اسامی ۴۰ متهم از شش کشور دخیل در ترور شهیدان حاج قاسم و ابومهدی المهندس، هشدار العبادی نسبت به درگیری در عراق و منطقه، طرح آمریکا برای فشار بر مقامات سوریه در امارات و اردن و تاکید مجدد نمایندگان عراقی بر ضرورت اخراج آمریکاییها، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به تهدید وزیر اسرائیلی به از بین بردن تاسیسات هستهای ایران نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ «یووال اشتاینیتز»، وزیر انرژی رژیم صهیونیستی روز یکشنبه در سخنانی، در واکنش به توئیت روز گذشته محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران، خواستار برچیده شدن کامل برنامه هستهای ایران شد.
به نوشته الجزیره، او به رادیو کان رژیم اسرائیل گفت که هرگونه توافق در آینده باید بهتر از توافق سابق باشد و بتواند تمامی برنامه هستهای ایران را از بین ببرد، نه اینکه آن را متوقف کند.
دکتر ظریف روز گذشته در صفحه توئیتر خود ضمن هشدار به رئیسجمهور آمریکا نوشت که مزدوران رژیم صهیونیستی تلاش دارند با هدف قرار دادن مواضع آمریکاییها در عراق، ترامپ را به جنگ علیه ایران بکشانند.
وزیر انرژی رژیم تل آویو، در این باره ادعا کرد که سخنان دکتر ظریف درست نیست و رژیم صهیونیستی هرگز منافع آمریکا بعنوان بهترین دوست خود را هدف قرار نمیدهد.
اشتاینیتز سپس مدعی شد که سخنان وزیر خارجه ایران به معنای آمادگی تهران جهت حمله به رژیم صهیونیستی است و این رژیم در حال آمادهباش به سر میبرد.
اسامی ۴۰ متهم از شش کشور دخیل در ترور شهیدان حاج قاسم و ابومهدی المهندس
«عباس العرداوی» تحلیلگر سیاسی عراق در گفتوگو با شبکه رووداو اعلام کرد که 40 نفر از شهروندان شش کشور در ترور حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس دخیل بودهاند.
وی با اشاره به بحثها درباره تشدید تنش در منطقه گفت: این از سوی آمریکا مطرح میشود و ناشی از نگرانی داخلی ترامپ است. آمریکا به شکل ناهمگون و افسار گسیخته نیروهایش را در همه جا مستقر کرده است.
وی درباره تحقق درباره ترور شهیدان حاج قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس هم گفت: دادگاه منتظر پایان مدت قانونی ترامپ است تا اقدامات را اعلام کند زیرا می داند که ترامپ و وزیر دفاع و برخی شخصیتها متهم به ترور سلیمانی و المهندس هستند، اما دادگاه به علت برخی فشارهای وارد بر آن به دنبال صبر و مکث در این باره است.
العرداوی در ادامه بیان کرد: ۴۰ مظنون وجود دارد که دادگاه میتواند اسامی آنها را اعلام کند؛ اما به دنبال وقت کشی است. اسامی دخیل تا به این لحظه از اتباع شش کشور، شامل انگلیس، آمریکا، سوریه، عراق و دو کشور حاشیه خلیج فارس است.
هشدار العبادی نسبت به درگیری در عراق و منطقه
حیدر العبادی، نخست وزیر سابق عراق توییت کرد: امروز نخستین سالروز حادثه خونین فرودگاه (بغداد) است که در اثر آن فرماندهانی که با ما برای شکست داعش جنگیدند، به شهادت رسیدند و در اثر آن حاکمیت عراق و امنیت آن نقض شد.
وی افزود: تشدیدی که ما نسبت به آن هشدار دادیم، میرود که با یک درگیری ویرانگر وارد عراق و کل منطقه شود. میتوان با پایبندی به خرد و حفظ حاکمیت کشور و منافع آن و نیز پایبندی به چارچوبهای کشور به این تشدید و درگیری غلبه کرد.
سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس ایران و ابومهدی المهندس، نایب رئیس حشد شعبی عراق سوم ژانویه ۲۰۲۰ در جریان حملات آمریکا به نزدیکی فرودگاه بغداد به شهادت رسیدند.
طرح آمریکا برای فشار بر مقامات سوریه در امارات و اردن
وزارت امور خارجه آمریکا روز یکشنبه در بیانیهای گفت، جوئل ریبرن فرستاده ویژه این کشور به سوریه، از ۴ تا ۷ ژانویه از امارات و اردن دیدار خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، وزارت خارجه آمریکا مدعی شد: فرستاده ویژه ریبرن بر اهمیت تلاشهای مشترک ما برای دستیابی به یک راه حل دائمی، مسالمت آمیز و سیاسی برای مناقشه سوریه مطابق با قطعنامه ۲۲۵۴ برجام تأکید خواهد کرد.
طبق اظهارات این وزارتخانه، نماینده ویژه همچنین بر تعهد ایالات متحده برای همکاری با شرکای بینالمللی برای اقدامات مبارزات اقتصادی و فشارهای سیاسی علیه نظام سوریه و کسانی که به بشار اسد کمک میکنند، تأکید میکند."
