توصیه های دستگاه قضا به کانون های وکلا برای اصلاح آیین نامه چه بود؟

برقراری این تعامل بین کانون های وکلا و قوه قضاییه، آنهم در خصوص یک موضوع چالشی مرتبط با استقلال کانون های وکلا را باید به فال نیک گرفت و آن را نقطه آغاز تعامل و هم افزایی در راستای ارتقای جایگاه وکالت و دستگاه قضایی در کشور محسوب نمود.
کد خبر: ۱۰۲۹۲۶۱
|
۰۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۹:۱۶ 20 January 2021
|
8530 بازدید

اسفندماه سال گذشته، پیش‌نویس آیین‌نامه لایحه قانونی استقلال کانون وکلا، توسط قوه قضاییه تنظیم و منتشر گردید. متعاقب اعتراض کانون‌های وکلا و جامعه حقوقی کشور مبنی بر غیرقانونی بودن تنظیم این آیین‌نامه توسط قوه قضاییه به استناد ماده ۲۲ لایحه استقلال کانون وکلا و نقض استقلال کانون های وکلا و قانونگذاری در این پیش‌نویس، توافق گردید تنظیم این آیین‌نامه به مسیر قانونی خود بازگردد و طبق ماده ۲۲ لایحه استقلال کانون های وکلا ،توسط خود کانون های وکلا تنظیم و سپس به تصویب برسد.

به گزارش «تابناک» دکتر سهیل طاهری عضو هیات مدیره کانون وکلای مرکز در این زمینه گفت:در این راستا کارگروهی در اتحادیه سراسری کانونهای وکلا تشکیل گردید و متن این آیین نامه را تنظیم و به قوه قضائیه ارسال نمود.

اخیراً قوه قضاییه ملاحظاتی را در خصوص متن تنظیمی کانون ها، کتبا به اتحادیه سراسری کانون های وکلا اعلام و ابلاغ نموده است که عمدتاً پیشنهاداتی اصلاحی و ناظر بر «منع قانون گذاری با آئین نامه»، «ضرورت احراز شرائط مذکور در ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت دادگستری برای وکیل،ابتداً و استمرارا»،«اضافه شدن دروس فقه و حقوق ثبت به آزمون ورودی وکالت» و غیره می باشد.

این وکیل دادگستری افزود:با ارائه این ملاحظات، پیش‌بینی می‌گردد متن تنظیمی کانون‌های وکلا، تغییرات اساسی نماید.

برقراری این تعامل بین کانون های وکلا و قوه قضاییه، آنهم در خصوص یک موضوع چالشی مرتبط با استقلال کانون های وکلا را باید به فال نیک گرفت و آن را نقطه آغاز تعامل و هم افزایی در راستای ارتقای جایگاه وکالت و دستگاه قضایی در کشور محسوب نمود.

عمده دغدغه کانون‌های وکلا حفظ و صیانت از استقلال وکیل و کانون های وکلا و جایگاه وکالت در کشور بر اساس استانداردهای بین المللی و اجتناب از موازی کاری است و عمده دغدغه قوه قضاییه ناظر بر جنبه های نظارتی بر وکلا و کانونهای وکلا خصوصاً شرائط مذکور در ماده ۲ قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت حدوثا وبقاءا می باشد.

طاهری ادامه داد:در جلسه دیروز تعدادی از مدیران کانونهای وکلا با ریاست محترم قوه قضاییه نیز موارد فوق مورد بحث قرار گرفت و بر تعامل و هم افزایی کانونهای وکلا با قوه قضاییه در راستای ارتقای نظام قضایی کشور تاکید گردید.

این استاد دانشگاه افزود:با عنایت به اینکه استقلال وکیل و کانون وکلا یکی از مولفه‌های مهم ارزیابی نظام قضایی ایران از منظر بین المللی است و صیانت از آن موجب اعتبار دادگستری در ایران می باشد واز طرف دیگر نظارت بر وکلا و خود انتظامی کانون های وکلا و تشکیلات دادسرا و دادگاه انتظامی وکلا همه با هدف ارتقاء جایگاه وکالت و دستگاه قضایی کشور،خود از دغدغه های کانونهای وکلا می باشد، حرکت در مسیر تکاملی_ تعاملی بین کانون های وکلاو قوه قضاییه، لازمه تحقق تحول قضایی به نظر می‌رسد.

گفتنی است اخیرا رییس قوه قضاییه در دیدار اعضای کانون های وکلا با وی با اشاره به ضرورت ساماندهی نظام وکالت در کشور با کمک کانون وکلا و مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوره قوه قضاییه گفت: ورود افراد به حوزه وکالت، نظارت بر کار وکلا و همچنین شفافیت ارتباط وکلا با موکلین، از جمله مواردی است که در ساماندهی نظام وکالت باید به آن‌ها توجه شود.

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه کانون وکلا یک کانون مستقل، اما درون نظام تعریف می‌شود، به محورهای مهمی که باید در آیین نامه وکالت به آن‌ها پرداخته شود اشاره کرد و گفت: تقویت نظارت درون سازمانی، تقویت مبارزه با فساد، تقویت دسترسی مردم به وکیل و همچنین تقویت اختیارات بر اساس قانون، باید در تدوین آیین نامه وکالت مورد توجه قرار بگیرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