رویکرد ما صرفاً پدافندی نیست برای هر آفندی آماده‌ایم

فرمانده نیروی دریایی ارتش گفت: موشک انداز زره اولین نمونه از ناو‌های موشک انداز کلاس کمان است با حدود ۳۰۰ تن وزن با سرعت ۳۰ گره در دریا امکان حرکت دارد بسیار چابک است و تمام ظرفیت‌های سلاح را با خود دارد.
کد خبر: ۱۰۲۷۸۹۳
|
۲۵ دی ۱۳۹۹ - ۰۷:۴۱ 14 January 2021
|
6608 بازدید

به گزارش «ـابناک» به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، امیر دریادار حسین خانزادی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری درباره موشک انداز زره افزود: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران؛ یک نیروی دریایی در مقیاس جهانی است و زمانی که نیروی دریایی در این مقیاس قرار می گیرد ضمن این که در دریاهای اقیانوسی باید حضور پیدا کند در دو لایه دیگر هم باید کار کنترل دریایی را انجام دهد.

وی با اشاره به این که منظور از کنترل دریایی یعنی بتواند دریا را در ابعاد سطح، زیرسطح و آسمان تحت کنترل خودش قرار دهد گفت: باید رقیب را از بهره برداری از آن منع کند.

امیر دریادار خانزادی ادامه داد: در لایه آب های سبز و قهوه ای، شناورهای مخصوص خود را نیاز دارد و لازم نیست یک شناوری با مقیاس مکران در آب های سبز فعالیتی کند بلکه مکران مخصوص آب های آبی و اقیانوس هاست.

وی گفت: در این لایه گشت دریایی و برقراری امنیت در مناطق دریایی تحت حاکمیت جمهوری اسلامی ایران اعم از آب های 12 و 24 مایلی و فراتر از آن نیاز به شناورهای چابک تر و با قدرت مانور بالا با تمام ظرفیت های دفاعی که یک شناور نیاز دارد به آن محتاج بودیم، البته پیش از این 10 فروند از این شناورها را در اختیار داشتیم که همه خریدهای خارج از کشور در پیش از انقلاب بود و بعد از انقلاب چهار فروند از این شناورها را در دریای خزر ساختیم که هر چهار فروند آن فعال است و ساخت آنها در دهه 80 انجام شد.

وی افزود: موشک انداز زره اولین نمونه از ناوهای موشک انداز کلاس کمان است که در ناوگان جنوب ساخته شده و دو فروند دیگر هم در دست ساخت داریم.

فرمانده نیروی دریایی ارتش ادامه داد: تلاش خواهیم کرد در سال اینده شاهد الحاق نمونه دیگری از این شناورها باشیم.

امیر دریادار خانزادی درباره سلاح‌های قابل حمل توسط شناور زره گفت: موشک دوربرد قادر و غدیر را با خود حمل می‌کند، توپخانه ۷۶ و ۴۰ میلی متری کاملاً اتوماتیک که با سامانه‌های کنترل آتش اپتیکی و الکترونیکی هدایت می‌شوند هم از تجهیزات این شناور است و همچنین مجموعه راداری و امکانات رادیویی خیلی خوبی را در اختیار دارد که با خدمه کمتر و دریامانی مناسب، این توان را دارد که امنیت مناطق دریایی تحت حاکمیت را برقرار کند.

خصوصیات ناوشکن دنا و نگین

وی درباره ناوشکن دنا و نگین هم گفت: ناوشکن دنا که مجموعه وزارت دفاع کار ساخت آن را به انتها رسانده و آزمایش دریایی خود را انجام می دهد در راه است و احتمالاً در بهمن ماه شاهد الحاق ناوشکن دنا خواهیم بود.

امیر دریادار خانزادی افزود: ناوشکن دنا شناور بسیار خوبیست که کاملاً مجهز است و تمام سیستم های مورد نیاز را در اختیار دارد که به محض الحاق به دریای سرخ اعزام می شود.

