به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، «سید محسن دهنوی» چهارشنبه شب در برنامه گفت و گوی تلویزیونی شبکه سه سیما (پرونده ویژه) افزود: این افتخار بزرگی است که با وجود تحریمهای ظالمانه، نظام بهداشت و سلامت ایران پابه پای کشورهای پیشرفته جهان موفق به تولید واکسن کرونا شده است.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما به لحاظ فناوری از سایر کشورهای جهان چیزی کم نداریم و هرچه در تولید مشکلاتی بزرگتر داشته باشیم، با وجود متخصصین ایرانی در داخل تولید میکنیم.
وی تاکید کرد: تمام فرآیندهای تولید واکسن داخلی زیر نظر سازمان غذا و دارو انجام میشود و این سبب خواهد شد که این واکسن حتما با رعایت تمام استانداردهای لازم تولید شود.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ایران توضیح داد: این در حالی است که ما روی تولید واکسن خارجی هیچ گونه نظارتی نداریم و با توجه به صدور گواهینامههای صادره آنها را خریداری میکنیم در حالی که واکسن ایرانی با تمام نظارتهای لازم تولید میشود.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: واکسن سازی در ایران بیش از ۱۰۰ سال قدمت دارد و به اذعان سازمان بهداشت جهانی به جز کشورهای اندک پیشرفته جهان، ایران و مصر سازنده واکسن هستند.
دهنوی با بیان اینکه کشورهای زیادی در جهان اقدام به تولید واکسن کرونا کردند، اما موفقیتی نداشتند گفت: کشور ما با وجود ۱۵ هزار متخصص نخبه بیوتکنولوژی و زیرساختهای مورد نیاز به همراه شرکتهای دانش بنیان موفق به تولید این واکن شد.
عضو هیات رییسه مجلس شورای اسلامی ایران ادامه داد: ساخت واکسن یک اقدام حاکمیتی است و اقدام ستاد اجرایی فرمان حضرت امام خمینی (ره) در این زمینه جای تقدیر و تشکر دارد که موفق شد با استفاده از منابع و زیر ساختهای مناسبی که در اختیار دارد، این واکسن را در داخل تولید کند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن و مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم داروئی دانشگاه علوم پزشکی تهران در این برنامه تلویزیونی نیز گفت: اضطرار سبب شد که ما روی پا خود بایستم و با رعایت تمام مولفههای علمی با تولید واکسن کرونا به دستاوردهای بزرگی دست پیدا کنیم.
محمد حسین یزدی افزود: کار علمی کردن در شرایطی که تحریمهای ظالمانه بر علیه ایران به مورد اجرا گذاشته شده است کار سادهای نیست و تلاش شبانه روزی دانشمندان ایرانی برای تولید واکسن کرونا، جای تقدیر و قدردانی دارد و این اعتماد به نفس جوانان متخصص ایرانی را نشان میدهد.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات واکسن و مدیر گروه ایمنوتراپی پژوهشکده علوم داروئی دانشگاه علوم پزشکی تهران توضیح داد: با وجود تحریمهای ظالمانه اضطرار سبب شد که ایران به یک واکسن ساز مستقل تبدیل شود و انتظار داریم در جهت تولید واکسن آنفولانزا نیز در داخل شرکتهای دانش بنیان ایرانی گامهای اساسی بردارند.
یزدی به اهمیت تولید واکسن بومی برای مقابله با بیماری کرونا در داخل اشاره کرد و افزود: دشمنان ما را در تحریم نگه داشته اند، اما با اعتماد به نفس محققین ایرانی و با ارائه راهکارهای مناسب که خاص دانشمندان ایرانی بوده موفق به تولید واکسن کرونا در کشور شدیم.
محمد مخبر رییس ستاد اجرایی فرمان امام (ره) روز سه شنبه از آغاز فاز نخست آزمایش انسانی «اولین واکسن ایرانی کرونا» گفت و در مرحله نخست واکسن کرونا تولید ایران به سه نفر تزریق شد.