چرا اقتصاد ایران رشد معناداری ندارد؟

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق ایران معتقد است فارق از موضوع کرونا و تحریم‌ها، سوءمدیریت‌ها در کشور ما نه تنها در این دوره، بلکه در دوره‌های قبل هم متاسفانه تاثیرش کمتر از این دو بخش نبوده است.
کد خبر: ۱۰۲۶۹۹۰
|
۲۱ دی ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۴ 10 January 2021
|
5100 بازدید

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق ایران معتقد است فارق از موضوع کرونا و تحریم‌ها، سوءمدیریت‌ها در کشور ما نه تنها در این دوره، بلکه در دوره‌های قبل هم متاسفانه تاثیرش کمتر از این دو بخش نبوده است.

به گزارش تابناک اقتصادی؛ به تازگی بانک جهانی در گزارشی، چشم‌انداز جدید خود از رشد اقتصادی خاورمیانه در سال ۲۰۲۱ پیش‌بینی کرده است اقتصاد ایران پس از آب رفتن در سال ۲۰۲۰ در سال ۲۰۲۱ دوباره به رشد خود بازگردد. اما آنچه در سال‌های اخیر بر اقتصاد ایران گذشته است، نشان از عدم رشد اقتصادی قابل قبول بوده و حتی در یک سال گذشته، با رشد منفی نیز مواجه بوده است.

در این باره، محمد لاهوتی رییس کنفدراسیون صادرات ایران در گفتگو با ایبِنا با اشاره به ورود ویروس کرونا و شیوع گسترده این بیماری در عرصه جهانی اظهار داشت: در ابتدا شاهد تاثیر منفی بیماری کووید۱۹ بر سلامت انسان‌ها بودیم و بعد هم بر اقتصاد تبعات منفی آن را نظاره گر بودیم.

وی افزود: به دنبال اپیدمی ویروس کرونا؛ بسته شدن مرزها، عدم تردد بین کشورها، کاهش شدید صنعت گردشگری و هتلداری و عدم برگزاری نمایشگاه‌ها را شاهد بودیم و همچنین با کاهش تقاضا به همین دلایل فوق، همه و همه باعث شد که رشد اقتصاد جهانی با کاهش مواجه شود. لاهوتی اضافه کرد: در این میان کشوری مثل ایران هم از این قاعده مستثنی نبوده و کاهش رشد اقتصادی آن در اثر ویروس کرونا یک موضوع قابل پیش بینی بود.

این کارشناس اقتصادی تاکید داشت: اگر شما به بخش تجارت خارجی کشور توجه بکنید، تقریبا می شود گفت که بیش از ۲۰ درصد کاهش تجارت جهانی در مجموع واردات و در صادرات داشته‌ایم.  بنابراین وقتی که ما کاهش صادرات داریم، معنایش کاهش تولید هست. کاهش تولید هم معنایش بیکار شدن عده ای از مردم در فعالیت های اقتصادی و کاهش قدرت خرید مردم هست. و از آن مهم تر، خیلی از مشاغل ما به دلیل کرونا آسیب جدی دید، مثل هتل داری، گردشگری، خدماتی و رفاهی؛ کلا این ها تعطیل شدند. در بخش صادرات و واردات تقریبا ۴ ماه مرزها کاملا بسته بود. بنابراین موضوعاتی که ناشی از کرونا بود تاثیر منفی خودش را گذاشت.

لاهوتی افزود: ولی آنچه که بیشتر در اقتصاد ما خودش را نشان می دهد مسائل دیگری است که رشد اقتصادی را بیشتر از سایر کشورها با کاهش مواجه کرده است، آن هم بحث تحریم ها و بحث سوءمدیریت ها و اشکالاتی است که طی یک سال گذشته به دلیل جهش نرخ ارز و کاهش ارزش پول ملی و قدرت خرید مردم، تاثیر منفی خودش را بر اقتصاد ما گذاشت و متاسفانه رشد اقتصادی کشور را منفی کرد.

رییس کمیسیون تسهیل تجارت اتاق ایران معتقد است: فارق از موضوع کرونا و تحریم ها، سوء مدیریت ها در کشور ما نه تنها در این دوره، بلکه در دوره های قبل هم، متاسفانه تاثیرش تقریبا کمتر از این دو بخش نبوده است. ما شاهد این بودیم در شرایطی که کشور درآمدهای سرشار نفتی در دولت آقای احمدی نژاد داشت، بازهم با یک رشد منفی حدود ۵ درصدی متاسفانه مواجه بود که این نشان دهنده سوءمدیریت ها در عرصه اقتصاد ایران هست و به نظر می‌رسد که از یک سو تحریم های ظالمانه و از سوی دیگر سوءمدیریت ها و خودتحریمی های داخلی و امسال هم موضوع کرونا این مساله یعنی کاهش رشد اقتصادی را تشدید کرده و قابل پیش بینی بود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