سناریوهای مجلس برای تامین واکسن کرونا

بر اساس بیانات اخیر مقام معظم رهبری، واردات واکسن کرونا از انگلیس و آمریکا ممنوع شد و بدین ترتیب، هلال احمر نیز واردات واکسن کرونا از آمریکا را منتفی کرد؛ البته این پایان ماجرا نیست، چه اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن بیان راه‌های تامین واکسن کرونا برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی واکسن وارد میدان شدند.
کد خبر: ۱۰۲۷۲۷۱
|
۲۲ دی ۱۳۹۹ - ۱۶:۲۵ 11 January 2021
|
10914 بازدید
|

بر اساس بیانات اخیر مقام معظم رهبری، واردات واکسن کرونا از انگلیس و آمریکا ممنوع شد و بدین ترتیب، هلال احمر نیز واردات واکسن کرونا از آمریکا را منتفی کرد؛ البته این پایان ماجرا نیست، چه اینکه نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن بیان راه‌های تامین واکسن کرونا برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی واکسن وارد میدان شدند.

به گزارش «تابناک»؛ پس از فرمان رهبر معظم انقلاب اسلامی برای ممنوعیت واردات واکسن کرونا از دو کشور انگلیس و امریکا، سخنگوی جمعیت هلال احمر اعلام کرد، موضوع واردات ۱۵۰ هزار دوز واکسن کرونا از کشور آمریکا منتفی شد. حالا این پرسش مطرح است که چه سناریو‌هایی برای تامین واکسن در کشور وجود دارد.

پیش از این، کیانوش جهانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو گفته بود، «احتمالا اولین واکسن‌های کرونا از مسیر خرید مستقیم از یک کشور خارجی است، بعد از آن سهمیه ایران از سبد کوواکس می‌رسد، سپس تولید مشترک انستیتو پاستور ایران با یک شرکت کوبایی است و پس از آن واکسن ایرانی تامین می‌شود.»

اما اکنون با فرمان جدید مقام معظم رهبری لازم ‌است مسئولان به خصوص تصمیم گیران حوزه سلامت و بهداشت، علاوه بر گزینه‌های تامین دارو از کشور‌های خارجی به غیر از امریکا و انگلیس، تمرکز بیشتری بر تولید داخلی واکسن کرونا داشته باشند، کما اینکه حدود ده روز پیش نیز فاز نخست آزمایش واکسن ایرانی کرونا با نام «کُوو ایران برکت» با موفقیت انجام شد؛ این همان واکسنی است که توسط دانشمندان و محققان داخلی کشورمان ساخته شده است.

در حال حاضر بر اساس اعلام مسئولان وزارت بهداشت، ۱۲ تیم روی تولید واکسن کرونا کار می‌کنند. ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) و مؤسسه برکت، انستیتو پاستور ایران، مؤسسه واکسن و سرم سازی رازی، تعدادی دانشگاه علوم پزشکی، وزارت دفاع، شرکت‌ها و مؤسسات دانش بنیان برخی از مجریان این پروژه در کشور ما هستند. اما در حال حاضر هشت پروژه فعال‌تر و پیشروتر کار می‌کنند.


وضعیت پروژه‌های تولید واکسن کرونای ایرانی متفاوت است. برخی اطلاعات فاز بالینی خود را به سازمان غذا و دارو برای اخذ مجوز ارسال کردند و برخی دیگر در وضعیت فاز حیوانی هستند. شش پروژه تولید واکسن نیز با حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و زیر نظر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی پیش می‌روند که در میان آن‌ها واکسن‌های نزدیک به اخذ مجوز نیز دیده می‌شود.

در چنین شرایطی از همان ابتدای شروع به کار دانشمندان برای تولید واکسن کرونا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تولید واکسن داخلی حمایت کرده و در این باره جلساتی نیز برگزار شد. بعد از بیانات اخیر مقام معظم رهبری نیز وکلای ملت مجددا بر لزوم حمایت تمام قد از شرکت‌های تولید کننده واکسن کرونا تاکید کردند.

در این باره حسینعلی شهریاری، رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: «چگونه می‌توان به واکسن کشور‌هایی اعتماد کرد که حاضر نیستند به ما دارو فروخته و با این کار مردم و به خصوص بیماران خاص را تحت فشار قرار می‌دهند. از طرف دیگر امکان دست‌کاری واکسن و دارو وجود دارد و ما نمی‌توانیم به طرف آمریکایی و انگلیسی اعتماد کنیم، آن‌ها همواره با ما دشمن بوده و دشمنی کرده‌اند.»

