فوتبال ایران بر سر چهارراه انتخابات قرار گرفته است و بار دیگر مجمع باید بین گزینه نماینده طیف دولتی با مدیرانی که برای نجات فوتبال برنامه ارائه میدهند، یکی را انتخاب کند.
به گزارش تابناک ورزشی، امیر حاجرضایی درباره انتخابات فدراسیون فوتبال در تاریخ 10 اسفندماه و حضور پنج کاندیدا برای پست ریاست اظهار داشت: برای بهتر شدن اوضاع فدراسیون فوتبال، تغییر فرد را بی تأثیر نمیدانم، اما به اینکه فردی هم بیاید و این ویرانه را بسازد، اعتقاد ندارم. ساختن این ویرانه مستلزم خیلی مسائل است که اکنون در فوتبال ما وجود ندارد.
میراث شوم گذشته روی دوش رئیس بعدی است
وی افزود: سالهای بد و سیاهی را پشت سر گذاشتیم. هر کسی که روی آن صندلی مینشیند، میراث شوم گذشته روی دوش او وجود خواهد داشت. با این حال باید مسائل را تفکیک کنیم. اگر بحث فنی است و اگر میگوییم در دورانی که من آن را دوران سیاه فوتبال ایران میدانم، دو بار راهی جام جهانی شدیم، ما قدیمیها میدانیم چه شد و چه اتفاقاتی افتاد. به عنوان کسانی که سن بیشتری داریم، این را به خوبی میدانیم که زمانی قاره آسیا و اقیانوسیه فقط یک سهمیه برای حضور در جام جهانی 16 تیمی داشت و ما از میان این همه تیم به جام جهانی 1978 آرژانتین صعود کردیم. حالا که ما دو دوره پیاپی به جام جهانی 32 تیمی رفتهایم، فقط آسیا 4 و نیم سهمیه دارد، پس نباید پشت این دو جام پنهان شویم.
تمام پروندهها را در تهران باختیم نه زوریخ و کوالالامپور
پیشکسوت فوتبال کشورمان خاطرنشان کرد: حالا بیاییم به عملکردها و پروندههای این چند سال نگاه کنیم. دلیل این همه باخت در پروندهها چه بوده؟ نه زوریخ و نه کوالالامپور، ما در تهران این باختها را دادیم، آن هم به این دلیل که نمیدانیم چه چیزی امضا کردیم. ببینید چه افرادی این قراردادها را امضا کردهاند؛ آیا آنها حقوقدان و دلسوز جامعه فوتبال بودند که این همه به فوتبال ضرر زدهاند و شایستگی حضور در جلسات و امضای قرارداد را داشتند؟ پاسخ این است که خیر، شایستگی نداشتند.
هر دو ماه یک بار مدیر استقلال و پرسپولیس را عوض میکنند
«ساختار فوتبال ایران بیمار و معیوب است». حاجرضایی با بیان این جمله تصریح کرد: دو باشگاه پایتخت داریم که ظاهراً چشم و چراغ این فوتبال هستند و هواداران زیادی هم در سراسر کشور دارند. نگاهی بیندازید که فقط در دو سال گذشته چند مدیرعامل برای این دو باشگاه انتخاب شدند و هنوز هم صدای هوادار، مربی و بازیکن آنها بلند است. مگر میشود هر دو ماه یک بار مدیر عوض کرد و هر بار هم نفراتی را بیاورند که یا در فوتبال نبودند یا هیچ آشنایی با فوتبال ندارند.
در مدیریت فوتبال ناکارآمد و ضعیف هستیم
وی ادامه داد: راه نجات فوتبال، به این سه بخش مرتبط است؛ «مدیریت، سرمایهگذاری، برنامهریزی». هیچ کدام از اینها را نداریم در حالی که فوتبال مدرن نیازمند این سه عامل است. از میان این سه عامل هم ما در بخش مدیریتی بسیار ضعیف هستیم و اگر میان پنج کاندیدای ریاست، کسی باشد که مدیریت بداند، او از سایرین استثنا میشود. در سیستم مدیریتی، چه در باشگاهها و چه در فدراسیون فوتبال، ناکارآمد و ضعیف هستیم.
مردودیها برای جمع کردن غنیمت شتابان به انتخابات آمدهاند
مربی سابق تیم ملی فوتبال ایران یادآور شد: به انتخابات 10 اسفندماه نگاه کنید که چه کسانی نامزد شدهاند؛ بیشتر آنها مردود خرداد ماهی هستند که در بخشهای مختلف از جمله نایب رئیسی، کارشناسی، هیئتهای فوتبال و مدیران باشگاهها ثبت نام کردهاند و خودشان را برای جمع کردن غنیمتها، شتابان به انتخابات رساندهاند.