و همچنین ترکیه و قطر رابطه داریم و علاوه بر آن میتوان به رابطه با کشورهای مغرب عربی و عربستان و اردن اشاره کرد و سعی داریم روابطی را که ضعیف شده است بازیابیم.
وی ادامه داد: ما خواهان رابطه با همه هستیم و در امور داخلی کشورها و امنیت ملی کشورهای عربی که عمق امنیت ما در فلسطین به شمار میرود، دخالت نمیکنیم.
رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین با بیان اینکه این جنبش با عادی سازی روابط هیچ کشور عربی با اشغالگران موافق نیست و از آنها میخواهد که از این اشتباه بازگردند، در عین حال تاکید کرد با وجود آنکه حماس عادی سازی را یک خطای سیاسی میداند اما قطب نمای درگیری خود را به سوی هیچ کشور عربی تغییر نخواهد داد.
هنیه گفت: هیچ حسابی روی دولت بعدی آمریکا نکردهایم اما باید اوضاع سیاسی را بررسی کرده و میدانیم که برخی تغییرات ممکن است به نفع آرمان ما باشد.
حمله جدید به کاروان لجستیکی آمریکا در دیوانیه
رسانههای عراقی از حمله جدید به کاروان نظامیان آمریکایی در دیوانیه خبر دادند.
یک منبع امنیتی در این باره گفت که بمبی در مسیر کاروان تدارکاتی نیروهای ائتلاف در بزرگراهی در استان دیوانیه منفجر شد که خسارت و تلفات مادی به بار نیاورده است.
این چندمین بار است که کاروان نظامیان آمریکایی در مناطق مختلف عراق مورد حمله با بمبهای انفجاری قرار میگیرد.
گفتوگوی تلفنی پوتین و نتانیاهو درباره سوریه
«ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی، روز دوشنبه تلفنی با یکدیگر گفتوگو کردند.
بر اساس بیانیه کاخ کرملین روسیه، پوتین و نتانیاهو در این گفتوگوی تلفنی درباره روابط دوجانبه در زمینههای مختلف از جمله در خصوص مبارزه با شیوع ویروس کرونا تاکید کردند.
کرملین افرود، در این گفتوگوی تلفنی درباره موضوعات منطقهای با محوریت برخی از تحولات درباره اوضاع سوریه و ضرورت اتخاذ گامهایی برای افزایش ثبات در منطقه پرداخته شد.
دو طرف ضمن تبریک سال نوی میلادی درباره استمرار ارتباط و تماسها با یکدیگر توافق کردند.
نخست وزیر رژیم صهیونیستی در حالی درباره ثبات در منطقه با رئیس جمهور روسیه صحبت کرد که جنگندههای این رژیم طی سال گذشته به صورت متعدد با نقض حاکمیت سوریه به مناطق مختلف این کشور حمله کردهاند.
آخرین بار، جنگندههای رژیم صهیونیستی بامداد روز جمعه و از فراز سرزمینهای لبنان اقدام به موشکباران منطقه مصیاف در ریف حماه کرد.
پس از این حمله، وزارت خارجه سوریه روز جمعه در نامهای به دبیر کل سازمان ملل تاکید کرد که ادامه رویکرد تجاوزکارانه خطرناک رژیم صهیونیستی بدون حمایت نامحدود و مستمر آمریکا و چراغ سبز این کشور به صهیونیستها میسر نبوده و ادامه اینگونه تجاوزات مردود بوده و بدون پیامد نخواهد ماند.
همچنین منابع مختلف گزارشهای متعددی از حمایت رژیم صهیونیستی از گروههای تروریستی سوریه که مهمترین عامل تشدید بحران در این کشور بودند، ارائه کردهاند.
بیانیه علمای عراق در سالگرد شهادت فرمانده سابق نیروی قدس سپاه
جمعی از علمای عراق به مناسبت فرارسیدن اولین سالگرد شهادت «حاج قاسم سلیمانی»، فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و «ابو مهدی المهندس»، جانشین رئیس سازمان «الحشد الشعبی» بیانیهای صادر کردند.