وی درباره ناوشکن نگین هم گفت: از سال 1400 کار ساخت آن شروع می شود که تمام طراحی های مفهومی و جزء آن انجام شده است و بخشی از فناوری های جدیدی که در ناوشکن نگین مانند موتورهای الکتریکی به کار گرفته شده در حال ساخت است و همچنین به لحاظ سامانه رانش هیچ محدودیتی وجود ندارد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: سیستم موشکی آن در حال حاضر در صنایع وزارت دفاع موجود است و به محض این که کار ساخت آن پیش برود تمام تسلیحات و تجهیزات بر آن نصب خواهد شد.

امیر دریادار خانزادی گفت: رزمایش دریایی اقتدار یک رزمایش اقتدار موشکی است، البته در کنار آن سایر تمرینات تاکتیکی دیگر هم انجام شد.

وی با اشاره به این که زیردریایی فاتح برای دومین بار در رزمایش شرکت کرد، افزود: در رزمایش قبلی پیش بینی پرتاب اژدر نشده بود که در این رزمایش این پرتاب را هم انجام داده است و در این فاصله زیردریایی فاتح تمام تمرینات غوص خودش را با دقت انجام داد و تمام عملیات ها را با درستی پشت سر گذاشت و در اعماق مختلف ، این زیردریایی غوص و همچنین اژدر مشقی پرتاب کرده است.

امیر دریادار خانزادی ادامه داد: در کنار زیردریایی فاتح؛ زیردریایی های غدیر او را همراهی می کنند و البته پرتاب های موشکی متفاوت از گذشته در عمق انجام می شود که تا امروز این پرتاب ها با ملاحظه در امتداد ساحل خودمان انجام می شد ولی در این نوبت پرتاب به عمق اقیانوس هند است و شاهد این خواهیم بود که موشک های برد متوسط و بلند نیروی دریایی در مسافت های دوردست و در عمق اقیانوس به هدف اصابت کند.

فرمانده نیروی دریایی ارتش درباره ارتباط این رزمایش با حضور آمریکایی ها در منطقه هم گفت: ما یک نیروی نظامی هستیم و یک نیروی نظامی همیشه این را با خود تکرار می کند که امشب؛ شب حمله است. البته در منطقه صلح و امنیت پایداری برقرار است و ما بسیار پرقدرت و توانمند در منطقه هستیم و همچنین مجموعه نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران؛ مجموعه نیروهای دریایی جمهوری اسلامی ایران؛ اعم از ارتش و سپاه بسیار قدرتمند و آماده است بنابراین ارتباط معناداری با حضور آنها ندارد ولی حتماً دشمنان ما وقتی این توانمندی و آمادگی را که پی در پی تکرار می شود شاهد هستند قطعاً دشمنان ما از این رزمایش خشنود نخواهند شد و همه رویکرد این رزمایش؛ صلح و امنیت پایدار در منطقه است.

امیر دریادار خانزادی افزود: پیام این رزمایش ها به مستکبران و زورگویان این است که ما قدرتمند ایستاده ایم و اجازه نمی دهیم کسی در این منطقه حق جمهوری اسلامی ایران را پایمال کند.

وی با بیان این که دریاهای آزاد متعلق به همه کشورهاست گفت: جمهوری اسلامی ایران یک کشور دریایی بسیار قدرتمند و حق ملت ایران است که در هر نقطه از دریاهای آزاد با اراده، قدرت دریایی خود را اعم از ناوگان تجاری ونظامی در حمایت ازناوگان تجاری به نمایش بگذارد.

امیر دریادار خانزادی افزود: زمانی که یک ناوشکن در دریا نمایش قدرت می دهد، این نمایش قدرت ملت ایران، صنعتگران و دانشمندان ایرانی است.

وی درباره تأثیر و رصد ورود و خروج آمریکایی ها در دریا گفت: یکی از کارکردهای هر نیروی دریایی؛ دیپلماسی ناوچه توپدار است یعنی در عرصه سیاست و زمانی که کار به تنگنا می رسد ناوگان نظامی در حمایت از آن سیاست وارد می شود.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: در گذشته شاید این ناوگان برای آنها کارایی داشت ولی امروز می دانند که به ایران و ایرانی هیچ اراده ای قابل تحمیل نیست و ما امروز آن قدر قدرتمند هستیم که این حضورها برای ما بیشتر شبیه نمایش است.

امیر دریادار خانزادی ادامه داد: زمانی که ترامپ برخی از کشورهای عرب منطقه را به عنوان گاوهای شیرده مثال زد بنابراین گاو های شیرده یک سگ چوپان هم از نگاه آمریکایی ها نیاز دارد و آمریکایی ها برای چوپانی کشورهای هدف خودشان در این منطقه حضور دارد.

وی با بیان این که حتماً حضور آمریکایی ها را جدی می گیریم گفت: ناو هواپیمابر، زیردریایی و هر شناور دیگر نظامی که در این منطقه است؛ حضور آن را جدی می گیریم و برای هر صحنه و وضعی برای آنها طرح و آمادگی داریم.

امیر دریادار خانزادی افزود: ما در مجموعه ناوگان نیروی دریایی، هر شناور دشمن را لحظه ای رصد می کنیم و هر منطقه ای تکلیف دارد هر شناوری در منطقه یکم دریایی، دوم دریایی و مجموعه منطقه تحت مسئولیت نیروی دریایی سپاه قرار گرفت به عنوان یک هدف به صورت شبانه روزی زیر نظر هستند.

وی ادامه داد: معتقدیم حضور آمریکایی ها بی معنی است البته شاید از نظر خودشان و برخی کسانی که مشروعیت مردمی در منطقه ندارند و برای مشروعیت دادن به حکومت خود از مکمل های قدرت استفاده می کنند معنادار باشد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش خطاب به ملت آمریکا گفت: دولت های آنها منابعشان را در نقاط مختلف جهان دور می ریزند، برای این که به نوعی خیمه استکباری خودشان را در برخی کشورهای منطقه برقرار کنند که البته رو به افول است چرا که در عمق خاک خودشان هیمنه آنها در حال فرو ریختن است.

امیر دریادار خانزادی ادامه داد: حتماً حضور آنها را جدی می گیریم و مراقب هستیم تا خطایی از آنها سر نزند و پاسخ هر خطای آنها را به صورت قاطع خواهیم داد و امروز رویکرد ما صرفاً پدافندی نیست بلکه برای هر آفندی آماده هستیم.

وی درباره سرنوشت ائتلاف های دریایی هم گفت: اینها ائتلاف های بیشتر رسانه ای بودند اما در دریا هیچ چراغی روشن نشد و بعضی کشورها هم که به نوعی چاپلوسی قدرت های بزرگ را می کنند به این نتیجه می رسند که این حضور؛ بی معنی و بدون هدف است و بیشتر برای نمایش قدرت برای کشورهایی است که دولت های نامشروع دارند که احساس کنند قدرتی در کنارشان هست، البته خیلی از آنها منطقه را ترک کردند و آنهایی که هستند دریاگردی می کنند و پولهایشان را دور می ریزند و عملاً ائتلافی شکل نگرفت.

توقیف کشتی کره ای به هیچ عنوان نظامی نیست و مربوط به کنوانسیون مارپل ( کنوانسیون بین المللی جلوگیری از آلودگی ناشی از کشتیها ) می شود.

امیر دریادار خانزادی درباره توقیف کشتی کره ای به دلیل تخلفات و خبرهای رسیده مبنی بر ناوشکن کره ای در راه ایران افزود: زمانی که ناوگان یک کشور در مجاورت آب های سرزمینی کشور دیگر حضور داشته باشد و این حضور را برای اعمال قدرت معنا کند اصلاً پسندیده نیست و حتماً با آن مقابله می شود ولی اگر دریانوردی از جهت آشنایی با یک وضع دریایی یا یک همکاری دوستانه در منطقه ای باشد هم پسندیده و هم معنادار است.

