به گزارش
تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینهای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشههای تاریخی بسیاری از واقعیتهای امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیست و سومین روز دی ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
۲۳ دی ۱۳۴۹، مذاکرات نفت در تهران متوقف شد و هیجان شدیدی در جهان به وجود آمد و در نتیجه سهام شرکتهای نفتی لندن سقوط کرد.
۲۳ دی ۱۳۵۸، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای تحریم اقتصادی ایران در شورای امنیت سازمان ملل با وتوی شوروی روبرو شد و تصویب نگردید.
۲۳ دی ۱۳۸۹، علی لاریجانی، رییس مجلس برای دومین بار ظرف کمتر از یک هفته به انتقاد از نحوه اجرایی شدن اصل ۴۴ قانون اساسی پرداخت و گفت که قرار نبود در اجرای اصل ۴۴ کارخانجات تقسیم شود و اقتصاد شبه دولتی به وجود بیاید.
۲۳ دی ۱۳۹۲، غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون تلفیق مجلس گفت: با تصویب کمیسیون تلفیق و موافقت دولت مقرر شد مالیات بر ارزش افزوده برای سال ۹۳، به میزان ۲درصد اضافه شود که منابع حاصل از آن به بخش سلامت و درمان کشور تزریق خواهد شد.
۲۳ دی ۱۳۹۳، دفاتر شرکت پدیده شاندیز در تهران از سوی مقامات قضایی پلمب شد.
۲۳ دی ۱۳۹۴، سید عباس عراقچی، رئیس ستاد پیگیری اجرای برجام گفت: شیوه نامه برداشتن تحریمها و چگونگی کار کردن شرکتها با ایران در حدود ۲۰۰ صفحه با تمام جزئیات و مجموعه آیین نامههای مفصل و طولانی تدوین شد.
۲۳ دی ۱۳۹۶، کمیسیون تلفیق مصوبه مهمی را داشت. براساس این مصوبه، اعطای هرگونه تسهیلات از محل اعتبارات دولتی یا منابع داخلی یا درآمدهای اختصاصی هر دستگاه، به مقامات سیاسی موضوع ماده ۷۱ قانون مدیریت خدمات کشوری، مدیران عامل و اعضای هیات مدیره، روسا و مدیران کلیه دستگاههای اجرایی موضوع ماده ۲۹ قانون برنامه ششم، باید همانند سایر کارکنان دستگاههای ذی ربط باشد و از طریق پایگاه اطلاع رسانی هر دستگاه به اطلاع عموم مردم برسد. این مصوبه تصریح دارد که افشای تسهیلات دریافتی هر یک از مدیران، باید همانند سایر کارکنان دستگاههای دولتی باشد، به نحوی که از طریق یک سامانه اطلاع رسانی در اختیار افکار عمومی قرار گیرد؛ موضوعی که در راستای شفاف سازی تسهیلات دریافتی مقامات صورت گرفته است.
۲۳ دی ۱۳۹۷، طی خبری اعلام شد علی بخشایش، مدیرعامل سابق بانک سرمایه، پرویز کاظمی رئیس سابق هیات مدیره بانک سرمایه و وزیر دولت نهم و محمدرضا توسلی عضو سابق حقوقی بانک سرمایه پای میز محاکمه خواهند رفت.
۲۳ دی ۱۳۹۸، شاخص کل بورس تهران مطابق انتظارات، با رشد ۳۶/ ۴ درصدی علاوه بر جبران ریزشهای هفته گذشته، رکورد تاریخی خود را شکست و وارد کانال ۳۹۲ هزار شد. با توجه به عطش تقاضا برای خرید سهام به نظر میرسد پر شدن فاصله ۲ درصدی شاخص کل از ابر کانال ۴۰۰ هزار واحدی، قابل دسترسی باشد.
منابع: موسسه مطالعات پژوهشهای سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد