به گزارش بورس تابناک، سوال : ریزش بازار سهام تا چه زمانی ادامه دارد. آیا در این بازار میتوان سهامی خرید که از گزند افت قیمتها در امان بماند؟
روند بازار نزولی خواهد بود و شاخص کل بورس که عملا سهام بزرگ در آن نقش تعیینکنندهای دارند همراه با نوسانات شدید، روند ریزشی در پیش خواهد داشت بهطوری که حتی ممکن است سهامداران شاخص زیر یک میلیون واحد را هم ببینند.
در حالی که از هفته گذشته برخی پیش بینیها از توقف نزول شاخص خبر میداد اما این اتفاق نیفتاد و شاهد ریزش شدید قیمتها در بازار سرمایه بودیم و با توجه به شرایط فعلی بازار این نوسانات میتواند برای چند ماه ادامه داشته باشد بر همین اساس حتی ادامه روند ریزشی شاخص کل ممکن است به دولت بعد هم برسد.
واقعیت این است که رئیسجمهور بعدی کشور هم که بر سرکار بیاید قطعا سیاست کنترل تورم و مهار قیمتها را در دستور کار قرار میدهد.
از سوی دیگر احتمال اینکه مجلس به دنبال کنترل دستوری قیمتها باشد نیز بیش از قبل قوت گرفته از این رو به نظر میرسد ادامه روند کاهشی قیمت سهام بزرگ به دولت بعد هم برسد بهطوریکه حتی ممکن است P/ Eسهام با P/ Eنرخ بهره بانکی یکسان شود بر همین اساس بازار سرمایه در افق یکساله، کاهشی پیش بینی میشود و قیمت سهام بزرگ بازار با نوسانات بر مدار ریزشی قرار خواهد گرفت.
تا قبل از انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بسیاری از تحلیلگران بر این باور بودند که بازار کم کم متعادل شود اما با توجه به اینکه بعید به نظر میرسد اتفاق جدیدی در مذاکرات دو کشور رخ دهد نباید منتظر رونق بازار سهام باشیم.
بازگشت آمریکا به برجام نیز دستاورد مهم اقتصادی در پی نخواهد داشت و از نظر عملیاتی و بنیادی انتخاب بایدن به غیر از جو روانی تاثیر مثبتی در وضعیت اقتصادی کشور به وجود نخواهد آورد.
در حال حاضر P/ E بازار با هیچ منطقی سازگار نیست و از نظر علم اقتصاد باید P/ E روند منطقی در پیش بگیرد P/ E بازار سرمایه باید با P/ E بازارپول همخوانی داشته باشد.
وقتی نرخ بهره بانکی حاکی از ۶P/ E تا ۷ است، نباید P/ E بازار سرمایه ۱۲-۱۰ باشد از این رو بازار در خلاف مسیر حرکت نمیکند سهمهای بزرگ در مسیری غیر واقعی و حباب گونه رشد کردند و شرایط متفاوتی را در بازار ایجاد کردند. اما وضعیت سهام کوچک به گونهای دیگر است گرچه این سهمها تاثیری در شاخص کل ندارند اما ارزنده هستند و روند این سهام مثبت خواهد بود.
منبع: دنیای اقتصاد