هدف قرار گرفتن کاروان لجستیک آمریکا در نزدیکی مرز عراق با کویت، عصبانیت شدید آمریکا از شکست در برابر ایران در سازمان ملل، واکنش مصر به احتمال آشتی چهار کشور عربی با قطر و واکنش «محمد علی الحوثی» به انفجارهای فرودگاه عدن، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به انتقاد از تعلل دولت عراق در ارائه گزارش ترور فرماندهان شهید به پارلمان نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «عدنان الاسدی» عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق، روز پنجشنبه، در گفتوگو با وبگاه خبری «المعلومه» از تأخیر دولت عراق در رسیدگی به پرونده ترور سردار سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده سابق نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران و ابومهدی المهندس معاون رئیس سازمان الحشد الشعبی عراق انتقاد کرد.
طبق این گزارش، این عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق در این خصوص گفت: «تا این لحظه، کمیسیون امنیت و دفاع چیزی از تحقیقات صورت گرفته درباره جنایت [ترور] در فرودگاه بینالمللی بغداد دریافت نکرده است».
عدنان الاسدی افزود: «ما از تأخیر دولت در فرایند شناسایی دستاندرکاران در حادثه فرودگاه بغداد، تعجب میکنیم».
الاسدی ادامه داد: «طرفهایی هستند که در این جنایت دست دارند و آنها حضور هیأت همراه دو شهید را در داخل فرودگاه افشا کردند».
وی در بخش پایانی اظهاراتش گفت: «سؤالهای بسیاری وجود دارد که ما در کمیسیون امنیت و دفاع درباره آنها اطلاعی نداریم و هیچ گونه تحرک جدی برای شناساسی عناصر مشارکتکننده در ترور دو شهید و همراهان آنها ملاحظه نکردیم؛ با آنکه یک سال کامل از این حادثه گذشته است».
آمریکا سال پیش در اقدامی تروریستی، سپهبد حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه و ابومهدی المهندس، جانشین رئیس الحشد الشعبی را به همراه نیروهای همراه آن دو در نزدیکی فرودگاه بغداد هدف قرار داد و به شهادت رساند. پارلمان عراق در واکنش به این اقدام، طرح اخراج نظامیان آمریکا از این کشور را به تصویب رساند.
هدف قرار گرفتن کاروان لجستیک آمریکا در نزدیکی مرز عراق با کویت
منابع عراقی از هدف قرار گرفتن کاروان لجستیک ائتلاف آمریکایی با بمب در نزدیکی گذرگاه مرزی میان عراق و کویت خبر دادند.
این انفجار در نزدیکی گذرگاه «جریشان» در جنوب بصره رخ داده است. این حمله تلفات جانی یا خسارات مالی نداشت. هنوز هیچ گروهی مسئولیت این انفجار را بر عهده نگرفته است.
چند روز قبل نیز دو کاروان حامل تجهیزات لجستیکی ائتلاف آمریکایی، یکی در استان «المثنی» و دیگری در استان الدیوانیه، هدف انفجار بمب کنار جادهای قرار گرفتند.
عصبانیت شدید آمریکا از شکست در برابر ایران در سازمان ملل
«ریچارد میلز» معاون نمایندگی دائم آمریکا در سازمان ملل، در نشست کمیته اداری و مالی مجمع عمومی این سازمان، دو پیشنهاد ضدایرانی را برای درج در قطعنامه برنامه و بودجه سال مالی ۲۰۲۱ مطرح کرد که با مخالفت ۱۴۲ کشور مواجه شد.
در همین راستا، میلز در پایان این نشست، با لحنی طلبکارانه خطاب به سایر اعضا مدعی شد: تصمیم شما مغایر با اصول سازمان ملل و در ضدیت با مطالبات آمریکا به عنوان سخاوتمندترین عضو سازمان بود.
وی ادامه داد: در قبال درخواست برای استقرار مجدد کمیته تحریمهای ایران در سازمان ملل و هیأت کارشناسان، پاسخی دریافت کردیم که ما را ناامید کرد.
نهایت آنکه میلز مدعی شد: به آنهایی که اصرار دارند تا توانایی آمریکا را در برقراری مجدد تحریمها علیه ایران به چالش بکشند،یادآوری میکنم که واشنگتن صادقانه از روند قید شده در قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت پیروی کرده است. این ما نیستیم که در این روند به سیاسیکاری روی آوردهایم، بلکه این اتهام به آن دسته از اعضای سازمان ملل وارد است که درخواست مشروع آمریکا مبنی بر احیای تحریمهای ایران را بنا بر ملاحظات سیاسی که خارج از چارچوب شورای امنیت است، رد میکنند.
پیشتر نیز آمریکا که موفق نشده بود تحریمهای تسلیحاتی ایران را در شورای امنیت تصویب کند، به دنبال آن بود تا با توسل به مکانیسم ماشه، تحریمهایی که بنا به برجام لغو شده بودند را دوباره اجرا کند.
این در حالی است که آمریکا از برجام خارج شده و کشورهای دیگر که هنوز عضو برجام هستند به واشنگتن یادآوری کردند که دیگر نمیتواند از مکانیسم ماشه استفاده کند.
واکنش مصر به احتمال آشتی چهار کشور عربی با قطر
وزارت خارجه مصر به اخبار درباره نزدیک بودن تحقق آشتی بین کشورهای بحرین، مصر، عربستان و امارات با قطر واکنش نشان داد و گفت، این کشور همواره از تلاشهای صادقانه برای حفظ وحدت عربی حمایت کرده است.
به گزارش سایت شبکه الجزیره، احمد حافظ، سخنگوی وزارت خارجه مصر در بیانیهای اعلام کرد، مصر برای دستیابی به آشتی کشورهای عربی تلاش میکند و موافق حمایت از وحدت اعراب است.
این مقام مصر بر اهمیت مقاصد صادقانه برای تحقق آشتی واقعی برای بازگرداندن روابط عربی به جایگاه واقعی خود و حفظ همبستگی و منافع مشترک با تکیه بر عدم مداخله در امور داخلی کشورها و مقابله با هر گونه تهدید ملتها و کشورهای عربی تاکید کرد.
واکنش «محمد علی الحوثی» به انفجارهای فرودگاه عدن
روز چهارشنبه همزمان با ورود وزرای دولت مستعفی ـ که برای تشکیل دولت ائتلافی جدید با متحدان امارات معرفی شده بودند ـبه فرودگاه عدن، انفجاری مهیب در این فرودگاه رخ داد.
وزارت بهداشت دولت مستعفی تعداد تلفات این انفجار را حدود ۲۵ کشته و ۱۱۰ مجروح اعلام کرده است.
«محمد علی الحوثی» رئیس کمیته عالی انقلاب یمن و عضو شورای سیاسی انصارالله در واکنش به این موضوع در توییتر خود نوشت: یک کشور، توافق را منعقد میکند و کشوری دیگر خواستار به شکست کشاندن آن است.
توافق ریاض، توافق عربستان و امارات برای تقسیم قدرت در عدن و پایان دادن به درگیری نواب یکدیگر در جنوب یمن است که پنجم ماه اکتبر ۲۰۱۹ ( مهر ماه ۱۳۹۸) میان متحدان آنان در ریاض امضا شد.
«محمد البخیتی»، عضو ارشد دفتر سیاسی جنبش انصارالله یمن، دیروز در واکنش به اتهامات دولت مستعفی یمن، تأکید کرد که انفجار در فرودگاه عدن ارتباطی به این جنبش ندارد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.