به گزارش تابناک به نقل از فارس، صدها سودانی امروز یکشنبه برای سومین روز متوالی به خیابانها آمدند تا به وخامت اوضاع اقتصادی این کشور اعتراض کنند.
خبرگزاری آناتولی به نقل از شاهدان گزارش داد: «در خارطوم پایتخت سودان و شهرهای ام درمان و بحری تظاهرات ضد حکومتی با حضور صدها معترض برپا شد که در جریان آن تظاهراتکنندگان خیابانهای اصلی را با سنگهای بزرگ و سوزاندن لاستیک مسدود کردند.»
گروه «تجمع المهنیین» (انجمن صاحبان مشاغل) که رهبری این اعتراضات را برعهده دارد، گفت: «انقلابیون با آمدن به خیابانهای مناطق مختلف پایتخت و چند استان دیگر سیاستهای گرسنه و فقیر نگاه داشتن ملت را که حکومت انتقالی بر آن اصرار دارد، محکوم کردند.»
او سیاستهای حکومت انتقالی سودان را مشابه سیاستهای دیکتاتوری «عمر البشیر» رئیس جمهور مخلوع این کشور خواند و گفت که حکومت باید ضمن برپایی عدالت از کارگران و تولیدکنندگان داخلی حمایت کند.
سودان طی سالهای اخیر با بحران شدید در خصوص نان و سوخت روبهرو است و بار دیگر روزانه صفهای طولانی از شهروندان در مقابل نانواییها و ایستگاههای سوخت شکل گرفته و نارضایتی مجدد سودانیها را به همراه داشته است.
سودان از سال ۲۰۱۱ با بحران اقتصادی دست و پنجه نرم میکند و یک علت عمده آن جدا شدن سودان جنوبی از سودان و از دست دادن چاههای نفت واقع در جنوب سودان به عنوان منبع اصلی درآمد خارطوم است.
بحران کمبود نان و سوخت در سودان در سال ۲۰۱۸ به اوج خود رسید که در نتیجه آن انقلاب سراسری مردم سودان به سرنگونی عمر البشیر در آوریل ۲۰۱۹ منجر شد و نظامیان اداره امور این کشور را به دست گرفتند.