او تاکید کرد که برای تامین واکسن کرونا، باید کار را با محوریت تولید داخلی پیش برد و از تمام توان داخلی استفاده کرد.

سیدمحمد پاک‌مهر، نایب رییس کمیسیون بهداشت و درمان نیز با یادآوری این نکته که نگاه کمیسیون بهداشت تأمین واکسن کرونا با محوریت تولید داخل است، گفت: «در وهله اول برای مهار و مقابله با کرونا باید پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کرد که اعمال محدودیت‌های شدید نیز در همین راستا بود. در ادامه راه برای مصون نگه داشتن مردم از این بیماری، باید به سمت تهیه واکسنی مبتنی بر تولید داخل برویم و نباید نیازمان را آمریکا، انگلیس و فرانسه تامین کنیم؛ پس با توجه به چنین شرایطی، بهترین راهکار ارتقای آموزه‌های پژوهشی و تامین امکانات و تجهیزات برای تولید واکسن است کما اینکه در حال حاضر نیز ۷ شرکت در ۴ پلتفرم به دنبال تولید واکسن هستند که دو نوع آن به مرحله تست انسانی رسیده و تست‌های انسانی آن انجام شده و هنوز هم عوارضی مشاهده نشده است.»

فاطمه محمدبیگی، عضو هیات رییسه کمیسیون بهداشت و درمان نیز حمایت جدی‌تر از تولید داخلی و راه اندازی خط تولید انبوه واکسن ایرانی ضد کرونا را راهبردی مناسب برای تامین سلامت مردم و پیشرفت در علم و صنعت بیوتکنولوژی در کشور دانست و توضیح داد: «با چند کشور ثالت موفق در حوزه واکسن‌سازی رایزنی‌هایی شده تا واکسن مورد نیاز گروه‌های پرخطر از آن طریق خریداری شود البته ما مشکلی در حوزه خرید واکسن ایمن از کشور‌های ثالث و یا تولید مشترک با کشور‌های دیگر نداریم.»

او تاکید کرد: «کمیسیون بهداشت و درمان حامی تهیه و تولید واکسن داخلی و سپس تهیه از منابع معتبر خارجی است، چون تکیه بر توان دانشمندان داخلی در تولید واکسن و در نهایت تولید مشترک آن با کشور‌های دارای پیشینه مناسب در حوزه واکسن سازی، منطقی‌ترین و عقلانی‌ترین راه تامین واکسن ایمن و اثربخش برای ملت عزت‌مند ایران است.»

