واکنش بغداد به تحریم رئیس سازمان حشد شعبی عراق از سوی آمریکا، ارسال ۵۰ کامیون سلاح به سوریه از سوی آمریکا، هدف قرار گرفتن سه کاروان لجستیکی آمریکا در عراق و نامه هنیه به ایران و چند کشور دیگر درباره برگزاری انتخابات در فلسطین، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به درخواست مقام قطری برای گفتوگو میان ایران و کشورهای حاشیه خلیج فارس نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ نخست وزیر پیشین قطر گفتوگوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس با ایران را خواستار شد.
حمد بن جاسم در صفحه توئیتر خود نوشت: من پیش از این و در جریان افزایش تنشها در دوره دولت ترامپ گفتم که گشودن باب گفتگو بین ایران و کشورهای شورای همکاری میتواند نتایج مهمی داشته باشد. چنین گفتوگویی میتواند به تنش در منطقه خاتمه داده و اعتماد بین طرفها را تقویت کند.
وی افزود: من معتقدم که امروز پس از پایان تنش بین کشورهای شورای همکاری و ورود دولت جدید به کاخ سفید، فرصت برای این گفتوگو فراهم است و توصیه میکنم که آن را غنیمت بشماریم و روی تنش موجود بین آمریکا و ایران به ویژه با وجود دولت بایدن حساب باز نشود. ما نیازمند طرحی در تمام سطوح بدون تکیه بر محاسبات بی حساب و کتاب هستیم.
این مقام سابق قطری ادامه داد: ما نباید در خصوص گشودن باب چنین گفتوگویی تردید کنیم، چون این امر به حل و فصل تنشهای موجود فراوان پیرامون ما کمک خواهد کرد. ما میدانیم که بین ما و ایران دیدگاههای مختلفی پیرامون بسیاری از موضوعات وجود دارد، اما این نباید مانع گفتوگو با ایران شود، زیرا ما با کشورهایی که در خصوص مسائل فراوان با آنها توافق نداریم هم همکاری میکنیم.
واکنش بغداد به تحریم رئیس سازمان حشد شعبی عراق از سوی آمریکا
وزارت خارجه عراق روز شنبه با صدور بیانیه ای به تحریم فالح الفیاض رئیس سازمان حشد شعبی عراق از سوی آمریکا واکنش نشان داد.
در این بیانیه آمده است: ما مراتب تعجب و شگفتی خود را از تحریم فالح الفیاض، رئیس سازمان حشد شعبی عراق از سوی وزارت خزانه داری آمریکا اعلام می کنیم.
وزارت خارجه عراق ضمن غیرقابل توصیف کردن این تصمیم وزارت خزانه داری آمریکا، بیان کرد: وزارت خارجه عراق با عنایت و دقت با دولت کنونی و دولتی که تا چند روز دیگر در آمریکا روی کار خواهد آمد، همه تصمیمات صادره از سوی وزارت خزانه داری آمریکا علیه شخصیت های عراقی را مورد رایزنی و پیگیری قرار خواهد داد و در راستای حل آن گام برخواهد داشت.
وزارت خزانه داری آمریکا روز جمعه تحریمهای جدیدی را علیه مسئولان گروههای مقاومت عراق وضع کرد. این وزارتخانه با صدور بیانیهای اعلام کرد، «فالح الفیاض» رئیس سازمان حشد شعبی را جزو فهرست تحریمهای خود قرار داده است. این اقدام وزارت خزانه داری آمریکا به بهانههای مرتبط با حقوق بشر صورت گرفته است.
ارسال ۵۰ کامیون سلاح به سوریه از سوی آمریکا
رسانههای وابسته به گروههای مسلح و مخالفان دولت سوریه میگویند، آمریکا دهها کامیون حامل تسلیحات و تجهیزات نظامی به مناطق شمال شرق سوریه ارسال کرده است.
گروه موسوم به هماهنگ کننده امور مسلحین شنبه گزارش داد که ائتلاف موسوم به ائتلاف بین المللی ضد داعش به رهبری آمریکا، ۵۰ کامیون حامل سلاح را از عراق به پایگاههای خود در استان الحسکه سوریه ارسال کرده است.
بر اساس این گزارش، این کاروان تجهیزات و تسلیحات از گذرگاه غیرقانونی «الولید» در مرز عراق با سوریه عبور کرده است.
استان الحسکه در اشغال نظامیان آمریکا و شبهنظامیان مورد حمایت این کشور قرار دارد و طی سالهای گذشته این شبه نظامیان به بهانه مقابله با داعش مجهز و مسلح شده اند و همین نگرانی ترکیه را در پی داشته که به دنبال آن آنکارا سه عملیات نظامی در شمال سوریه انجام داد و مناطقی در شمال استان حلب، ادلب و حسکه را به اشغال خود درآورد.
هدف قرار گرفتن سه کاروان لجستیکی آمریکا در عراق
منابع عراقی از هدف قرار گرفتن سه کاروان لجستیک نظامیان آمریکایی در مرکز عراق خبر دادند.
کانال خبری «صابرین نیوز» عراق در تلگرام گزارش داد که این کاروانها در استانهای «الناصریه» و «الحلة» مورد اصابت بمب کنار جادهای قرار گرفته است.
بعد از حملات تروریستی ائتلاف آمریکا علیه نیروهای مقاومت و شهادت شماری از نیروهای الحشد الشعبی عراق و بهدنبال آن، موافقت پارلمان این کشور با خروج نیروهای آمریکایی از عراق، حملات گروههای مقاومت علیه این نیروها که اشغالگر تلقی میشوند، افزایش یافته است.
نامه هنیه به ایران وچند کشور دیگردرباره برگزاری انتخابات در فلسطین
روز شنبه، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس به سازمان ملل و سران برخی کشورها، از جمله ایران درباره برگزاری انتخابات در فلسطین نامه نوشت.
تارنمای حماس گزارش داد که «اسماعیل هنیه» در این نامه که به سازمان ملل و ایران، اردن، سوئیس و آفریقای جنوبی ارسال شده، تلاشهای این جنبش برای تحقق وحدت ملت فلسطین و پایان چندپارچگی و موافقت با برگزاری انتخابات قانونگذاری و ریاستی را تشریح کرده است.
رئیس دفتر سیاسی حماس همچنین از سران کشورهای مختلف خواست تا از این تلاشها حمایت کنند و در راستای موفقیت این گامها که موجب تقویت اتحاد ملت فلسطین میشود، گام بردارند.