تحریم ۵ نفر در رابطه با ایران از سوی آمریکا، انتقاد اتحادیه اروپا از تصمیم آمریکا علیه جنبش انصارالله، جواب رد ایران به کره جنوبی در رابطه با نفتکش توقیف شده و استعفای کابینه کویت، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با ایران در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به حمله جنگندههای اسرائیل به دیرالزور و البوکمال سوریه نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ بامداد امروز چهارشنبه، جنگندههای رژیم صهیونیستی، مناطقی در دیر الزور و آلبو کمال در مرز سوریه با عراق را هدف گرفتند.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه سانا در خبری فوری از تجاوزات رژیم صهیونیستی به مناطق دیر الزور و آلبو کمال در مرز با عراق خبر داد.
در همین راستا یک منبع نظامی سوری گفت: دشمن اسرائیلی ساعت ۱:۱۰ بامداد امروز حمله هوایی را به شهر دیر الزور و منطقه البوکمال انجام داد. وی خاطرنشان کرد که این حملات در حال بررسی است؛ تاکنون گزارشی درباره تلفات این حمله گزارش نشده است.
ششم ژانویه پدافند هوایی ارتش سوریه با حمله رژیم صهیونیستی در جنوب دمشق مقابله کرد.
تحریم ۵ نفر در رابطه با ایران از سوی آمریکا
وزارت خزانهداری دولت ترامپ در واپسین روزهای خود ۵ نفر را در ارتباط با ایران به لیست تحریمهای خود اضافه کرد.
وبسایت وزارت خزانهداری آمریکا در بخش مقابله با تروریسم خود نام ۵ نفر را در ارتباط با ایران ذکر و آنها را به لیست تحریمهای خود وارد کرد.
این افراد عبارتند از: «محمد آباتای» شهروند مغربی، «احمد اسماعیل فؤاد رسول» شهروند عراقی، «العارف سلطان یوسف حسن» شهروند سعودی، «الشاخان فؤاد احمد نوری علی» شهروند عراقی، «شریف نیامت حما رحیم حما» شهروند عراقی.
وزیر امور خارجه آمریکا و وزارت خزانهداری آمریکا امروز مدعی ارتباط ایران با گروه تروریستی القاعده شدند.
وزارت خزانهداری آمریکا مدعی شد که ایران به اعضای القاعده و گروه ربایندگان هواپیمای حوادث ۱۱ سپتامبر اجازه داد تا از سرزمینهای خود عبور کنند.
وزارت خزانهداری دولت ترامپ که تا ۸ روز دیگر دورانش میگذرد، مدعی شد که گروه مرتبط با القاعده در منطقهای میان مرز ایران و عراق فعالیت دارند.
انتقاد اتحادیه اروپا از تصمیم آمریکا علیه جنبش انصارالله
اتحادیه اروپا با صدور بیانیه ای علیه تصمیم آمریکا برای تروریستی خواندن جنبش انصارالله یمن موضع گرفت.
در بیانیه اتحادیه اروپا در این باره آمده است: این اقدام آمریکا تلاش های سازمان ملل برای رسیدن به راه حلی جامع برای جنگ یمن را سخت تر خواهد کرد.
جواب رد ایران به کره جنوبی در رابطه با نفتکش توقیف شده
«سعید خطیبزاده»، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست هفتگی با خبرنگاران در پاسخ به سؤالی درباره منابع ارزی مسدود شده ایران در کره جنوبی ـ که پیش از این هم نارضایتی تهران را از این رویکرد سئول بیان کرده بود ـ گفت: این موضوع به کندی پیش میرود و از اتفاقاتی که تاکنون رخ داده رضایتمندی نداریم.
وی همچنین از سفر قائم مقام وزارت خارجه کره جنوبی به ایران خبر داد و افزود: او در این سفر با مقامات ایرانی گفتوگو میکند و امیدواریم خاتمهای باشد به کندیهایی که در این مسیر تاکنون وجود داشته است.
گفتنی است، داراییهای بلوکه شده ایران در کره که عبدالناصر همتی آن را هفت میلیارد دلار عنوان میکند، در ازای خرید میعانات گازی از ایران بوده و از سپتامبر ۲۰۱۸ به بهانه تحریمهای آمریکا در حسابهای دو بانک کرهای مانده است.
بعدازظهر همان روز روابط عمومی نیروی دریایی سپاه در اطلاعیهای از توقیف یک فروند شناور متعلق به کره جنوبی در صبح دوشنبه ۱۵ دی ماه ۹۹ در آبهای خلیج فارس خبر داد و اعلام کرد: این نفتکش که از مبدأ بندر الجبیل عربستان در خلیج فارس در حرکت بود، به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی توسط ناوگروه ذوالفقار منطقه یکم نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد. این کشتی با پرچم کره جنوبی به نام HANKUK CHEMI حامل ۷ هزار و ۲۰۰ تن مواد شیمیایی نفتی بوده و پس از توقیف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی کشور خواهد شد. توقیف این شناور به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی و با حکم دادستانی استان هرمزگان در ساعت ۱۰ صبح امروز پانزدهم دی ماه انجام شد.
پس از آن وزارت امور خارجه کره جنوبی ضمن تأیید توقیف این نفتکش خواستار آزادی آن شد.وزارت دفاع کره جنوبی هم در بیانیهای اعلام کرد که در پی توقیف این نفتکش، یک «واحد مبارزه با دزدان دریایی» به آبهای مجاور تنگه هرمز اعزام کرده است.
یک دیپلمات کرهای روز دوشنبه با حضور در محل وزارت امور خارجه با «محمدجواد ظریف» رئیس دستگاه دیپلماسی دیدار و گفتوگو کرد و در این دیدار باز موضوع دارایی ارزی بلوکه شده ایران مطرح شد و ظریف بزرگترین مانع توسعه روابط دو کشور در شرایط فعلى را محدودیت ایجاد شده براى منابع ارزى ایران نزد بانکهاى کرهاى ذکر کرد و از دولت کره خواست که هرچه سریعتر در جهت رفع این موانع اقدامات لازم را انجام دهد.
وزیر امور خارجه تاکید کرد، با توجه به پیامدهای بهداشتی و اقتصادی کرونا، در حال حاضر اولویت اصلی مناسبات دو کشور فراهم شدن دسترسى به این منابع است.
استعفای کابینه کویت
وزیران کابینه کویت استعفای خود را تقدیم شیخ صباح خالد الحمد الصباح کردند.
استعفای دولت کویت در پی اعتراض نمایندگان پارلمان به ترکیب دولت صورت گرفته است.