با توجه به این که دستور رهبر انقلاب، هدفی جز حفظ سلامت مردم ندارد، انتظار می‌رود که مسئولان کشور به خصوص در وزارت بهداشت و درمان با همکاری مجلس از شرکت‌های تولید کننده واکسن کرونا حمایت کنند تا هر چه زودتر شاهد بهره برداری از واکسن و مصونیت جامعه از بیماری کرونا باشیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۷
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۲ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
آمریکا و انگلیس بدن؟؟؟؟؟ نه کوبای قاچاقچی خوبه!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۰ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
اگه این کشورها بدن چرا بچه هاشون اونجا هستن چرا کسی جواب نمیده فردا هر کی پولداره میره امارات واکسن میزنه بدبخت بیچاره ها هم میمیرن به همین سادگی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۱ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
واکسن خوب حق مردم ایران است.
علی
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۰:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
از کجا اطمینان پیدا کنیم که در واکسن های روسی، چینی و یا ایرانی جی پی اس کار نگذاشته باشند؟
در اینصورت نفس بکشید بالای سر شما هستند
ناصر
| United States of America |
۲۱:۲۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
همین نماینده ها اگر همت کنن وخودشون واکسن بسازن عالیه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۴:۴۹ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۳
کارت ملی هوشمند تولید داخل، هنوز بعد از دو سال از ثبت نام برای بنده هنوز صادر نشده است. یعنی تولید انبوه واکسنی که هنوز کشورهای دیگر هم در تولید و عرضه آن مشکلات زیادی دارند از کارت ملی هوشمند ساده تر است؟
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
چرا اینطور گزارشات را مینویسید که انگار تولید واکسن داخلی با خرید بهترین واکسن های تأیید شده جهانی در تضاد است؟ هیچکس نمی گوید تلاش وسرمایه گذاری برای تولید واکسن داخلی (چه در مشارکت و چه به شکل دیگر) متوقف شود، ولی این پروژه ها در بهترین حالت اقلاً یک سال از واکسن های تأیید شده عقب هستند. سؤال این است که تا زمان آماده شدن فرضی واکسن ایرانی آیا باید دهها یا صدها هزار ایرانی قربانی کرونا شوند یا برایشان از محل معتبر واکسن های مورد تأیید سازمان بهداشت جهانی را تهیه خواهید کرد. تا کنون آمریکا حدود 6 میلیون و انگلستان حدود 1.5 میلیون نفر را با دوز اول واکسن های فایزر، مدرنا و آکسفورد واکسینه کرده اند و احتمالا تا 5-4 ماه دیگر با واکسینه کردن حدود 70 درصد جمعیتشان به مصونیت گله ای خواهند رسید و کشتار کرونا را پایان خواهند داد. آیا تا 5 ماه دیگر ایران هم نزدیک به این درصد مصونیت خواهد رسید یا کماکان قربانی موجهای متوالی فراز و نشیب کرونا خواهیم بود. یکی از مسئولان لطفاً این سؤال را جواب دهد.
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۲۲:۱۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
هفتاد درصد جمعیت آمریکا میشه 230 میلیون نفر. 6 کجا، 230 کجا...
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
اگر با مصوبه واکسن کرونا الساعه درست میشه، بفرمایید. ولی میدانیم که قضیه این نیست و اصل مشکل این "مجلس انقلابی" این است که نمی خواهند که افتخار واردات واکسن مؤثر و سرکوب کرونا بره به دولت روحانی و تا زمانی که کاندیدای خودشان رئیس جمهور نشه سنگ اندازی را ادامه خواهند داد. در این میان اگر 1 میلیون ابرانی هم قربانی شدند فدای سرشان....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
نمایندگان هم خوب می دانند که به خاطر نوع ساخت واکسن داخلی و چینی و روسی حداکثر 4 ماه ایمنی می دهد ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۷ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
دوباره حرف درمانی شروع شد. پول ندارید واکسن بخرید، اگر هم‌داشتید fatf هم مانع از نقل و انتقال پول است. پس مردم را خر فرض نکنید. هیچکس هم واکسن مجانی به شما نمی دهد حتی کشور های دوست و برادر.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
ممنوع شدن واکسن فایزر و آکسفورد درست نیست و باعث بوجود آمدن توریست هایی می شود که فقط برای تزریق واکسن به کشورهای همسایه می روند این باعث خروج مقادیر هنگفتی ارز از کشور می شود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۵ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
سناریو ، مناریو ، نَ مَ نَ دی. بکسال عقب تز از کل دنیا هستیم و منتظر واکسن ایرانی. این خط این نشون
ناشناس
|
Netherlands
|
۱۸:۳۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
قضیه این ممنوع شدن رو کمی تحلیل کنید سانسورچی سانسور نکن واکسن فایزر در دنیا کمه و به همه نمی رسه به همین خاطر سازمان بهداشت جهانی سهمیه بندیش کرده که به کشورهای جهان سوم و بدبخت بیچاره مثل ما هم ده بیست میلیون دوز سهمیه تعلق گرفت اما کشورهای اروپایی که متقاضی هستند بعضی هاشون سرشون بی کلاه موند یا به اندازه نیازشون سهمیه نگرفتن حالا ایران انصراف داده نتیچه چی می شه؟ سهمیه ایران می ره برای انگلیس و فرانسه و آلمان و ... به همین سادگی !!!!! فراموش نکنید چند هزار نفر از فرزندانشون هم زیر سایه دولت فخیمه انگلیس زندگی می کنند !!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۲۲:۵۸ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
حقیقت محض
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
نکنه واکسن ایرانی مثل قرص های گچی باشه که تولید داخله وهیچ اثر مفیدی نداره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۴ - ۱۳۹۹/۱۰/۲۲
واکسن آنفولانزای فرانسوی تا حالا زده شده و خوب بوده ولی یکدفعه واکسن کروناشون بد شد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