وی تصریح کرد: کره ای ها در خلیج عدن حضورداشتند البته با همان رویکرد که ما برای برقرار امنیت جمعی در دریا و درخلیج عدن هستیم البته بعد از تخلف و آلودگی شکل گرفته در دریا و باحکم قضایی این شناور توقیف شد گذشته از اینکه مالکیت و ملیت این شناور متعلق به کجاست، اصل موضوع؛ تخلف دریایی است که اگر برای هر شناوری اتفاق بیفتد حتماً مورد رسیدگی قرار می گیرد.

فرمانده نیروی دریایی ارتش افزود: این موضوع به هیچ عنوان نظامی نیست و مربوط به کنوانسیون مارپل می شود که متوجه آلودگی دریاهاست و در سطح دیپلماتیک به این موضوع رسیدگی می شود و در حال حاضر ناو کره ای در منطقه جنوب دریای عمان قرار دارد و فاصله زیادی با مرزهای جمهوری اسلامی ایران دارد و لحظه به لحظه رصد می شود.

امیر دریادار خانزادی گفت: ما از ابتدای موضوع دزدی دریایی؛ 72 ناوگروه اعزام کردیم و الان ناوگروه 72 با ناوشکن البرز و ناو خارک در دریای سرخ هستند.

وی افزود: دریای سرخ در ماه های گذشته از یک دریایی با وضع زرد امنیتی به یک دریای قرمز تبدیل شده است یعنی نا امنی در آنجا زیاد شده است و حملات تروریستی مسلحانه متوجه کشتی های نفتکش است، بنابراین ما در آنجا اسکورت مستقیم را انجام می دهیم و درهفته گذشته ناوشکن البرز، دو نفتکش جمهوری اسلامی ایران را از تنگه باب المندب تا دهنه کانال سوئز اسکورت کرد و آماده پاسخ محکم به هر حرکت در دریا هستیم.

امیر دریادار خانزادی ادامه داد: معتقدیم این اقدامات نیابتی است یعنی پشت سر این اقدامات تنش زا در منطقه دریای سرخ؛ احتمالاً یک یا دو کشور ساحلی هستند.

ویژگی های لباس های جدید رزم نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران

وی درباره لباس های جدید نیروی دریایی هم گفت: این لباس جدیدی است در واقع لباس رزم نیروی دریایی است ؛ البته تا امروز پرسنل نیروی دریایی در رسته ها و تخصص های مرتبط، لباس های تخصصی خودشان را به تن می کردند و عمدتاً یگان های ساحلی، ستادی و کسانی که رزمایش ها را طراحی، پیاده سازی و اجرا می کردند لباس های ستادی داشتند ولی برای اینکه در رزمایش حضور داشته باشند لازم بود لباس رزمایشی داشته باشند و البته رنگ این لباس ترکیبی از سه وضع دریایی اعم از اقیانوسی، دریاهای با آب های سبز و قهوه ای است.

فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه نیروی دریایی یک نیروی دریایی بین المللی است، گفت: بین المللی بودن نیروی دریای در پوشش ، رنگ لباس و ترکیب آن موثر است ولی نشان ها، درجات و علائم ، ویژه و مختصص نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران است.

امیر دریادار خانزادی درباره تغییرات در نسخه های دیگر زیر دریایی فاتح افزود: اولین وسیله نظامی بخصوص در شناورها که ساخته می شود نمونه اولیه آن در هیچ کجای دنیا بکار گرفته نمی شود ولی در جمهوری اسلامی ایران با کیفیتی ساخته می شود تا در عملیات بکار گرفته شود و نمونه های دوم با اصلاح موارد نمونه اول ساخته می شود.

امیر دریادار خانزادی با اشاره به اینکه فاتح 2و3 درحال تولید است گفت: توافقی با مجموعه وزارت دفاع داشتیم تا سرعت خیلی بیشتر به تولید این دو شناور بدهیم.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