چندی پیش، آمریکا ۱۳ نهاد و سازمان را علاوه بر شماری از افراد در سوریه را تحریم کرد.
وزارت خزانهداری آمریکا گفته بود که این تحریمها به علت ارتباط با لشکر چهار زرهی ارتش سوریه، سازمان اطلاعات و بانک مرکزی سوریه اعمال شده است.
علاوه بر این، وزارت خزانهداری آمریکا، تحریمهایی را علیه علی طاهر، تاجر سوری که ایالات متحده آمریکا مظنون به ارتباط وی با واحد ارتش و مقامات سوریه، اعمال کرد.
تاکید مجدد نمایندگان عراقی بر ضرورت اخراج آمریکاییها
«حسن الجنابی» نماینده ائتلاف «عراقیون» در پارلمان عراق نیز مانند شمار دیگری از مقامات پارلمانی عراق خواستار گرفتن انتقام خون فرماندهان پیروزی بر داعش از طریق اجرای مصوبه اخراج نیروهای آمریکایی از کشور شد.
وی در گفتوگو با پایگاه خبری «المعلومه» تصریح کرد: خون شهیدان سلیمانی و المهندس، همگی را به ایستادگی و تقبیح شهادت آنها و محکوم کردن سفارت شر آمریکا در بغداد وا میدارد. وفاداری به این خون ها و انتقام آنها، اجرای مصوبه پارلمان مبنی بر اخراج نیروهای آمریکایی از عراق است. دولت قانونا ملزم به اجرای این مصوبه است.
الجنابی تاکید کرد که پارلمان نیز باید این امر را پیگیری کند و بر دولت برای اجرای آن فشار آورد و مانع کمرنگشدن این مصوبه یا بسنده کردن به تشکیل کمیتههای حقیقتیاب شود.
از سوی دیگر، «عبدالامیر التعیبان» نماینده فراکسیون پارلمانی «الصادقون» نیز طی بیانیهای، که نسخهای از آن در پایگاه خبری «العهد» منتشر شد، تصریح کرد: جنایت فرودگاه بغداد، بیانگر ریشه روحیه تجاوزگری است که آمریکا آن را از امت اسلام پنهان میکند. خون های فرماندهان پیروزی بر داعش، انگیزهای برای دفن کلیه طرحها و برنامههای دشمنان و ظالمان است.
در ادامه این بیانیه آمده است: در چنین روز دردناکی، روز اندوه بزرگ، روزی که در آن خون شهدای عزیز و بزرگواری ریخته شد تا این زمین با پاکترین خونها خوشبو شود، درست یک سال پیش و در چنین روزی، نقاب از حقیقت چهره ایالات متحده، دشمن متجاوز و مستکبر و منافق و مدعی که شعار صلح را سر میداد، افتاد. روزی که در آن آمریکا کثیفترین جنایت خود را مرتکب شد که حقیقتا بزرگترین جنایت معاصر به شمار میرود و در آن روز مردانی را که به وعده الهی ایمان داشتند، یعنی او مهدی و سلیمانی به شهادت رساند.
امروز «فاضل جابر» نماینده عراقی عضو ائتلاف الفتح در پارلمان نیز، با اشاره به تجمع میلیونی امروز در میدان التحریر به مناسبت یکمین سالروز شهادت سپهبد قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس، گفت که این تجمع نقطه آغازی برای بازگشت حاکمیت عراق است.
او گفت، اصلیترین شعارهایی که تجمع کنندگان سر میدهند، مربوط به مطالبه از دولت برای بازگردانی حاکمیت عراق است و سر دادن این شعارها، نقطه آغازی برای بازگشت حاکمیت ملی عراق است.
فاضل جابر، سپس گفت که بازگشت حاکمیت ملی عراق، اولین انتقام و خونخواهی از خون رهبران مقاومت و همراهانش است.
«مهدی تقی»، عضو کمیسیون امنیت و دفاع پارلمان عراق نیز گفت که اخراج نظامیان آمریکا از کشور تصمیمی ملی است و همگان خطر حضور این نظامیان در کشور را درک میکنند.
وی تصریح کرد که تصمیم برای اخراج نظامیان خارجی به ویژه نظامیان آمریکا از عراق، تصمیم سیاسی صرف نیست بلکه یک تصمیم ملی است که نمایندگان همه قشرهای ملت عراق آن را گرفته اند. عراق به وجود این نظامیان بیگانه نیازی ندارد بلکه نیروهای ملی قادرند با خطرات تروریسم و هر گونه تهدید خارجی علیه امنیت و ثبات عراق مقابله کنند.
انبوه عظیمی از مردم عراق خود را به میدان التحریر بغداد رساندند تا در مراسم بزرگداشت سردار قاسم سلیمانی و ابومهدی المهندس شرکت کنند و با سر دادن شعارهای ضد آمریکایی بر ضرورت اخراج اشغالگران از کشورشان و اجرای مصوبه پارلمان در این خصوص تاکید کردند.