در این بیانیه که به امضای ۹۹ نفر از علمای عراق رسیده، الحشد الشعبی به عنوان «پرچم در حال اهتزاز و ضامن امنیت و حافظ وحدت عراق» توصیف و بر ضرورت حمایت کامل از آن تأکید شده است.
متن کامل این بیانیه به شرح زیر است:
«بسم الله الرحمن الرحیم»
این روزهایی که در آن قرار داریم، مصادف با اولین سالگرد شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و فرمانده شهید ابومهدی المهندس و یارانشان است.
این حادثه دلخراشی که توسط دولت تروریستی آمریکا به وقوع پیوست، وجود هر انسان آزادهای در عالم را تکان داد و لازم میدانیم برای برگزاری این سالگرد موارد زیر را یادآوری نماییم:
اولاً: ایالات متحده آمریکا و دونالد ترامپ رئیسجمهور این کشور که این اقدام را انجام دادند به خوبی میدانند فرماندهان شهید سد بزرگی مقابل توسعه و گسترش تروریسم در منطقه هستند، لکن آمریکا ابداً خواهان ثبات و استقرار در منطقه به ویژه عراق نیست. آنها به خوبی دریافتهاند شکوفایی عراق و رشد و توسعه آن برای آنها و حضورشان در این کشور تخریبی بزرگ و به ضرر آنهاست. به همین جهت بسیار ضروری است که به قید تسریع مصوبه پارلمان مبنی بر خروج نیروهای آمریکایی از عراق که یک سال است از تصویب آن میگذرد اجرا و کاملاً محقق شود.
دوماً: فرماندهان شهید بنا بر بیانات مرجعیت عالی دینی پیوسته قهرمانان جبهههای پیروزی بودهاند، لذا هر آنچه انجام دادهاند به قدر مسئولیتشان بوده و باید از این قهرمانان میدانهای پیروزی تجلیل کرد و آنها را به بهترین حالت ممکن مورد تکریم و احترام قرار داد.
و باید همه ساله سالگرد و مراسم یادبودی برای ایشان برگزار نمود تا راهشان زنده و پررهرو باقی بماند و نقش تعلیمی آنها در تثبیت داستانهای حماسی و قهرمانانه این قهرمانان غیور در جبهههای پیروزی حق علیه باطل زنده بماند و هرگز از خاطرات انسانها فراموش نشود.
طبق بیانات مرجعیت عالی دینی، نقش ویژه مرحوم حاج قاسم سلیمانی در سالهای جنگ با عناصر تروریستی داعش در عراق و مشقتهای فراوانی که در این راه متحمل شدهاند، هرگز فراموش نخواهد شد.
سوماً: بر ما واجب است اولین سالگرد شهادت فرماندهان شهید را با عنایت به اینکه کشور عراق هزاران هزار شهید گلگونکفن و جانبازان و ایثارگران عزیز را در راه حفظ و نجات وطن و مبارزه با تروریسم برگزار نموده از مقام ایشان تجلیل کنیم.
و کشور عراق امروز با این همه شهید و جانباز و ایثارگر، دیگر نباید شاهد توطئهها و نقشههای آمریکایی- صهیونیستی باشد چراکه آنها میخواهند عراقِ عتبات و مقدسات را به یک کشور ضعیف و سرسپرده و وابسته تبدیل کنند تا پیوسته از نظر سیاسی و اقتصادی و فرهنگی آسیبپذیر باشد.
بنابراین به جهت حفظ و حراست از دستاوردهای این پیروزی بزرگ، باید از حشدالشعبی حمایت کنیم و آن را پاس بداریم، چون حشدالشعبی پرچم در حال اهتزاز و ضامن امنیت و حافظ وحدت عراق و اقتدار آن است.